Pytlow 06.07.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Bardzo prosze o rady ,jak to rozwiazac . Jaki producent robi napedy ktore obsluguje jeden pilot, czy jestem skazany na 3 piloty przy kluczykach ? ( jeden polot juz jest do auta) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 06.07.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 pewnie jest to możliwe, tylko czy otwierając brame wjazdową ktoś nie oberwie brama od garażu jeśli jeden pilot będzie i do bramy i do garazu, ciekawe co na to fachowcy w tej dziedzinie z zainteresowaniem będę czekał również na odpowiedzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.07.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Na moim pilocie są dwa guziczki: jeden do bramy garażowej a drugi do bramy wjazdowej. Wystarcza jeden pilot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 06.07.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Jeden pilot nie oznacza automatycznego otwierania bramy wjazdowej i garażowej.Większość firm produkuje przynajmniej dwukanałowe piloty, ale aby działały na dwa niezależne urządzenia potrzebne są najprościej ujmując dwa odbiorniki radiowe, które będą w stanie odebrać sygnał z pilota i zamienić go na sygnał sterujący napędem. Odbywa się to tak, że kupując dwa napędy do bramy i garażu różnych firm kupujemy w jednym z kompletów dodatkowy moduł radiowy (powiedzmy od napędu bramy wjazdowej) i podłączamy go zgodnie z instrukcją do napędu bramy garażowej. Wtedy korzystając z pilota (jego dwóch przycisków) otwieramy lub zamykamy to co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 06.07.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Mam bramę z KRISPOL'u. Do niej pilota z dwoma guziczkami. Jeden otwiera bramę garażową, a drugi może otwierać bramę wjazdową. Jak zapewniał monter nie jest istotne jaki napęd będzie do bramy byle odbiornik do sterowania dopasować do pilota (najłatwiej dokupić od nich, ale można samemu poszukać).Czyli jeden pilot i 2 bramy to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 06.07.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 człowiek uczy się całe życię dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 06.07.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Mam bramę z KRISPOL'u. Do niej pilota z dwoma guziczkami. Jeden otwiera bramę garażową, a drugi może otwierać bramę wjazdową. Jak zapewniał monter nie jest istotne jaki napęd będzie do bramy byle odbiornik do sterowania dopasować do pilota (najłatwiej dokupić od nich, ale można samemu poszukać). Czyli jeden pilot i 2 bramy to nie problem. Dodam jeszcze, że najlepiej kupić obydwa napędy tej samej firmy. Na pewno wtedy jednym pilotem otworzysz/zamkniesz wszystko. Uwaga: Każda firma posiada inne kodowanie. Pomimo tej samej częstotliwości piloty jednej fimy mogą nie współpracować z odbiornikiem innej. Radziłbym to sprawdzić przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 06.07.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Zgadza się: najprościej kupić od jednej firmy obydwa napędy (niestety nie zawsze to takie proste...). Z tego co mi mówiono (gdy wybierałem napędy/bramy) to napęd innego producenta zazwyczaj można zmusić do reagowania na drugi przycisk (drugi kanał) naszego pilota. Jednakże, co nie każdy sprzedawca powie od razu, realizacja tej możliwości może oznaczać konieczność dokupienia odpowiedniego modułu a to potrafi kosztować czasem 1/3 albo więcej ceny napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 06.07.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Nie kupować napędy tylko moduły odbiorcze. To wystarczy pod warunkiem, że dany moduł da się podłączyć do konkretnego napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 07.07.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 A ja myślę, że to nie ma żadnego znaczenia. Nie musisz koniecznie przyczepiać pilota do kluczyków tylko możesz trzymać w samochodzie. W niczym wtedy nie przeszkadza, że są dwa. Ja mam tak zrobione, że mogę używać jednego pilota ale używam dwa bo oryginalny lepiej "łapie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts