ArekLi 23.07.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Witam wszystkich! Mam pewien problem. Kupiłem bojler elektryczny cisnieniowy Regent 80 L, niby podłączyłem jego według instrukcji a jednak do umywalki pierwszej położonej z jego strony leci ciepła woda a do wanny już niestety nic nie leci. Nie wiem czy problem tkwi w tym że źle podłączyłem bojler - jak wogóle się go instaluje, jak instaluje się zawór bezpieczeństwa - którą stroną wlotem do góry czy odwrotnie czy w tym że przewód wodny jest niedrożny? Jak sądzicie? Mam wrażenie że jednak robotnicy dobrze podłączyli przewód wodny więc zastanawia mnie fakt dlaczego nie leci gorąca woda do wanny. proszę o jakąkolwiek podpowiedź. Pozdrawiam wszystkich i z góry dziekuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 23.07.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 z bojlera jest jedno wyjscie cieplej wody prawda ? no to nie ma codow zeby w umywalce byla ciepla a w wannie juz nie podlaczenie bojlera zatem OK. a jak w wannie odkrecisz ciepla, to nie leci nic, czy leci zimna ? moze panowie hydraulicy podlaczyli Ci 2x zmina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 23.07.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Myslę, że wanna jest trochę oddalona od bojlera i po odkręceniu ciepłej wody należy trochę poczekać aby leciała ciepła woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArekLi 23.07.2006 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Dziękuję za odpowiedzi. Jest tak że jak przekręcę kurek na ciepłą wodę to nie leci żadna woda ani ciepła ani zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 23.07.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 To prawdopodobnie gdzieś po drodze jest jakiś zawór, który należy otworzyć ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 23.07.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Zawór bezpieczeństwa powinien być na rurze doprowadzającej (czyli z zimną wodą). Strzałką do bojlera. Też kiedyś niedoczytałem instrukcji i na siłę zamontowałem go na rurze z ciepłą co skutkowało obniżeniem ciśnienia, tak jak u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts