JarL 13.06.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 W jakiej kolejności obrabiać balkony? Najpierw izolacja, ocieplenie, wylewka, rynny, potem balustrady? Ile to może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 14.06.2005 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 W takiej właśnie kolejności dodałbym jeszcze płytki na balkonie. Dużo zależy od sposobu montażu balustrady i jej rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 14.06.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Dokładnie w takiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawadzk 14.06.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 A ja słyszałem, że najpierw powinno się osadzić balustradę/ewentualnie kotwy do niej a dopiero później robić wylewkę, bo potem kucie/wiercenie w linii na krawędzi balkonu może powodować pękanie wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 14.06.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Witam, Czy jeśli taras jest wystający (nie ma pod nim żadnego pomieszczenia) to trzeba robić izolację przeciwwodną i ocieplenie?Jeżeli tak to w jaki sposób należy go zaizolować czy ocieplić przed położeniem płytek? Pozdrawiam serdecznieAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 14.06.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Izolacja wilgociowa jest mniej istotna, jeżeli będą zachowane spadki we właściwa stronę, natomiast izolacja cieplna zapobiega powstawaniu mostka termicznego i z tego powodu należy ja wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawadzk 14.06.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie - jeśli jest wystający balkon, to jaką rolę pełni ocieplenie? Przecież spód balkonu i tak nie jest ocieplony...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 14.06.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Witam, Czy to znaczy, że powinienem położyć np. 5cm styropianu i zrobić na to jeszcze kilka cm wylewki (no właśnie ile) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 14.06.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Ocieplanie płyty balkonowej to chyba lekka przesada.Ja dałem tylko styropian przy drzwiach balkonowych, około 0,5 m a potem już tylko wylewka. Na to dałem płytki gresowe i cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 14.06.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 U mnie ocieplony jest spod i gora balkonu, dalem 6 cm styropianu FS 20, dalej od budynku nieco mniej - 4 cm, aby uzyskac nalezyty spadek. Na styropianie jest izolacja przeciwwilgociowa i zbrojona wylewka 4 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 14.06.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Mam ściany domu z Pth 44 (jednowarstwowe). Balkon jest już ocieplony z góry (5 cm styropianu pod wylewką). Teraz zastanawiam się czy dawać jeszcze 5 cm od spodu balkonyy, czy dac sobie z tym... spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 15.06.2005 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Witam, Jaki jest sens tych 5cm pod wylewką balkonu skoro to właśnie wylewka w zimie może mieć zyski od słońca i dodatkowo pewnie będzie ocieplona śniegiem... Podejrzewam, że większy udział w chłodzeniu balkonu ma jego spód... Poza tym przecież płyta balkonu łączy się ze stropem wewnątrz domu, na którym i tak leży styropian - czy przypadkiem jeżeli założymy, że dobrze została wykonana izolacja stropu na poziomie parteru (zakładam, że mówimy o balkonie na poziomie parteru - jeżeli piętra to rzeczywiście trzeba ocieplić od dołu i góry...) to wówczas taka izolacja ma niewielkie znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 15.06.2005 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Płyta balkonowa jest mostkiem cieplnym. Jeśli nie ocieplicie starannie płyty to wygląda tak jakbyście nie ocieplili ściany w tym miejscu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 15.06.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Witam, A jeżeli ściana jest w tym miejsu 3-warstwowa to też jest sens ocieplać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 15.06.2005 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Ha, w ostatnim (7/2005) jest ten temat omawiany z super grafikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 16.06.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 U nas kolejność będzie taka: barierka (już zamontowana), później na to pójdzie styropin 2 lub 3 cm (dół 4 lub 5 cm), izolacja (folia) , wylewka ze spdakiem, a na to płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts