Bocian78 19.07.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Mam dach w kolorze czarnym.Elewacja będzie biała.Chciałam zrobić podbitkę w kolorze czarnym ze względów estetycznych i utrzymania w czystości. Kupiłam szalówkę i pomalowałam na czarno natomiast powyginało ją we wszystkie możliwe strony. Szukam podbitki z pcv lub paneli w kolorze czarnym. Z moich poszukiwań żaden producent tego nie robi. Może ktoś mi coś podpowie. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 20.07.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 bocian, nie rob czarnej podbitkimam grafitowy dach i chcialem zrobic grafitowa podbitke - na szczescie zrezygnowalem z tego i zrobilem podbitke drewniana w kolorze meranti.Wyszla pieknie - ozywilo to ten dach .... i caly dom.Jak zrobisz czarna podbitke do czarnego dachu - wyjdzie smutno ...Chyba ze masz jakis bardzo dynamiczny awangardowy dom w ktorym i bez kolorowej podbitki duzo sie dzieje ...Jesli masz biala elewacje - tym bardziej musisz rozbudzic ten dom drewniana podbitka - najlepiej dosyc ciemnym drewnem - np orzech, zeby nie bylo za pstrokato. Jeszcze o czystosci :na drewnie nie widac brudu ...nie kurzy sie ...natomiast te podbitki plastikowe sie elektryzuja i przyciagaja kurz - na czarnej bedzie to najlepiej widac. i nie rob tego sidingu - nieladny, sztuczny, drozszy od drewna, elektryzuje sie, poza tym te ciemne maja w uwagach, ze nie mozna na slonce wystawiac - wiec z czasem sie przebarwia - plowieje...Stare drewno wyglada szlachetnie ..natomiast stara plastikowa wyplowiala podbitka ....ale sie rozpisalem hahahaha(Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts