kate22 26.08.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 "Fachowiec" "wyrównał " mi ściany i położył kafelki tylko nie zrobił mi kąta 90 pod brodzik narożny!!! Co mogę teraz zrobić? Brodzik mam na nóżkach i muszę go jakoś ustabilizować nie mówiąc o tym, że coś muszę zrobić ze szczeliną. Jak dopasuję jedną krawędź brodzika to w narożniku do ściany brakuje mi ok. 2cm. Potem szczelina się zmniejsza i końcówka drugiego boku dotyka do ściany. Czy ktoś ma dla mnie jakąś radę? Skuwanie kafelek odpada.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.08.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 2 cm na metrze ??ja takiego fachowca zakopałbym pod różami do 1 cm mozna ukryć profilami przyściennymi do monatowania brodzikow ( np Ravak) ale 2 cm nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate22 26.08.2006 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 W desperacji mam zamiar wryć się w ścianę i modlić się żeby kafelki ni e popękały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carlgustav7 26.08.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Miałem identyczny problem. Rozwiązałem go po kilku próbach i błędach w ten sposób: 1. Piana niskorozprężna w szczelinę między brodzik a ścianę.2. Na to przycięta odpowiednio szeroka, biała, plastikowa listwa kątowa ze sklepu budowlanego na niewielką ilość silikonu. Trzyma super już dłuższy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate22 26.08.2006 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 dzięki za radę, ale pozostaje jeszcze pytanie w jaki sposób zamontowac brodzik, bo oryginalnie do montażu są takie blaszki, które się przytwierdza do ściany i potem wkłada brodzik. A jak ściana jest kilka centymetrów dalej to jest problem niestety z jego ustabilizowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 27.08.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 dzięki za radę, ale pozostaje jeszcze pytanie w jaki sposób zamontowac brodzik, bo oryginalnie do montażu są takie blaszki, które się przytwierdza do ściany i potem wkłada brodzik. A jak ściana jest kilka centymetrów dalej to jest problem niestety z jego ustabilizowaniem Fachowiec co kładł płytki to swoją drogą .d..pa nie fachowiec skoro nie zrobił kąta prostego, Ale majstry co tę ściane stawiali to dopiero musiały być łachudry żeby tak spieprzyc kąt , bo nie wierze żeby fachowiec od płytek mógł zepsuć kąt na dobrej ścianie. Szkoda ,że nie dopilnowałas tak waznego szczegółu lub chociaż nie uczuliłaś płytkarza na ten kąt prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 28.08.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja swoim tynkarzom powiedziałem tak.Wszędzie ma być idealnie ale przeboleje jak w sypialniach, w salonie narożniki nie będą miały idealnego kąta prostego.A jeśli takich nie będzie w łazience to nie dostaną ani grosza.Podziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 28.08.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja swoim tynkarzom powiedziałem tak.Wszędzie ma być idealnie ale przeboleje jak w sypialniach, w salonie narożniki nie będą miały idealnego kąta prostego.A jeśli takich nie będzie w łazience to nie dostaną ani grosza.Podziałało. Do łazienki dodał bym jeszcze kuchnię bo niejednokrotnie zdażało mi się chlastać blaty u klienta żeby zgrać meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts