gośka57 19.05.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Ze względu na szczupłość miejsca najlepszym rozwiązaniem na mojej posesji byłaby brama wjazdowa podnoszona do góry (tak jak w garażu). Czy jest to możliwe? Czy ktoś gdzieś widział coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 19.05.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Nie widziałem czegoś takiego. A nie może być zwykła dwuskrzydłowa? Przy szerokości 3,5 metra masz skrzydła po 1,75 metra. Chyba tyle miejsca masz na działce. A ja sobie zrobiłem bramę wjazdową o szerokości 4,5 metra (żeby żona nie miała problemów z trafieniem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 19.05.2006 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Nie widziałem czegoś takiego. A nie może być zwykła dwuskrzydłowa? Przy szerokości 3,5 metra masz skrzydła po 1,75 metra. Chyba tyle miejsca masz na działce. A ja sobie zrobiłem bramę wjazdową o szerokości 4,5 metra (żeby żona nie miała problemów z trafieniem ) Tyle miejsca to mam, ale już na podjeździe do garażu nie stanie żaden "gościnny samochód", bo się brama nie zamknie. Myślę, że ja trafiłabym i w węższą, ale jak to będzie wyglądało - brama garażowa 5 m i wjazdowa 3, 5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 19.05.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Może pomyśl o tym, żeby nie robić bramy wjazdowej? Spróbuj podciągnąc ogrodzenie go bramy garażowej i po klopocie... Pozdrawiam, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 20.05.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Tyle miejsca to mam, ale już na podjeździe do garażu nie stanie żaden "gościnny samochód", bo się brama nie zamknie. Myślę, że ja trafiłabym i w węższą, ale jak to będzie wyglądało - brama garażowa 5 m i wjazdowa 3, 5 m To może szeroka brama przesuwna? Na przykład coś takiego: http://www.kulas-ogrodzenia.com.pl/foto_nowe/bramy_przesuwne/1.jpg A co do "trafiania" - myślę przyszłościowo, bo moja żona dopiero będzie robić prawo jazdy, a jak wiadomo, początki są trudne Ja mogę wjeżdżać w bramy nawet "na lusterka", ale to lata praktyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 20.05.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 jak to będzie wyglądało - brama garażowa 5 m i wjazdowa 3, 5 m A dlaczego nie? Tak mam i jest OK Wszak bramą wjazdową rzadko usiłują się przecisnąć jednocześnie 2 samochody, zaś przy bramie garażowej 2 stanowiskowej jest to oczywiste. pZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 20.05.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Mam podobny problem. Nie dość, że mam malo miejsca na podjeździe, to jeszcze na dodatek mam ogrodzenie, które nie idzie w linii prostej tylko się zalamuje z obu stron bramy wjazdowej. Taki urok dzialki narożnej. Nie ma mowy o wciśnięciu bramy przesuwanej. Wymyślilam więc brame wjazdową, która będzie się przy otwieraniu skladać w harmonijkę. Oczywiście bedę ją musiala robić na zamówienie. Tylko nie wiem czy znajdę fachowca który sobie z tym poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ojciec skąpego Wiewióra 20.05.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Ze względu na szczupłość miejsca najlepszym rozwiązaniem na mojej posesji byłaby brama wjazdowa podnoszona do góry (tak jak w garażu). Czy jest to możliwe? Czy ktoś gdzieś widział coś takiego? ja takie cos widzialem http://www.zamek.malbork.pl/img_all/galerie/n5_4.jpg zawsze mozna skopiowac pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 20.05.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Ze względu na szczupłość miejsca najlepszym rozwiązaniem na mojej posesji byłaby brama wjazdowa podnoszona do góry (tak jak w garażu). Czy jest to możliwe? Czy ktoś gdzieś widział coś takiego? ja takie cos widzialem http://www.zamek.malbork.pl/img_all/galerie/n5_4.jpg zawsze mozna skopiowac pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 20.05.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Albo coś takiego:brama przesuwana na bok,coś jak drzwi garażowe ale nie do góry a na bok(inaczej nie umiem wytłumaczyć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 20.05.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Zostal jeszcze jeden kierunek , pionowo w dol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 20.05.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Zostal jeszcze jeden kierunek , pionowo w dol No i wersja holograficzna (nikt sie nie pozna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 20.05.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 kiedyś były na rynku takie paski kolorowe zwisające na ościeżnicy - moze wersję podobną . jak tem pomysł przejdzie można by się zastanowić nad kolorem pasków np pod kolor okien albo elewacji a tak serio kazde ponoszenie, zwijanie do góry skutkowac bedzi monstrualnie wusoką konstrukcja ( min 2,5 m ) czy jest sens robić coś takiego aby goście mogli wjeżdzać na posesje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 20.05.2006 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 jak to będzie wyglądało - brama garażowa 5 m i wjazdowa 3, 5 m A dlaczego nie? Tak mam i jest OK Wszak bramą wjazdową rzadko usiłują się przecisnąć jednocześnie 2 samochody, zaś przy bramie garażowej 2 stanowiskowej jest to oczywiste. pZDR. Eskimos, mógłbyś zamieścić fotkę? Dzięki za pomysły Przesuwna szeroka właśnie nie wchodzi w grę, fotka "Ojca skąpego Wiewióra" jest u mnie niewidoczna, a co do reszty pomysłów to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_alderan 20.05.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Kliknij we właściwości tej niewidocznej fotki i skopiuj do przeglądarki adres stronki z tą fotką, warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 20.05.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Dzięki za pomysły Przesuwna szeroka właśnie nie wchodzi w grę, fotka "Ojca skąpego Wiewióra" jest u mnie niewidoczna, a co do reszty pomysłów to Bezwzględnie musisz ją zobaczyć!! tu: http://www.zamek.malbork.pl/img_all/galerie/n5_4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 20.05.2006 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Dzięki za pomysły Przesuwna szeroka właśnie nie wchodzi w grę, fotka "Ojca skąpego Wiewióra" jest u mnie niewidoczna, a co do reszty pomysłów to Bezwzględnie musisz ją zobaczyć!! tu: http://www.zamek.malbork.pl/img_all/galerie/n5_4.jpg Niestety serwer blokuje mi dostęp Ale jeśli to Malbork, to chyba się domyślam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimnar 22.05.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 A jak z napędem do takiej podnoszonej bramy? Musi być chyba niezależnie jakiś kołowrót ręczny (jak przy moście zwodzonym), bo co zrobimy, jak nagle wyłączą prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 22.05.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Eskimos, mógłbyś zamieścić fotkę? Przesuwna szeroka właśnie nie wchodzi w grę, fotka "Ojca skąpego Wiewióra" jest u mnie niewidoczna, a co do reszty pomysłów to Fotki nie przesyłam ponieważ jest to typowa brama przesuwna (jak na foto powyżej) - więc Ci się nie przyda. Chodziło mi jedynie o to że stosunek szerokości bramy wjazdowej 3,5 m do szerokości bramy garażowej 5 m w niczym nie przeszkadza. Pomysł i fotka "Ojca skąpego Wiewióra" to raczej żart i bardziej przypominałoby to konstrukcję gilotyny niz bramy wjazdowej na posesje. W Twoim zaś przypadku racjonalne wydają sie alternatywnie rozwiazania: 1. anpi - "A nie może być zwykła dwuskrzydłowa? Przy szerokości 3,5 metra masz skrzydła po 1,75 metra. Chyba tyle miejsca masz na działce". 2. Sunao -" Może pomyśl o tym, żeby nie robić bramy wjazdowej? Spróbuj podciągnąc ogrodzenie go bramy garażowej i po klopocie... ". Pomysł chokie "Wymyślilam więc brame wjazdową, która będzie się przy otwieraniu skladać w harmonijkę." - może być kłopotliwy zwłaszcza zimą przy dużych opadach sniegu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 22.05.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Takze mam podobny problem i wymyslilem j\w tzn nie ogrodzony podjazd. Przerobilem to na tymczsowym ogrodzeniu (z siatka) i podoba mi sie. No i jest zaleta, ze jak przyjezdzaja goscie to nie musze otwierac bramy, tylko zostawiaja samochod na podjezdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts