andrzejgrochocki 14.10.2020 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 (edytowane) Witam, użytkuję kocioł vitodens 200 i mam do niego dodatkowo zdalne sterowanie vitotrol 200-e. Problem polega na tym że vitotrol przekłamuje wskazywaną temperaturę pomieszczenia (potwierdzone kilkoma różnymi termometrami). Chciałbym to skorygować i z tym mam kłopot. Próbowałem zrobić to wg. instrukcji obsługi str. 25 "Ustawianie korekcji temperatury na czujniku temperatury pomieszczenia" ale nie mam takiej opcji. W moim vitotrolu jak wchodzę w menu>ustawienia to mam tylko 3 pozycje do wyboru:-kontrast-jasność-językWedług instrukcji powinna tam być jeszcze jedna opcja "korekcja temperatury" ale jej nie ma.Będę wdzięczny za pomoc eksperta. Ps. w ustawieniach serwisowych w panelu kotła również nie znalazłem możliwości korekty wskazywanej temperatury pomieszczenia, jest tylko możliwość korekty temperatury z czujnika zewnętrznego. Edytowane 14 Października 2020 przez andrzejgrochocki zaznaczenie subskrybcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 14.10.2020 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Korzysta Pan z instrukcji do nowszego modelu sterownika. Urzadzenia wyprodukowane do 04.2020 nieposiadały funkcji korekty temeperatury, link do właściwej instrukcji: https://webapps.viessmann.com/vibooks/api-internal/file/resources/technical_documents/PL/pl/VBA/6020666VBA00002_1.PDF?#pagemode=bookmarks&zoom=page-fit&view=Fit w kwietniu tego roku do sprzedaży trafił zmodrnizowany sterownik wyposażony w nowe, dodatkowe funkcje.https://webapps.viessmann.com/vibooks/api-internal/file/resources/technical_documents/PL/pl/VBA/6151491VBA00001_1.PDF?#pagemode=bookmarks&zoom=page-fit&view=Fit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejgrochocki 14.10.2020 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Korzysta Pan z instrukcji do nowszego modelu sterownika. Urzadzenia wyprodukowane do 04.2020 nieposiadały funkcji korekty temeperatury, link do właściwej instrukcji: https://webapps.viessmann.com/vibooks/api-internal/file/resources/technical_documents/PL/pl/VBA/6020666VBA00002_1.PDF?#pagemode=bookmarks&zoom=page-fit&view=Fit w kwietniu tego roku do sprzedaży trafił zmodrnizowany sterownik wyposażony w nowe, dodatkowe funkcje. https://webapps.viessmann.com/vibooks/api-internal/file/resources/technical_documents/PL/pl/VBA/6151491VBA00001_1.PDF?#pagemode=bookmarks&zoom=page-fit&view=Fit Sugeruje Pan że nie da się skorygować wskazanie temperatury przekłamanego o prawie 2 stC i muszę z tym żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejgrochocki 14.10.2020 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2020 A może jest opcja żeby wgrać nowy firmware do tego poprzedniego sterownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 15.10.2020 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 niestety nie mamy możliowści wgrania nowego opragoramowania do sterownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert22m 16.10.2020 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 A może jest opcja żeby wgrać nowy firmware do tego poprzedniego sterownika? Witam. Da się ustawic z pozycji pieca...Sam osobiscie ustawiałem...Mam Kocioł Vitodens 222F z Vitotronic 200 i mam 2 szt Vitotroli seria 200 jeden na obieg podłogowy /dół/ a drugi obieg grzenjikowy /góra/....Musisz wejsc w SERWIS--->KONFIGURACJA SYSTEMU ----> OBIEG GRZEWCZY /na którym masz Vitotrol/ i szukasz strzałkami parametru E2:40 /u mnie tak jest/ on dotyczy korekty temperatury rzeczywistej pomieszczenia.....A jesli chcesz zrobic korekte temperatury zewnetrznej dla POGODÓWKI to jest w SERWIS---->INFORMACJE OGOLNE i szukasz parametru 6E:25 /u mnie tak jest / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts