rafal9 21.02.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Czy opłaca się kupować barak mieszkalny na czas budowy? Co jest bardziej opłacalne: zakup, czy wypożyczenie? Jak to było w waszym przypadku? Proszę o porady, bo właśnie przymierzam się do zakupu niedrogiego baraku (ok. 1500 zł), ale wciąż zastanawiam się nad słusznością tej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 21.02.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Ma to być podręczny magazyn czy też zaplecze socjalne?Jeśli tylko magazyn to może się okazać, że taniej wyjdzie Ci Zbudować szopę, Ja swoją postawiłem z obrzynów. Kupiłem trochę gwoździ, zawiasy, rolkę papy. Szopa 3x3 m i troszkę ponad 2m wysokości. http://www.europartner.com.pl/katastrofa/big_budowa_003.jpg Niestety nie mam lepszego zdjęcia. Szopa z obrzynów sosnowych. Nie wiem za ile można załatwić - moje są za darmo - odpad od więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 21.02.2005 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 A jak rozwiązałeś kwestie pilnowania placu budowy?Przecież ktoś powinien zostawać na noc w trakcie budowy. Dlatego też chodzi mi raczej o barak z funkcjami socjalnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 21.02.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Niektóre ekipy mają swoje domki kempingowe.Ja kupiłem blaszak na materiały. Ekipa spała w swoim domku.Ponieważ byli zamiejscowi, a także mieli swoje narzędzia to zawsze ktoś z nich był na weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 21.02.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 A jak rozwiązałeś kwestie pilnowania placu budowy? Przecież ktoś powinien zostawać na noc w trakcie budowy. Dlatego też chodzi mi raczej o barak z funkcjami socjalnymi Mam budwoę na oku z okna obecnego mieszkania... do tego dobrych sąsiadów... z psami które w nocy wałęsają się po budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.02.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Czy opłaca się kupować barak mieszkalny na czas budowy? Co jest bardziej opłacalne: zakup, czy wypożyczenie? Jak to było w waszym przypadku? Proszę o porady, bo właśnie przymierzam się do zakupu niedrogiego baraku (ok. 1500 zł), ale wciąż zastanawiam się nad słusznością tej decyzji. My kupilismy za 2000 PLN stara przyczepe kempingowa. Wysluzyla sie na budowie a potem opchnelismy ja odpowiednio taniej. Na pewno wyszlo taniej niz wypozyczenie czegokolwiek, bo stala na budowie dwa lata. Tylko tablice rejestracyjne odkrecilismy i kola. A na narzedzia byl blaszak. Poniewaz po zakonczeniu budowy nie bylo na niego chetnych to przerobilismy go na kojec dla psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 21.02.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Nam sie udalo bardzo korzystnie kupic kontener z plyty obornickiej ocieplony z oknami i instalacja elektryczna w srodku. Cale 15m2 - super sprawa. Jego transport zestawem niskopodwoziowym plus dwa dźwigi kosztowały więcej niż ona sam. Bardzo sie przydal bo najtrudniej zacząć od gołej ziemi. Potem spalismy w nim latem i jesienia jak trzeba bylo czegos przypilnowac na budowie. Teraz sie dekarze cieszą że będa mieli gdzie spać bo są przyjezdni. Ogolnie nie wyobrazam sobie bez niego budowy. To byla jedna z pierwszych i bardzo celnych decyzji. Jedna uwaga - znajomy zainwestowal w blaszany garaż który zakotwił w ziemi i w jednym ma rację - jak trzeba schować betoniarkę albo kilka ton cementu to jest praktyczniejszy niż nasz kontener ktory ma normalne drzwi i bardziej przypomina biuro kierownika budowy niż magazyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 21.02.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Jeżeli kupować używany barak - to teraz. W kwietniu, maju, czerwcu wiele osób poszukuje i ceny rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 22.02.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 COŚ będzie Ci potrzebne. Ja postawiłem szopę 2x3 m z desek szalunkowych i stępli, na dach dałem płyty Onduline. Koszt całości to około 600 zł + dzien pracy mojej i Szwagra (a jak było wesoło ... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 22.02.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 ...to około 600 zł + dzien pracy mojej i Szwagra (a jak było wesoło ... ) Ja szopę zbijałem z teściem... to była ostatnia wspólna praca jaką wykonaliśmy na budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 22.02.2005 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Ale w takiej szopie to raczej ciężko przenocować?Czy nikt nie pilnował placu budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 22.02.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Latem może być lepiej niż w domu lub szczelnym baraku - chyba że ktoś się boi myszy, pająków i innych stworzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts