Gość polly 10.03.2004 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Mam pewien problem. W moim projekcie w salonie znajdują się okna w wykuszu sięgające podłogi umieszczone po bokach drzwi. Muszę przyznać, że bardzo często zastanawiam się nad zamianą ich na zwykłej wielkości okna, ponieważ obawiam się braku intymności w takim salonie gdzie wszystko jest widoczne jak na dłoni. Z drugiej strony duże okna wyglądają efektywniej i sprawiają wrażenie większej przestrzeni. Nie wiem co wybrać. Jestem bardzo ciekawa jakie rozwiązanie macie u siebie, czy jesteście z niego zadowoleni i czy przy dłuższym mieszkaniu się ono sprawdza. Dom nie buduje się na trochę, ale na długie lata i na co się zdecydować, żeby nie żałować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 11.03.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Ja mam w salonie troje drzwi balkonowych 2x2,5m i nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby je zmniejszać. Powiem więcej, jedne z tych drzwi dodałem sam, bo w projekcie było tylko dwoje.Był niedawno podobny wątek. Poszukaj to znajdziesz więcej wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 11.03.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 ja mam takie okna w pokoju na poddaszu (w wykuszu) oraz w jadalni przy wyjsciu na taras (oba 220x220) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 11.03.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Wykusz straci stanowczo na urodzie, jeśli zmniejszysz te okna. Ja mam trzy okna wys. 2,30 w wykuszu. Wygląda to naprawdę imponująco. W projekcie były do samej podłogi (2,40), zmniejszyłam je tylko o jeden bloczek tak żeby można było zrobić wąskie parapety. Ale jeśli u Ciebie pośrodku są drzwi balkonowe, to raczej zostawiłabym jednakowo. Jeśli chcesz zmniejszyć koszty, to możesz zrobić te okna nie otwierane, znając życie to i tak nie będziesz ich otwierać jeśli obok jest wyjście na taras. My wprawdzie narazie siedząc w salonie czujemy się jak na wystawie, ale jak będzie ogród, posadzimy żywopłot i nic nie będzie widać. Na szczęście okolica nie jest zbyt zaludniona, więc ta wystawa nie jest tak znowu często oglądana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula S 11.03.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Będzie pięknie!!!Nie zmieniaj.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula 212 11.03.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 My bedziemy miec 5 takich okien od strony ogrodu i na taras i jestem bardzo zadowolona z tego. Okna dodaja uroku pokojowii powiekszaja go optycznie, zeby obnizyc koszt nie wszystkie sa otwierane Nie rezygnuj z tych okien powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 11.03.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Mam wykusz i trzy okna w nich o wym. 230x170 i dwa zaraz obok 870x230 dodałem do nich szprosy wyglądają super niech ci nie przyjdzie do głowy zmiejszać okna. Jeżeli chodzi o intymność to zawsze masz sypialnie albo kocyk do nakrycia się. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 11.03.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Duże okna są piękne.Ale ponad miarę duże okna to zwiększone koszty ogrzewania (współcz. okien 1,6 , współcz. ścian 0,3).A w lecie, przy wystawie południowej i zachodniej, nagrzewanie pokoju od słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 11.03.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Można dać jeszcze szyby refleksyjne - takie weneckie lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 11.03.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 przy duzej ilosci duzych okien trzeba miec pomysl na ogrzewanie - duze okna czasmi uniemozliwiaja zastosowanie tradycyjnych grzejnikow a zwiekszone przez nie straty ciepla trudno pokryc tylko podlogowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 11.03.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 W wykoszu mam 3 okna prawie do podłogi. Jest rewelcyjnie - szczególnie poczucie przestrzeni i widok na ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 A my odwrotnie.Zmniejszyliśmy okna w wykuszu do standartowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 11.03.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Ja mam w wykuszu okna standardowe, bo i takie były w projekcie (jadalnia), ale zaraz obok mam 1x1,5 (taras) i 1x3,0 (taras) i chodź okna dopiero zamontuję, wygląda to rewelacyjnie i zgadzam się z przedmówcami dużo roślin w ogródku, roletki, żaluzje i będzie OK. Oczywiście część okien będzie FF - co by obnizyć koszty samych okien. Pozdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 11.03.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 jażeli chcesz znaleźć zaprzeczenie swoich obaw to zerknij na saoln Kasiorka w Galerii Zdjęć - a na pewno nie zrobisz sobie nory z mieszkania - no chyba że te okna wychodzą na okna "starego sąsiada"-hi,hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość i&w 11.03.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 W salonie mamy sciane z okien 2,35x4,8.Istotna jest jakość okien.Problem zmyciem też może być z głowy jak kogos stać na szyby szmoczyszczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość polly 14.03.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 A czy ktoś zrezygnował z dużych okien i wstawił standardowe i jest z tego rozwiązania zadowolony ? Wasze wszystkie wypowiedzi są za zostawieniem dużych okien. W takim razie jak ogrzać taki wykusz ? Podłogówką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polly 14.03.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 podnoszę do góry bo we wtorek muszę zamawiać. Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 14.03.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Mam w salonie bardzo duże okna i to był główny powód dla którego kupiłam to mieszkanie>Też obawiałam się że będzie chłodno,ale mieszkam od stycznia i na razie jest bardzo ciepło.Zerknij proszę na mój salon a przekonasz się o czym mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts