KiZ 04.10.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Mój kiero chce, żeby w fundament ogrodzenia (1m głębokości) lać B20 Czy to nie przesada? Jak to u Was wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 04.10.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 U mnie nie ma fundamentu. Mam sam cokól. Majstry robili sami beton wiec z betioniarki wyciagneli najwyzej B5 i poki co sie trzyma. Kwestia ogrodzenia bo jak bedziesz robil wookol posesji nowy mur berlinski to B20 bedzie akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.10.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Zdecydowana przesada jeżeli to standardowe ogrodzenie.Zwykły z betoniarki wystarczy, jak się nie chce murarzom kręcić w betoniarce zamów B10 w betoniarni. Jak będzie dostępny B5 też wystarczy.Sytuacja się zmienia, jeżeli ma to być jednocześnie mur oporowy dla ziemi lub ogrodzenie biegnie górami i dolinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 04.10.2007 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To ma być standardowe ogrodzenie od frontu obłozone klinkierem. Płaski teren, tuż przy asfaltowej drodze. Kiero ma ze mną na pieńku więc może chce być swiętszy od papieża? Zaproponował zbrojenie prętemi 14 to juz sam od siebie zmniejszyłem na 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 04.10.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To ma być standardowe ogrodzenie od frontu obłozone klinkierem. Płaski teren, tuż przy asfaltowej drodze. Kiero ma ze mną na pieńku więc może chce być swiętszy od papieża? Zaproponował zbrojenie prętemi 14 to juz sam od siebie zmniejszyłem na 12 Może kiero iech zacznie od dylatacji a nie zbrojenia....Po co to zbrojenie w ogóle? Chyba,że to ogrodzenie ma wyłapywać TIRy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.10.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Głębokość 1 m też wydaje mi się lekko przesadzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 04.10.2007 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To ma być standardowe ogrodzenie od frontu obłozone klinkierem. Płaski teren, tuż przy asfaltowej drodze. Kiero ma ze mną na pieńku więc może chce być swiętszy od papieża? Zaproponował zbrojenie prętemi 14 to juz sam od siebie zmniejszyłem na 12 Może kiero iech zacznie od dylatacji a nie zbrojenia....Po co to zbrojenie w ogóle? Chyba,że to ogrodzenie ma wyłapywać TIRy. Geno - dylatację czego od czego masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 04.10.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To ma być standardowe ogrodzenie od frontu obłozone klinkierem. Płaski teren, tuż przy asfaltowej drodze. Kiero ma ze mną na pieńku więc może chce być swiętszy od papieża? Zaproponował zbrojenie prętemi 14 to juz sam od siebie zmniejszyłem na 12 Może kiero iech zacznie od dylatacji a nie zbrojenia....Po co to zbrojenie w ogóle? Chyba,że to ogrodzenie ma wyłapywać TIRy. Geno - dylatację czego od czego masz na myśli? Dylatacje odcinków muru ogrodzenia max. co 10 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 04.10.2007 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To ma być standardowe ogrodzenie od frontu obłozone klinkierem. Płaski teren, tuż przy asfaltowej drodze. Kiero ma ze mną na pieńku więc może chce być swiętszy od papieża? Zaproponował zbrojenie prętemi 14 to juz sam od siebie zmniejszyłem na 12 Może kiero iech zacznie od dylatacji a nie zbrojenia....Po co to zbrojenie w ogóle? Chyba,że to ogrodzenie ma wyłapywać TIRy. Geno - dylatację czego od czego masz na myśli? Dylatacje odcinków muru ogrodzenia max. co 10 m. Z czego taka dylatacja ma być? Styro? No i jak taka dylatacja ma przebiegać w głąb - rozumiem, że zbrojenie (4m odcinki na zakład) ma być ciągłe na całym odcinku ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 04.10.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To ma być standardowe ogrodzenie od frontu obłozone klinkierem. Płaski teren, tuż przy asfaltowej drodze. Kiero ma ze mną na pieńku więc może chce być swiętszy od papieża? Zaproponował zbrojenie prętemi 14 to juz sam od siebie zmniejszyłem na 12 Może kiero iech zacznie od dylatacji a nie zbrojenia....Po co to zbrojenie w ogóle? Chyba,że to ogrodzenie ma wyłapywać TIRy. Geno - dylatację czego od czego masz na myśli? Dylatacje odcinków muru ogrodzenia max. co 10 m. Z czego taka dylatacja ma być? Styro? No i jak taka dylatacja ma przebiegać w głąb - rozumiem, że zbrojenie (4m odcinki na zakład) ma być ciągłe na całym odcinku ogrodzenia? Nie stosuj zadego zbrojenia bo niepotrzebne. Dylatacja może być z 2 warstw papy w całym przekroju. Dostosuj tak dylatacje aby udało się ładnie zamaskować klinkierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 04.10.2007 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To ma być standardowe ogrodzenie od frontu obłozone klinkierem. Płaski teren, tuż przy asfaltowej drodze. Kiero ma ze mną na pieńku więc może chce być swiętszy od papieża? Zaproponował zbrojenie prętemi 14 to juz sam od siebie zmniejszyłem na 12 Może kiero iech zacznie od dylatacji a nie zbrojenia....Po co to zbrojenie w ogóle? Chyba,że to ogrodzenie ma wyłapywać TIRy. Geno - dylatację czego od czego masz na myśli? Dylatacje odcinków muru ogrodzenia max. co 10 m. Z czego taka dylatacja ma być? Styro? No i jak taka dylatacja ma przebiegać w głąb - rozumiem, że zbrojenie (4m odcinki na zakład) ma być ciągłe na całym odcinku ogrodzenia? Nie stosuj zadego zbrojenia bo niepotrzebne. Dylatacja może być z 2 warstw papy w całym przekroju. Dostosuj tak dylatacje aby udało się ładnie zamaskować klinkierem. Nie jestem aż takim kozakiem żeby nie dac na Górnym Śląsku żadnego zbrojenia Dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 04.10.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To ma być standardowe ogrodzenie od frontu obłozone klinkierem. Płaski teren, tuż przy asfaltowej drodze. Kiero ma ze mną na pieńku więc może chce być swiętszy od papieża? Zaproponował zbrojenie prętemi 14 to juz sam od siebie zmniejszyłem na 12 Może kiero iech zacznie od dylatacji a nie zbrojenia....Po co to zbrojenie w ogóle? Chyba,że to ogrodzenie ma wyłapywać TIRy. Geno - dylatację czego od czego masz na myśli? Dylatacje odcinków muru ogrodzenia max. co 10 m. Z czego taka dylatacja ma być? Styro? No i jak taka dylatacja ma przebiegać w głąb - rozumiem, że zbrojenie (4m odcinki na zakład) ma być ciągłe na całym odcinku ogrodzenia? Nie stosuj zadego zbrojenia bo niepotrzebne. Dylatacja może być z 2 warstw papy w całym przekroju. Dostosuj tak dylatacje aby udało się ładnie zamaskować klinkierem. Nie jestem aż takim kozakiem żeby nie dac na Górnym Śląsku żadnego zbrojenia Dzięki za rady! Jaką masz kat. górniczą? Miej świadmość ,że jeżeli zastosujesz beton niskiej klasy to w wyniki karbonizacji z czasem zbrojenie zacznie korodować wysadzając otulinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 04.10.2007 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Qrdelebele Ze względu na bliskość zabytkowego kościoła niby nie ma szkód górniczych, ale sądząc po wyglądzie okolicznych, starszych budynków i wypowiedziach mieszkańców mam zgoła inna opinię. Beton b10 będzie OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 04.10.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Moim zdaniem B10 nie nadaje się na konstrukcje zbrojone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts