maryjank 16.10.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 http://mora.com.pl/index.php?s=26&a=18&lang=Plczy ktoś ma doswiadczenie w uzytkowaniu tego typu ogrzewania i jak tam koszty w porównaniu do np elektrycznego ogrzewania.Pozdrwaiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 18.10.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Doświadczenia z tymi grzejnikami nie mam, ale jeśli mogą być zasilane gazem ziemnym (GZ-50) to na pewno będą dwurotnie tańsze w ekspuloatacji niż elektryczne.Jeśli mają być zasilane proanem, lub propanem-butanem (butla 11kg) to przewaga nie jest już tak duża pod tym względem i trzeba by sie dokładniej im przyjżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryjank 18.10.2005 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Tak bedzie to gz-50 .Wyczytałem na tym forum ze po zmianie gazu z gz35 na gz50 wprawdzie kaloryczność wyzsza ale rachunki ogrzewania podskoczyły znacznie za ten sam lokal.Po za tym widzę ze w nocy mój junkers dostaje lepszy gaz niż za dnia a szcególnie zimą(mieszaja z azotem).Róznica w kolorze płomienia dzwieku spalania no i temperatury jest znaczna.Więc co do gazu gz50 mam obawy ale niestety jest przepis ze w budynku w którym wystepuje instalacja miejska gazowa niedopuszczalne zasilanie urzadzeń z butli a tam na pewno (chyba ze sie mylę) miałbym stałą dorą jakość gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 18.10.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Skoro masz gaz ziemny, to na pewno zastosowanie takich grzejników będzie bardziej opłacalen niż elektrycznych, o ile ceny nie są kosmiczne. Zasilanie gazem ziemnym będzie tańsze tak jak pisałem ponad dwukrotnie, ale trzeba barać pod uwage plnowany czas uzytkowania i koszt urządzeń gazowych.A co do jakości gazu w butlach to pewności nie ma. Widziałem badania kaloryczności gazu z butli i była ona kilkadziesiąt procent nizasza niż zakładana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryjank 18.10.2005 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Własnie wróciłem z Czech z dwoma grzejnikami MORA 6110 .Kupiłem przez internet odebrałem osobiscie wyszły dwa razy taniej i jeszcze zostało na drobne zakupy. 2700kc sztuka.u nas 980- zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts