Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czym uszczelnić brodzik?

kodaka

Recommended Posts

Jestem zdesperowany. Nie potrafię uszczelnić połączenia brodzika z kaflami. Był silkon sanitarny - przeciekało tak, że miałem niewielka plamę wody na podłodze pod brodzikiem po wszystkich kąpielach. Zdarłem silikon nałożyłem uszczelniacz dekarski. Plama mniejsza, ale dalej przecieka . Nałożyłem na to taśmę wykończeniową. Cieknie mniej , ale cieknie Poradźcie czym to uszczelnić!!!

A jesteś pewien, że cieknie na styku brodziku i płytek? Ja uszczelniłem silikonem i nic nie cieknie. Sprawdź inne miejsca, np. syfon (przyłóż słuchawkę prysznicową do samego syfonu i lej tam wodę tak, żeby nie chlapać wokół). Może też cieknąć na łączeniach ścian kabiny z płytkami - masz tam uszczelnione?

Pod brodzikiem spędziłem około tygodnia czasu. Syfon wymieniłem dwa razy. Oświetleniem ma zainstalowane jak na stole operacyjnym. Jestem pewien . Cieknie po ścianie a pod brodzikiem tworzy sie kałuża. Sprawa dla mnie jest na tyle poważna, że ściana działowa z drugiej strony robi się wilgotna. To już nie przelewki...

Jak uszczelnisz wszystko silikonem to nie ma bata żeby przeciekało!! Sprawdź na krawędziach między brodzikiem i płytkami, między ścianką kabiny i płytkami, przy zaworkach (pod osłonkami baterii), dodatkowo przejedź po wyschniętych fugach silikonem bezbarwnym. Sprawdź po raz dziesiąty syfon i rurki kanalizacyjne, może coś jest pęknięte albo pod wpływem ciężaru (osoby kąpiącej się) coś się odkształca. I wtedy będziesz miał sucho. A jak nie no to ... młotek w rękę i jechanaaaa