frykow 02.05.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Czy ktoś z was montował, lub ma doświadczenie z takim montażem, sufitu podwieszanego na profilach kapeluszowych? Dla mnie wydaje się to doskonały rozwiązaniem, bo obniży mi sufit jedynie o 3cm, ale kurczę, nie mogę nigdzie znaleźć jakiejś instrukcji montażu na takich profilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 02.05.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 http://www.rigips.pl/strony/biblioteka/03_etapy_zabudowy/05_sufity_podwieszane/02_monolityczne_pelne.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 02.05.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 A przy profilach CD obniży o ok.6 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 03.05.2008 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Jak rozumiem takie rusztowanie na profilach kapeluszowych jest sztywne - a więc sufit będzie bardziej podatny na pękanie spowodowane ruchami więźby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 03.05.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Ruszt zawsze musi byc sztywny, jak sobie to inaczej wyobrazasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 03.05.2008 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Ruszt zawsze musi byc sztywny, jak sobie to inaczej wyobrazasz? Czepiasz się jak zwykle. Chodzi o to, że typowe rusztowanie niweluje w pewnym stopniu ruchy więźby - poprzez wieszaki, które nie są sztywne. A w przypadku tych profili kapeluszowych mamy do czynienia z przykręceniem ich bezpośrednio wkrętami do więźby, więc każdy ruch więźby będzie przenoszony na profile i płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 03.05.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Ruszt zawsze musi byc sztywny, jak sobie to inaczej wyobrazasz? Czepiasz się jak zwykle. Chodzi o to, że typowe rusztowanie niweluje w pewnym stopniu ruchy więźby - poprzez wieszaki, które nie są sztywne. A w przypadku tych profili kapeluszowych mamy do czynienia z przykręceniem ich bezpośrednio wkrętami do więźby, więc każdy ruch więźby będzie przenoszony na profile i płyty. Myślę z e jest to już tylko nasz czysta teoria bez podparcia badaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts