mmarysia 02.09.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Mam do zabudowy i cieplenia 200m 2 (ścianki 1,2m, skosy, sufit) - wykonawca polecił mi zakupić 200 profili C60 i 80 sztuk U30. Sprzedawca przy przyjmowaniu zamówienia - stwierdził ze to za dużo i ktoś chce mnie przekrecić - jest jakaś norma ile idzie średnio profili na m2. Pomóżcie - zaraz składam zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 02.09.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 nie jest za dużo - u mnie na ok 140 m2 zabudowy g-k poszło 110 profili CD 4m i ok 50 profili przyściennych też 4m - dodam że nic nie "zginęło" w trakcie, wszystko zostało przykręcone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 02.09.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Owszem sa norm. Sprobuj wejsc na strony producentow, np http://www.rigips.com.pl/poland/prokalk/index.php. to jest adres do kalkulatora f-my rigips. Ale mozes jeszcze poszukac Norgips, Lafarge( Nida). Najpierw musisz sobie dobrze przkalkulowac i dopasowac system do swojego poddasza, bo na skosy idzie co innego, na sufit co innego. Na scianke kolankowa pojdzie jeszcze co innego. Powodzenia i nie spiesz sie z zamowieniem. A jak masz watpliwosci, to zamow to co sugeruje sprzedawca, najwyzej dokupisz. A jeszcze lepiej skontaktuj sie z producentem i niech przedstawiciel przyjedzie i on Ci skalkuluje. opcji jest sporo. PowodzeniaJankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 02.09.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Witajmam poddasze 100 m2 (skosy i sufit), spece kazali mi zakupić 100 szt CD60 i 10 szt. U30.pozdrawiamala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 02.09.2005 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Dzięki dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts