Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podbitka dachowa czarna

Recommended Posts

Mam dach w kolorze czarnym.Elewacja będzie biała.Chciałam zrobić podbitkę w kolorze czarnym ze względów estetycznych i utrzymania w czystości. Kupiłam szalówkę i pomalowałam na czarno natomiast powyginało ją we wszystkie możliwe strony. Szukam podbitki z pcv lub paneli w kolorze czarnym. Z moich poszukiwań żaden producent tego nie robi. Może ktoś mi coś podpowie. Z góry dziękuję

bocian,

nie rob czarnej podbitki

mam grafitowy dach i chcialem zrobic grafitowa podbitke - na szczescie zrezygnowalem z tego i zrobilem podbitke drewniana w kolorze meranti.

Wyszla pieknie - ozywilo to ten dach .... i caly dom.

Jak zrobisz czarna podbitke do czarnego dachu - wyjdzie smutno ...

Chyba ze masz jakis bardzo dynamiczny awangardowy dom w ktorym i bez kolorowej podbitki duzo sie dzieje ...

Jesli masz biala elewacje - tym bardziej musisz rozbudzic ten dom drewniana podbitka - najlepiej dosyc ciemnym drewnem - np orzech, zeby nie bylo za pstrokato.

Jeszcze o czystosci :

na drewnie nie widac brudu ...nie kurzy sie ...natomiast te podbitki plastikowe sie elektryzuja i przyciagaja kurz - na czarnej bedzie to najlepiej widac.

i nie rob tego sidingu - nieladny, sztuczny, drozszy od drewna, elektryzuje sie, poza tym te ciemne maja w uwagach, ze nie mozna na slonce wystawiac - wiec z czasem sie przebarwia - plowieje...

Stare drewno wyglada szlachetnie ..natomiast stara plastikowa wyplowiala podbitka ....

ale sie rozpisalem hahahaha

(Y)