lafcadio 13.03.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam!Jak w temacie jak ładnie i estetycznie oraz solidnie zamontować opaski przy drzwiach wewnętrznych?A może ktoś montował ościeznicę regulowaną w drzwiach Urzędowskiego i podzieli się doświadczeniem.W sobotę zabieram się do dzieła i przydałoby się trochę dobrych rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.03.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 A będziesz to montował sam? Pierwszy raz? Hmm...Od strony przeciwleglej (regulowanej) to nie problem, bo wsuwasz w "rowek" na ościeżnicy, w środek odrobinę silikonu,kleju, pianki itp i po bólu. Ale od srony zawiasow... w kpl. powinieneś dostać kątowniki które trzeba przykręcic do drzwi i i opasek. Wszystko przed ustawieniem drzwi w murze. Najlepiej na koziolkach. A jak nie.. to zostaje wypórka ew ściski i klej montazowy pod opaskę, ew. gwóźdź, sztyft itd. Najlepiej - poproś o instrukcję , dobry sprzedawca Ci ją da, bo przy drzwiach takiej nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 18.03.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Jeżeli używasz pianki montażowej to polecam piankę niskoprężną (pewniejsza dla amatorów). Poza tym musisz mieć rozpieraki do ustawienia aby pianka podczas schnięcia nie zmieniła położenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 19.03.2007 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 A będziesz to montował sam? Pierwszy raz? Hmm... Od strony przeciwleglej (regulowanej) to nie problem, bo wsuwasz w "rowek" na ościeżnicy, w środek odrobinę silikonu,kleju, pianki itp i po bólu. Ale od srony zawiasow... w kpl. powinieneś dostać kątowniki które trzeba przykręcic do drzwi i i opasek. Wszystko przed ustawieniem drzwi w murze. Najlepiej na koziolkach. A jak nie.. to zostaje wypórka ew ściski i klej montazowy pod opaskę, ew. gwóźdź, sztyft itd. Najlepiej - poproś o instrukcję , dobry sprzedawca Ci ją da, bo przy drzwiach takiej nie znajdziesz. No pierwszy raz. No co się dziwisz ??? Wejściowe zamontowałem i wydaje mi się że w porządku ... Teraz przyszedł czas na wewnętrzne tylko ta ościeżnica regulowana to dla mnie coś nowego ale muszę spróbować. Wprawdzie montaz jeszcze nie teraz tylko jak skończę malowanie ale zawsze lepiej najpierw zapytac dobrych ludzi o radę ... A ja sie zastanawiałem po co są te kątowniki ??? Wielkie dzięki -Finlandia- ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 20.03.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 bardzo fajny sposob jest na "gazete" - tylko sie nie smiejcie w 2, 3, miejsca wkladasz skrawki gazety miedzy rowek a wypust i wciskasz trzyma pewnie - nie ma obawy o zabrudzenie silikonem czy klejem i latwe w domontazu przy malowaniu pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 20.03.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ja przyklejałem na klej silikonowy, nie mylić z uszczelniaczami silikonowymi. Trzba tylko uważać, aby nic nie wybrudzić, bo się dobrze trzyma. Zmywać zanieczyszczenia od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 21.03.2007 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 bardzo fajny sposob jest na "gazete" - tylko sie nie smiejcie w 2, 3, miejsca wkladasz skrawki gazety miedzy rowek a wypust i wciskasz trzyma pewnie - nie ma obawy o zabrudzenie silikonem czy klejem i latwe w domontazu przy malowaniu pzdr Czy chodzi o TĄ "gazetę" czy też może być inna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.03.2007 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 lafcadio - jak nie dostaniesz instrukcji od sprzedawcy to daj znac na priv - moze zrobie fotke i wysle Cie mailem. Moj montazysta po ktoryms razie doszedł do wniosku, ze te kątowniki są jednak sensowne i jzu nie wyobraza sobie montazu inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts