Gość 13.11.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Czy gumowa-taka z dziurami- czy wycieraczka typu trawka (niekoniecznie zielona)? Która jest lepsza na duże ilości piachu,błota?Chodzi mi o zewnętrzną wycieraczkę? Jakie patenty stosujecie? Temat niby niepoważny,ale okazuje się,że w domu strasznie dużo tego brudu się wnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 13.11.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Też się pod wątek podpinam bo mam ten problem. Chata stoi, przed domem jeszcze bagno pobudowlane i tak niestety zostanie do wiosny. A jakos trzeba przetrwać bez wnoszenia ton piachu do wnetrz. Piszcie o waszych obserwacjach i zaletach/wadach sprzetów "wycierających" buty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.11.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Dobra wycieraczka to jaka? taka ktora wyciera Mam taka plastikowa trawe - poki co dziala choc hmmm....juz sie lekko wytarla ;((( jednak malo trwala (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.11.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 na zewnatrz ? metalowa w ramce "zapuszczona" w płytke odbojowąprzyjmuje kazda ilość piachu czy błota łatwa w czyszczeniu prawie niezniszczalnapzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.11.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 ja mam sprawdzony patent w terenie gliniastym (straszne ilości tego paskudztwa można było nanieść)"zainstalowaliśmy" wycieraczkę ażurową z wkręconych w drut włókien kokosowych. Twarde włókna wygryzają błoto z podeszwy, które wpada między rzędy szczotek. Problem tylko mają panie w szpilkach, bo nie do końca da się na tym wówczas stanąć. No i w domku trzeba było dołożyć kolejną taką już czyszczącą na gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.11.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 ...najefektywniejsza ( ale i najdroższa ) to taka która ma system "szczoteczek" ( można zobaczyć np. w centrach handlowych czy biurowcach ) oczyszczających z błota, piachu + do tego wewnątrz mata typu dywanowego z włókien PE do wchłaniania wilgoci. PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 14.11.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Twarde wlókna kokosowe - w szeregach co 3 cm na 30cm - pod tym otwór na gromadzenie odpadów - cala szuflada wyciągana - opróżniana regularnie.Koszt około 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.11.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Ja testuję typu trawnik. Czyci dobrze, lepiej niż gumowa z otworami, ale dużo zależy od buta. Jak mają głębokie protektory to z błota i gliny nic nie doczyszcza. Trawnik dość dobrze szczotkuje od spodu i jest łatwa w czyszczeniu - ściągam zawijając brzegi do siebie i wysypuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts