Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie - mam pytanie,

kładę płytki w kuchni a w salonie panele - chcę połączyć je profilem fugowym w kształcie T

profil-fugowy-gladki-easy-line,main.jpg

Zastanawiam się jak to się sprawdza w użytkowaniu - czy nie lepiej zastosować zwykłą listwę na wkręty do podłogi? Taki profil lepiej wygląda, ale nie wiem czy można go wymienić, co w przypadku listwy jest możliwe.

Doradźcie co zrobić najlepiej.

Jeśli te panele nie klejone to żaden korek. Panele pracują na podłodze. im większe pomieszczenie tym więcej kłopotów.

Zastosuj listwę w kształcie litery c, będzie węższa, mniej rzuca się w oczy. Mam tak u siebie od ponad 2 lat. Od strony płytek możesz listwę połączyć z płytkami silikonem, lub innym spoiwem elastycznym.

Witaj, kolego u mnie są płytki z podłogą 3warstwową deską połączone silikonem wyglada to bardzo dobrze silikon idealny pod fuge, mozesz okleić to taśmą najpierw np malarska nanieść i oderwać taśme Tylko wczesniej polecam slinić palec i pociągać (równać) silikon, PS jesli bedziesz chcial daj znać zrobie zdjecie i pokaze jak to wyglada...

+ tego wykonczenia brak progów uskoków ;)