zgudi 17.06.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 jak w temacie...pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokar 17.06.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 mechanicznie, szczotka druciana i jechane.... Żeby tego uniknąć, trzeba zawsze po wymurowaniu klinkieru zabezpieczyć go na długo ( 2. tyg minimum ) folią. Inaczej wylezą wywkity z wapnia. Pomaga też stosowanie specjalnych zpraw do klinkieru, któr mają obniżoną zawartość wapna. Jeśli klinkier jest wysokiej klasy ( dobrej firmy ), to spróbuj zmyć roztworem kwasku cytrynowego ( w końcu te wykwity są zasadowe ) Polecam najpierw próbę mało widocznym miejscu. I nie zabezpieczaj olejami ( żelami ) zaraz po murowaniu. Daj mu trochę czasu ( jakiś miesiąc ). Przez ten czas na pewno nie zabrudzi się, a zdążą się wybuzować wszelkie reakcje fiz-chem. pokar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.06.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 wodą ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 17.06.2005 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 wodą próbowałem---bez skutku... widziałem kiedyś gościa , który czyścił płytki klinkierowe octem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokar 17.06.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Jak zaczniesz lać wodą, to wypłuczez jeszcze więcej wapna, więc delikatnie z nią!!! Po to się daje folię i nie wolno murować w deszczu, żeby właśnie tego uniknąć!!! Daj zaprawie jeszcze trochę czasu, potem popróbuj. Na pewno pojawią się zaraz jeszcze inne sposoby w tym temacie. Z wodą uważaj, nie sądzę, żeby to był dobry pomysł... Ale to moje myślenie...pozdrawiam!!!pokar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 17.06.2005 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 mówiąc szczerze górą moja głupota-- zaciągnałem, wyrównałem klejem do styropianu czapki na kominie , po 2 godzinach zaczął padac deszcz i to on jest sprawcą całego nieszczęscia... a glazurnik mówił - panie, bedzie padac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-obi 18.06.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Też mnie to wkurzało ale popytałem sąsiadów co to już klka lat mieszkają w okolicy i wszyscy zgodnie... " samo zlezie" i fakt jak na moim pojawiało się to barachło, biegałem podpatrzeć do nich ,a tam nic. W sumie dałem sobie spoko... no i jestem w tej "dobrej" sytuacji, że komina od frontu z drogi nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-obi 18.06.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Też mnie to wkurzało ale popytałem sąsiadów co to już klka lat mieszkają w okolicy i wszyscy zgodnie... " samo zlezie" i fakt jak na moim pojawiało się to barachło, biegałem podpatrzeć do nich ,a tam nic. W sumie dałem sobie spoko... no i jestem w tej "dobrej" sytuacji, że komina od frontu z drogi nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 18.06.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47413&highlight=wykwit+wapiennyhttp://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=45236&highlight=wykwit+wapiennyhttp://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=44863&highlight=wykwit+wapienny zobacz jeszcze murowanie klinkieru, wykwit wapienny itd. w wyszukiwarce.Ogólnie - usunąc mechanicznie, potem rozcieńczonym kwasem, chronić przed wodą, na koniec hydrofobizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts