obcyrm 21.04.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Cieknie mi na mur, mam tynk mineralny i w dwóch miejscach mi zzieleniał. Jak poprawić wiatrownicę (myślę, że tam jest powód). Jak prawidłowo wykonać wiatrownicę, jaka odległość od muru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 21.04.2004 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Moze nieco jasniej? Z tego co ja wiem, wiatrownica( teznik wiatrowy) to deska lub stalowa tasma perforowana przymocowana ukosnie w stosunku do krokwi od jednego rogu polaci dachowej do przeciwleglego chroniaca tenze przed przekoszeniem od naporu warunkow atmosferycznych. Jak wiec ma miec ona wplyw na twoje zacieki na scianie. Pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 21.04.2004 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 ja też tylko taką wiatrownicę znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.04.2004 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Napisz ile cm okap wystaje poza ścianę ? Dołączam się do poprzedników - wiatrownica nie ma żadnego wpływu na zaciekanie, ona usztywnia krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 21.04.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Witam,Wg mnie Obcyrm chodzi o boczna krawedz dachu na ktora naklada sie dachowki boczne zwane wiatrownicami. Z tego co pisze wynika ze krawedz dachu jest bardzo blisko plaszczyzny muru, czyli ze prawie nie ma okapu. I woda z dachu (z powodu nieprawidlowo zamocowanych dachowek - wiatrownic?) scieka, skapuje lub jest zwiewana na mur. Chyba o to chodziPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 22.04.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Rzeczywiście chyba o to mu chodzi. A ile cm powinien przeciętnie wystawać okap ? Ja mam w projekcie 85 cm (parter z użytkowym poddaszem), obcięto mi 5 cm, bo dom jest wciśnięty na styk jeśli chodzi o dopuszczalne odległości od granicy działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts