Haynauer 05.03.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Mam na działkę z domu wyprowadzoną rurę tworzywową niebieską... Jak powinno wyglądać zrobienie kranu tzn. w którym momencie przejść na rurę stalową i jak zrobić aby była ona stabilna... Czy jest mozliwość aby rura, która wystaje z ziemi była jakaś ładna, a nie stalowa, która bedzie rdzewieć..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 05.03.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Uwaga artykół sponsorowanyhttp://www.oras.com/en/consumer/products/Pages/Gardenvalve.aspx Oras ma takie ładne zaworki ogrodowe - ich zaleta to to, ze zawór (grzybek) jest fizycznie wewnątrz pomieszczenia - co w przypadku jak to pomieszczenie jest ogrzewane zabezpiecza przed zamarzaniem. Dodatkowo po kazdorazowym zakreceniu kranu odcinek poziomy i na zewnatrz jest odwadniany . czyli zabezpieczone przed zamarzaniem hmm koszt zaworka to chyba cos około 200 PLN jak inne - to chyba tylko ładne rozetki, obudowy etc pozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 05.03.2008 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 w sumie fajny pomysł... ale ja mam już rurę poprowadzoną na ogród około 10 metrów od domu, tak wiec nie nada się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 05.03.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 w sumie fajny pomysł... ale ja mam już rurę poprowadzoną na ogród około 10 metrów od domu, tak wiec nie nada się... hmm wydaje mi sie ze w starym domu na ogrodzie były poprostu stójki wyprowadzoen do góry, pod kranem wybrukowane i tyle .. - bylo to calkiem stabilne - ale fakt ze chyba calosc byla ze stali -wiec calosc rurociagu stabilniejsza. - moze po przejsciu na stal zrobic 'fundamencik' stabilizujacy stojke i tyle a co do estetyki to mozna skrzyneczke lub ot tak zostawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 05.03.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Nie wiem, jaki styl lubisz, ale można umieścić jakiś bajer w rodzaju:http://www.jack.com.pl/shop/pompy/fotki/84P01710.jpg no a kranik jakoś wmontować, zamaskować - pole do popisu dla majsterklepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 05.03.2008 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 no może niekoniecznie taki, ale cos w tym stylu... kto takie rzeczy produkuje, bo szukam, szukam i nie mogę znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 05.03.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 a gdzie takiego orasa -kurek przezścienny kupić/ Potrzebuję takowe 2 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plulka 05.03.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam, jezeli dobrze zrozumialem, to ta niebieska rura wychodzi z gruntu pionowo w gore. Jezeli tak jest to te niebieska rure wlozylbym w inna o nieco wiekszej srednicy, o estetycznym wygladzie np. niklowana czy tez chromowana. A calosc tez da sie zakonczyc estetycznym kranem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 08.03.2008 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 podciągam, bo zbliża sie wiosna i trzeba się brać za robotę... czy naprawdę nikt nie robił kranu w ogrodzie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.E.FemFem 08.03.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Kiedyś wszystko szło na rurach stalowych więc kawałek z kranikiem wystawał nad ziemią i się trzymało. Możesz sonie to zobaczyć na ogródkach działkowych. Z niebieską rurą to się raczej nie uda, więc chyba będziesz musiał coś podmurować i zrobić tak jak pisał Cpt_Q albo dać jakiś murek z rurą w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 08.03.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 ...czy naprawdę nikt nie robił kranu w ogrodzie..? Nooo ja mam po prostu kranik na zewnętrznej ścianie domu ze złączką Gardeny i w razie potrzeby się doń podłączam wężem elastycznym, który sobie wisi na specjalnym wieszaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts