lewar14 01.12.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Użytkownicy kotłów na olej opałowy !Proszę o poradę w jaki sposób nie dać się oszukać podczas tankowania!Podaję przykład - Przyjeżdża cysterna, facet podłącza wąż (bardzo długi i pusty) Licznik przy samochodzie wskazuje 0,00. Rozpoczyna tankowanie, licznik bije napełniając wąż (ponad 100 litrów) potem dopiero mój zbiornik. Gdy zbiornik jest zatankowany wyłącza pompę i licznik, odłącza pełny wąż, (z moim olejem w środku) i odjeżdża.! Czy to jest normalne ? Przecież zapłaciłem za to co jest wewnątrz węża (tj. ok. 140 litrów !!!)Czekam na wiadomości w jaki sposób tankują inni użytkownicy. Co robicie by nie dać się oszukać.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomar64 02.12.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Nie znam się na tym, ale może tankować mniej niż cały zbiornik i pilnować aby wszystko z rury spłynęło do zbiornika. Bo to jest normalne, że licznik zaczyna bić gdy paliwo jest jeszcze w rurze tak jak przy tankowaniu paliwa w samochodzie tylko rura jest dłuższa. Może on jedzie od innego klienta i ma pełną rurę, bo nie wiem czy może to wessać z powrotem, chyba, że gdzieś to nadlewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 02.12.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 dlaczego nie zwrócisz uwagi gościowi co ci to tankuje ,niech ci wytłumaczy co i jak, albo niech odliczy pojemność tego węzą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 02.12.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Z moich obserwacji wynika, że ten wąż jest jednak pełny, zanim zaczyna się nalewanie do zbiornika.Może Ty tak dziwnie trafiłeś na oszusta.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts