marcin_budowniczy 26.10.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Szukam i szukam i nic..mianowicie:Kiedy muszę zatrudnić kierownika budowy?Jest on niezbędny do otrzymania pozwolenia na budowę (czyli przed wystąpnieniem o pozwolenie), czy też dopiero mogę go poszukać jak już będę miał pozwolenie na budowę w ręku?Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 26.10.2005 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 podbijam (... nikt nie ma kierownika? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 26.10.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Lepiej przed. Mój kierownik załatwiał mi wszystkie formalności w gminie i powiecie i do tego ograniczała się jego rola. Zrobił też adaptację projektu. Na budowie był tylko 2 razy, a dom już praktycznie skończony. Cenę ustaliliśmy na początku. Za adaptację zapłaciłem po otrzymaniu pozwolenia, a za kierowanie budową rozliczymy się przy odbiorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafla 26.10.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 szukalismy w trakcie załatwiania w urzędach, a dogadaliśmy się z naszym obecnym jak juz mielismy pozwolenie.kierownika koniecznie trzeba miec w momencie gdy chce sie zglosic zamiar rozpoczecia budowy - wtedy dołącza się oświadczenie kierownika o przejęciu budowy i kopię jego uprawnień - i od tego momentu juz musi byc, wczesniej - kwestia indywidualnych ustalen i potrzebpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gurthg 26.10.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Jak najszybciej zatrudniaj. Nawet jeśli będzie to kierownik tylko dla pieczątki (jak to czasem się słyszy, że jest), to zawsze coś podpowie i doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 27.10.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Z chwilą rozpoczecia budowy musi być, dokonuje wpisu do dziennika budowy, jego nazwisko zgłasza sie przy odbiorze dziennika, opracowuje bios budowy, do pozwolenia nie potrzebny, ale praktycznie może się przydać - doradzi ewentualne zmiany, sprawdzi projekt albo wybija nam z głowy jakieś ciekawe pomysły. pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 27.10.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Ile może kosztować usługa kierownika ktory przystawi pieczątke i na tym jego praca się zakończy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 27.10.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Od 500,- zł do 1500,- zł.Ale weź choć takiego co pojawi się w newralgicznych momentach budowy:zalewanie fundamentów, stropu, więźba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.10.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Ile może kosztować usługa kierownika ktory przystawi pieczątke i na tym jego praca się zakończy?? Poszukaj sobie chociaż jakiegoś znajomego budowlańca ,którego w ramach rekompensaty za "stracony" czas na budowie zaprosisz na sobotni wieczór a pomoże Ci uniknąć wątków na forum zaczynających się od :Ratunku,pomocy co mam zrobić...?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 28.10.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 mam osobe ktora dobrze sie zna na murarce, dlatego kierownik potrzebny mi jest tylko na papierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts