Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak najlepiej i najładniej zamontować opaski do drzwi

Recommended Posts

A będziesz to montował sam? Pierwszy raz? Hmm...

Od strony przeciwleglej (regulowanej) to nie problem, bo wsuwasz w "rowek" na ościeżnicy, w środek odrobinę silikonu,kleju, pianki itp i po bólu.

Ale od srony zawiasow... w kpl. powinieneś dostać kątowniki które trzeba przykręcic do drzwi i i opasek. Wszystko przed ustawieniem drzwi w murze. Najlepiej na koziolkach.

A jak nie.. to zostaje wypórka ew ściski i klej montazowy pod opaskę, ew. gwóźdź, sztyft itd.

Najlepiej - poproś o instrukcję , dobry sprzedawca Ci ją da, bo przy drzwiach takiej nie znajdziesz.

A będziesz to montował sam? Pierwszy raz? Hmm...

Od strony przeciwleglej (regulowanej) to nie problem, bo wsuwasz w "rowek" na ościeżnicy, w środek odrobinę silikonu,kleju, pianki itp i po bólu.

Ale od srony zawiasow... w kpl. powinieneś dostać kątowniki które trzeba przykręcic do drzwi i i opasek. Wszystko przed ustawieniem drzwi w murze. Najlepiej na koziolkach.

A jak nie.. to zostaje wypórka ew ściski i klej montazowy pod opaskę, ew. gwóźdź, sztyft itd.

Najlepiej - poproś o instrukcję , dobry sprzedawca Ci ją da, bo przy drzwiach takiej nie znajdziesz.

No pierwszy raz.

No co się dziwisz ???

:lol:

Wejściowe zamontowałem i wydaje mi się że w porządku ...

Teraz przyszedł czas na wewnętrzne tylko ta ościeżnica regulowana to dla mnie coś nowego ale muszę spróbować. Wprawdzie montaz jeszcze nie teraz tylko jak skończę malowanie ale zawsze lepiej najpierw zapytac dobrych ludzi o radę ...

A ja sie zastanawiałem po co są te kątowniki ???

:lol:

Wielkie dzięki -Finlandia- ...

bardzo fajny sposob jest na "gazete" - tylko sie nie smiejcie :wink:

w 2, 3, miejsca wkladasz skrawki gazety miedzy rowek a wypust i wciskasz

trzyma pewnie - nie ma obawy o zabrudzenie silikonem czy klejem

i latwe w domontazu przy malowaniu

pzdr

Czy chodzi o TĄ "gazetę"

czy też może być inna ?

:wink:

lafcadio - jak nie dostaniesz instrukcji od sprzedawcy to daj znac na priv - moze zrobie fotke i wysle Cie mailem.

Moj montazysta po ktoryms razie doszedł do wniosku, ze te kątowniki są jednak sensowne i jzu nie wyobraza sobie montazu inaczej.