Anaor 23.10.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Czy na dach 18 stopni można kłaść dachówkę cementową? Proszę o radę. Podoba mi się taki ale nie chcę blachodachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.10.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Nie i wielokrotnie bylo to juz omawiane ponoc Creaton ma jakas ceramiczna na taki plaskaty dach ale ja osobiscie jej na oczy nie widzialam normalnie min to 20 stopni jak ci sie nie podoba blacha to zdecyduj sie moze na bitumike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 23.10.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Zdecydowanie nie można. Ja mam Creaton ceramiczny, wymóg był minimum 23 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 23.10.2006 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 A czemu właściwie wszyscy odradzają blachodachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 23.10.2006 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Pomóżcie mi znaleść na forum takie dachy z blachodachówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qkipati 23.10.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 mozna kłaść dachówkę ceramiczną na garażu ze spadkiem dachu 15 stopni? jedni mowia ze tak, inni ze nie , ci co mowia ze tak to twierdza, że trzeba wzmocnić więźbę i dać stalową belkę do konstrukcji dachu...macie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 23.10.2006 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 A co to jest bitumika i co z tymi ceramicznymi? Są tajie czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 23.10.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Można również zastosować następujące rozwiązanie : pokrycie dachowe robisz jak dla dachu bez dachówki - czyli pełne deskowanie i dwukrotne pokrycie papą (podkładowa + wierzchniego krycia), a na to dajesz kontrłaty, łaty i dachówkę. Papa daje odpowiednią izolację przeciwwodną, a dachówka pożądany efekt wizualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 23.10.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 A co to jest bitumika i co z tymi ceramicznymi? Są tajie czy nie? Bitumika, jest to rodzaj grubej papy w kształcie dachówek przykleja się ją do drewnianej konstrukcji dachu i działa ona jak papa. Blachodachówka nie jest taka zła jak niektórzy mówią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 23.10.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Można ale tylko z pełnym zabezpieczeniem wodoszczelnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 23.10.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Można również zastosować następujące rozwiązanie : pokrycie dachowe robisz jak dla dachu bez dachówki - czyli pełne deskowanie i dwukrotne pokrycie papą (podkładowa + wierzchniego krycia), a na to dajesz kontrłaty, łaty i dachówkę. Papa daje odpowiednią izolację przeciwwodną, a dachówka pożądany efekt wizualny. Kontrlaty na pape , a moze pod pape ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 23.10.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 A może dać je pod deskowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 23.10.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 A może dać je pod deskowanie ? Benys , a dawales kiedys kontrlaty pod folie ? Ja daje czesto - twoj ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 23.10.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Czasem zdarzało się jako wyrównanie nadbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 23.10.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Czasem zdarzało się jako wyrównanie nadbitki Dobry jestes , nie docenilem cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 23.10.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Widzę że jako stary wyga lubisz podpuszczać dziwnymi pytaniami , myślę że jest to Twój rodzaj rozrywki i rozumię Ciebie też się nieraz świetnie bawię czytając niektóre wypowiedzi takie jak choćby dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 23.10.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Czy na dach 18 stopni można kłaść dachówkę cementową? Proszę o radę. Podoba mi się taki ale nie chcę blachodachówki a może ..... podwyższyć dach, np. do 25o , oczywiście jeśli koszt przeróbki projektu i zmiana pozwolenia na budowę , nie powalą Cię Anaorze[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.10.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Ja przerabiałam to niedawno dla dachu 15 stopni (blacha plannja została wyceniona w tak zawrotnej cenie, że usiadłam na 4 litery z wrażenia).I teraz po rozmowach z "wszystkimi świetymi" wiem, że można, ale....koniecznie pełne deskowanie i na to papa lub membrana. Kładziemy (na 99% - ten 1% to mąż... ) sirius z Robena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 25.10.2006 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 A czy konstrukcji nie trzeba przeprojektować bo nam tak powiedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts