kakawu 04.12.2014 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Witam Wszystkich Od niedawna opiekuję się sporym domem. Właściciel zamontował piec gazowy marki De Dietrich MRC3 ze sterownikiem qSense - zdaje się samo sterowanie wewnętrzne. Na ogrzewaniu nie znam się wogóle - tyle co próbuje wyczytać i dowiedziałam się tylko tyle, że przy piecach kondensacyjnych lepiej zadawać niższą moc pracy. I mam do mądrzejszych ode mnie kilka pytań: - skoro piec ma sterowanie modularne i jest na tyle mądry aby samemu dostosować moc pracy to nie lepiej ustawić większą temperaturę? - Jak ustawić sam piec i głowice na grzejnikach? - Czy przy tego typie pieca oszczędniej będzie utrzymywać stałą temperaturę w domu czy lepiej zmniejszać na noc i pod nieobecność. w geście rozpaczy napisałam do dziełu technicznego de dietrich - Pan mi odpowiedział, że najlepiej wszystko dać na maxa - czyli najwyższą temperaturę na piecu i głowice na grzejnikach w moim przypadku na 5. dom jest piętrowy i ma sporo pomieszczeń - jestem sama i ze wszystkich nie korzystam na co dzień, więc tam gdzie nie muszę więcej grzać - głowice są przykręcone na 2,5-3 liczę na pomoc i odpowiedz na pytania w jednym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts