Patrycja 23.06.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Sytuacja przedstawia się następująco. Rozbudowaliśmy dom, w którym zamierzamy mieszkać razem z moją mamą. Idea jest jednak taka, że każdy mieszka u siebie i rozliczamy się na podstawie podliczników. Z prądem nie mieliśmy żadnych problemów-podlicznik został zamontowany i działa. Natomiast okazało się, ze nigdzie nie można dostać podlicznika gazu. Przyłącze gazu do domu zostało wykonane jeszcze w latach 60-tych i wtedy też rura z gazem została "wyciągnięta" na poddasze. Nie chcielibyśmy załatwiać tego przez gazownię, tylko we własnym zakresie założyć podlicznik i podłączyć piec. Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma pojęcie skąd wziąć podlicznik gazu? (nasz instalator szuka go już 2 tygodnie). Może z pomocą forum uda się wreszcie pchnąć tą sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 23.06.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 zapytaj prywatnie ludzi z gazowni czy nie skąbinują ci podlicznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 23.06.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Sytuacja przedstawia się następująco. Rozbudowaliśmy dom, w którym zamierzamy mieszkać razem z moją mamą. Idea jest jednak taka, że każdy mieszka u siebie i rozliczamy się na podstawie podliczników. Z prądem nie mieliśmy żadnych problemów-podlicznik został zamontowany i działa. Natomiast okazało się, ze nigdzie nie można dostać podlicznika gazu. Przyłącze gazu do domu zostało wykonane jeszcze w latach 60-tych i wtedy też rura z gazem została "wyciągnięta" na poddasze. Nie chcielibyśmy załatwiać tego przez gazownię, tylko we własnym zakresie założyć podlicznik i podłączyć piec. Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma pojęcie skąd wziąć podlicznik gazu? (nasz instalator szuka go już 2 tygodnie). Może z pomocą forum uda się wreszcie pchnąć tą sprawę. Rozwiązanie niezgodne z przepisami.W przypadku kontroli instalacji-kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 23.06.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Licznik gazu taki sam jak z gazowni kupisz w firmie Metrix z Tczewa. Bez problemu je tam sprzedawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 23.06.2006 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. A może ktoś wie gdzie w okolicach Warszawy, takie cudo można nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 23.06.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Patrycja Metrix sprzedaje wysyłkowo!!!!! Szukaj w necie, bo nie znam adresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 23.06.2006 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 W necie znalazłam. Na stronie wprawdzie nie ma informacji o sprzedaży wysyłkowej, ale będę dzwonić. Dzięki wielkie Grzesiek13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 23.06.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Muszą sprzedawać, bo tam kupował mój klient z Kraka drogą pocztową, ale 2 lata temu (też mu zakładałem sublicznik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 24.06.2006 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 24.06.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 nie dziekuj tylko tam dzwoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 29.06.2006 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Dzisiaj przyjechał do Warszawy mój podlicznik. Grzesiek13 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 29.06.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Cieszę się, że pomogłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts