parowka 20.10.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Witam. Jestem nowy na forum i chcialbym poprosic wszystkich ktorzy maja jakies pojecie o informacje na temat posadzek maszynowych. Niebawem chce zakupic miksokreta i chcialbym wiedziec na co mam zwracac uwage przy kupnie. Co jeszcze bedzie mi potrzebne do robienia posadzek, jakie jest zuzycie materialu przy 1m2 albo 1m3, nie wiem jaka miara sie mierzy posadzki czy powierzchnie czy tez ilosc betonu w m3. Pracowalem w firmie ktora takie posadzki wykonywala ale nie chce ich nasladowywac poniewaz chce sie zabrac proofesjonalnie za temat. Potrzebna mi kazda informacja zwiazana z tym tematem, prosze piszcie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.10.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 na wszystkie pytania to ci nie odpowiem, ale na jedno... otóż na 1m3 posadzki zużyjesz 1m3 materiału mam nadzieję, że Ci pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 20.10.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 radze lepiej nie zabieraj sie za robienie posadzek zarobkowo,bo z tego co piszesz to nie masz o tym pojecia.podziwiam ludzi ktorzy nie maja o czyms pojecia a biora sie za zarabianie na tym...pozniej same złe opinie o fachowcach.lepiej popracuj u kogos dłuzej i jak zdobedziesz wiecej doswiadczenia to pomysl o prywacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 ... nie wiem jaka miara sie mierzy posadzki czy powierzchnie czy tez ilosc betonu w m3. Pracowalem w firmie ktora takie posadzki wykonywala ale nie chce ich nasladowywac poniewaz chce sie zabrac proofesjonalnie za temat ... mierzy sie zarówno powierzchnie jak i grubośc posadzek i niestety w tym wypadku będziesz musiał - firme w której pracowałes - nasladowac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parowka 20.10.2007 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Oczywiscie najprosciej jest powiedziec nie rob czegos czego nie umiesz i idz pracowac za 1000pln. Nigdy w zyciu!!! Uzbieralem pewien kapital i chce sie rozwijac, nie jestem lamaga albo osoba z dwiema lewymi rekami, wrecz przeciwnie. Podbitke robilem sam(dach ma 500m2), staw o pojemnosci 150 tys m3 z kaskada i wyspa na srodku(bez koparki )) ), instalacje elektryczne, plyty GK i wiele innych a z wyksztalcenia jestem EKONOMISTA!!! Decyzje zapadly i nie cofne sie, potrzebna mi kazda informacja( oczywiscie nie taka ze na m2 posadzki potrzebuje m2 materialu, prosze Cie). Licze na Wasza pomoc i fachowosc w wypowiedziach. A jesli ktos chce napisac - daruj sobie, to lepiej niech to zatrzyma dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 20.10.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Witam. Jestem nowy na forum i chcialbym poprosic wszystkich ktorzy maja jakies pojecie o informacje na temat posadzek maszynowych. Niebawem chce zakupic miksokreta i chcialbym wiedziec na co mam zwracac uwage przy kupnie. Co jeszcze bedzie mi potrzebne do robienia posadzek, jakie jest zuzycie materialu przy 1m2 albo 1m3, nie wiem jaka miara sie mierzy posadzki czy powierzchnie czy tez ilosc betonu w m3. Pracowalem w firmie ktora takie posadzki wykonywala ale nie chce ich nasladowywac poniewaz chce sie zabrac proofesjonalnie za temat. Potrzebna mi kazda informacja zwiazana z tym tematem, prosze piszcie. Pozdrawiam Z kogo sobie jaja robisz??!!Albo z nas albo jesteś taki "matołek" który nawet podpatrzyć nie potrafi jak sie robi posadzki??A może miałeś w tej firmie robotę papierkową(trzepanie worków po cemencie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.10.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 no co Ty w swojej firmie będzie Derektorem, po co mu takie wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parowka 20.10.2007 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Ej ludzie powiem wam szczerze. Jedziecie po kazdym kto ma jakies watpliwosci, wielcy panowie FACHOWCY z Usterki, co wy na glowy poupadaliscie??? Nawet gdybym wykonywal taka prace papierkowa to co znaczy ze jestem gorszy od barbossa albo bigmario4. W glowach wam sie poprzewracalo, krytykowac kazdy potrafi i siedziec godz przed kompem i jezdzic po ludziach ktorzy szukaja jakis informacji na potrzebny mu temat. Brawo panowie moze za pare lat bedzie mozna z forum bic po glowie to juz widze kto pierwszy bedzie wyciagal reke do tego. Banda inbecyli, nie chcesz jeden z drugim to sie nie udzielajcie panowie magistrzy z wyksztalceniem za poltusz wieprzowa. Co za zadumane w sobie forum, jeszcze na takim nie bylem 75% wypowiedzi na moj temat to jakies bzdury. Bawcie sie dobrze w te wasze zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.10.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 jeśli chcesz kupić dobry sprzęt musisz wydać na niego około 150 tys PLN poza tym musisz zatrudnić około 5-6 osobowa brygadę myślących chłopaków, którzy już takie prace wykonywali na około 50 m2 wylewki o grubości ok 4-5 cm będziesz potrzebował: - ok 60 m2 folii budowlanej - ok 60 m2 styropianu jeśli w jednej warstwie - ok 55 m2 siatki zbrojeniowej (nie zapominaj o niej) - jeśli inwestor sobie zażyczy możesz dodać włókna do mieszanki (tak łapką na oko) - ok 3 tony piachu - ok 800 kg cementu poza tym musisz kupić rury do poziomowania i dłuuuugie łaty się to chyba nazywa ale jak to się stało, że nie podpatrzyłeś tego pracując z ludźmi od wylewek?? ja nie pracowałam a mam jako taką orientację, chociaż może o czymś zapomniałam no ale nie jestem alfą i omegą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parowka 20.10.2007 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 IZAT jestes wielki, podtrzymales dobre imie tego forum. To jest konkretna informacja jaka szukam. Pracowalem tam pare dni bo lipe walili jak malo kto, wiec nie chcialem tam zostac a poza tym kasa - groszeeeee. Nie chce sie uczyc od nie fachowcow. Mowisz ze to nie jest takie proste jak sobie mozna wyobrazic. Z kosztami sie licze. Moze ktos z wielkopolski przyjmie do przyuczenia mlodego pracownika??? Jeszcze raz IZAT poklon w Twym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.10.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Oczywiscie najprosciej jest powiedziec nie rob czegos czego nie umiesz i idz pracowac za 1000pln. Nigdy w zyciu!!! Uzbieralem pewien kapital i chce sie rozwijac, nie jestem lamaga albo osoba z dwiema lewymi rekami, wrecz przeciwnie. Podbitke robilem sam(dach ma 500m2), staw o pojemnosci 150 tys m3 z kaskada i wyspa na srodku(bez koparki )) ), instalacje elektryczne, plyty GK i wiele innych a z wyksztalcenia jestem EKONOMISTA!!! Decyzje zapadly i nie cofne sie, potrzebna mi kazda informacja( oczywiscie nie taka ze na m2 posadzki potrzebuje m2 materialu, prosze Cie). Licze na Wasza pomoc i fachowosc w wypowiedziach. A jesli ktos chce napisac - daruj sobie, to lepiej niech to zatrzyma dla siebie. Jak chcesz pracować w budownictwie to polecam powtórzenie matematyki z zakresu szkoły podstawowej. Staw 150 tys. m3 250x250x2,4 m Te pewnie ten ze zdjęcia : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/65bdcdcce5ab123a.html W takim razie te krzesło ma z 50m wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 20.10.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Parówka a Ty z PiSu nie jesteś przypadkiem??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.10.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 jeśli chcesz kupić dobry sprzęt musisz wydać na niego około 150 tys PLN poza tym musisz zatrudnić około 5-6 osobowa brygadę myślących chłopaków, którzy już takie prace wykonywali na około 50 m2 wylewki o grubości ok 4-5 cm będziesz potrzebował: - ok 60 m2 folii budowlanej - ok 60 m2 styropianu jeśli w jednej warstwie - ok 55 m2 siatki zbrojeniowej (nie zapominaj o niej) - jeśli inwestor sobie zażyczy możesz dodać włókna do mieszanki (tak łapką na oko) - ok 3 tony piachu - ok 800 kg cementu poza tym musisz kupić rury do poziomowania i dłuuuugie łaty się to chyba nazywa ale jak to się stało, że nie podpatrzyłeś tego pracując z ludźmi od wylewek?? ja nie pracowałam a mam jako taką orientację, chociaż może o czymś zapomniałam no ale nie jestem alfą i omegą po takim wprowadzeniu też sobie kupię mixokreta poza tym parowka dziwne miejsce sobie wybrałeś na szukanie poważnych info na taki temat, jedno z najgorszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.10.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 dajcie spokój parówce!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.10.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 dajcie spokój parówce!! Parówkowym skrytożercom mówimy nie ! Tak pozatym waląc na dzień dobry gafę wypada się nie obrażać za uszczypliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.10.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 może chłopak jest w desperacji, może nie ma na chleb, coś chce w życiu robić a Wy go od "derektorów" ...... nie ładnie koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.10.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Banda inbecyli, nie chcesz jeden z drugim to sie nie udzielajcie panowie magistrzy z wyksztalceniem za poltusz wieprzowa. Co za zadumane w sobie forum, jeszcze na takim nie bylem 75% wypowiedzi na moj temat to jakies bzdury. Bawcie sie dobrze w te wasze zabawy odpowiem Ci Kolego tak: Poszukaj sobie takich informacji na innych stronach, a znajdziesz o wiele więcej i to profesjonalnych informacji na nurtujące Cię problemy. To jest li tylko forum, na którym nie oczekuj wyczerpujących informacji na tak obszerny temat jakim jest profesjonalne wykonawstwo posadzek. To temat rzeka. Jako, że pozwoliłeś Sobie nazwać m.in. mnie inbecylem, to muszę Ci wyjaśnić, że nie istnieje taki "twór" jest imbecyl, pewnie o to Ci chodziło. Otóż ja uważam, że skończonym imbecylem jest ten, który pracując przy czymś, nie poznaje przedmiotu swojej pracy. W takim przypadku pracodawca najprawdopodobniej wywalił Cię na zbity pysk, bo nic nie potafiłeś robić. A pewnie przyszło Ci do głowy, że możesz to robić sam bo to takie proste. Oby Ci się udało, ale broń Panie Boże spotkać takiego "wykonawcę" jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.10.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 może chłopak jest w desperacji, może nie ma na chleb, coś chce w życiu robić a Wy go od "derektorów" ...... nie ładnie koledzy Może niech poczyta co napisał Barbossa , inaczej to będzie radosne budowanie i mniej radosna acz efektowna klapa później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.10.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Wczoraj mi robili wylewki. Oczywiście ilość zużytego materiału może być różna w przypadku nierówności i konieczności wyrównywania poziomów ale u mnie poszło na 280m2 podłogi: - 3 i pół palety cementu - 6 litrów plastifikatora - 2 wywrotki płukanego piasku (niepłukany zapycha) no i woda Wylewki robili mi jeden dzień, 6 panów. Dwóch obsługiwało tylko miksokreta, dwóch pracowało łatą przy wyrównywaniu, dwóch łapało poziomy wagą wodną i gładziło, szlifowało. Ci od maszyny gdy nie robili cementu układali styropian, folię i taśmy dylatacyjne. Pewnie to wszystko wiesz ale moja wiedza na temat wylewek stała się od wczoraj bogatsza o te właśnie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parowka 21.10.2007 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Ludzie wy normalnie powinniscie czytac z kart nie uzywajac ich, bo wy wszystko wiecie, ze jestem z PISu ze nic nie umiem ze zdjecie stawku jest obrazem stawu 150tys m3. Powiem tak, barbossa czepiasz sie literowki a czytac nie umiesz bo juz pisalem w jakiej firmie pracowalem. Jestem na etapie planowania i rozpoznania tematu, zasiegam informacji wszedzie gdzie moge a forum jest ogolnopolskie. Ja moge podpytac Fachowcow przez naprawde duze F tylko na moim rynku a wiem z doswiadczenia po pracy na europejskich i afrykanskich budowach ze technologie robienia tego samego dziela sa rozne. Tak wiec interesuje mnie kazda opinia nawet klienta ktory mial wykonywana taka usluge i ma jakies spostrzezenia po wykonanej pracy. Nie mam wyksztalcenia budowlanego ani technicznego ale moge sie pochwalic kilkoma dzielami mojej reki bez prztgotowania teoretycznego i wypowiedzi jakie uslyszalem od laikow i fachowcow wskazuja na to ze kawal dobrej roboty odwalilem. Idac dalej mozna sie nauczyc wszystkiego bo nikt sie geniuszem nie urodzil. Tkwijcie w tej mysli ze za nic sie nie warto brac samemu a ja dalej bede realizowal swoje plany i moze spotkam kiedys takiego pana co jezdzi po mnie na forum i tez pochwali mnie za wykonana prace )) Tak wiec poprosze jeszcze raz o wszelkie opinie i spostrzezenia na temat posadzek betonowych. Bede wdzieczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts