Gość gregmena 20.11.2004 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 mam taki wybór co o nim myślicie?? kto budował z tych materiałow??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 21.11.2004 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Rozumię że nikt nie budował z harasiuk, albo z Leżajska, ani tym bardziej z HAdykówki!!!!! Cóż pewnie wszyscy budują z tego idiotyzmu porothermu...., niestety ja jestem biedna i nie mam tyle kasy by zbudowac drogi dom z porothermu a potem ładowac masę kasy w ogrzewanie zimnego domu........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 21.11.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Witam Skąd ta złośc o sylikatach jest osobny wątek proponuje poczytac najważnie jsze to w jakim regionie budujesz to wpływa w znacznym stopniu na cene materiału Domniemam ze Poł wsch:)Ja wybrałem inną technologie i jestem zadowolony ale to wybór indywidualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 21.11.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 moja złośliwość jest uzasadniona... bo w tym kraju wprowadzono przepisem prawnym chorą normę 0,5 dla ścian jednowarstwowych...... czyli ludzie zwiedzielni reklamą zgadzają się na nawet 2 krotnie wyższe koszty ogrzewania, w porównaniu do ścian warstwowych gdzie współczynnik jest 0,3..... czyli dochodzimy do żałosnej konkluzji, że ktoś kupuje porotherm tylko po to by płacić więcej za ogrzewanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 21.11.2004 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 moja złośliwość jest uzasadniona... bo w tym kraju wprowadzono przepisem prawnym chorą normę 0,5 dla ścian jednowarstwowych...... czyli ludzie zwiedzielni reklamą zgadzają się na nawet 2 krotnie wyższe koszty ogrzewania, w porównaniu do ścian warstwowych gdzie współczynnik jest 0,3..... czyli dochodzimy do żałosnej konkluzji, że ktoś kupuje porotherm tylko po to by płacić więcej za ogrzewanie.... Na forum jest duża grupa budujących z silikatów. Zajrzyj do wątku http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=18964&postdays=0&postorder=asc&start=0 i poczytaj. Silikaty do bardzo dobry materiał mający wiele zalet i niewiele wad. decyzję z czego i jak budować każdy musi podjąć świadomie sam. Namawiam do szukania wcześniejszych wątków a dopiero w drugiej kolejności zaczynania nowych. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 21.11.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 moja złośliwość jest uzasadniona... bo w tym kraju wprowadzono przepisem prawnym chorą normę 0,5 dla ścian jednowarstwowych...... czyli ludzie zwiedzielni reklamą zgadzają się na nawet 2 krotnie wyższe koszty ogrzewania, w porównaniu do ścian warstwowych gdzie współczynnik jest 0,3..... czyli dochodzimy do żałosnej konkluzji, że ktoś kupuje porotherm tylko po to by płacić więcej za ogrzewanie.... Gregmena nie upraszczaj prosze ściany jednowarstwowej do wspólczynnika 0,5 według normy Są sciany jednowarstwowe poniżej 0,3 dla przykładu Ytong Thermomur Keramzyt Fortis i jeszcze pare innych systemów Widze ze jesteś lokalnym zwolennikiem Hadykówki mieszkam w tym regionie i ona sie jakos broni Każdy wybiera technologie wegdług siebie kalkuluje co mu sie opłaca ,albo z czego wybudował sąsiad Ja akurat mam na ten czerwony materiał alergie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts