Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pustaki MAX - Leier!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Recommended Posts

Witam ja własnie kupiłem Porotherm 25 p+w po 6,20 brutto , wyglada ładnie na paletach murarz obejrzał i powiedział że ok, ja tak powiedział to kupiłem, teraz czekam na 11,5 na scianki działowe zakup po 4,30 za sztukę. miejmy nadzieję że bedzie dom ciepły i sciany mocne , a co wy myslicie ?

Skrzypp mam pytanie czy ten porotherm brałeś na składzie czy przez allegro. W moich stronach na składach 25ka P+W wienerbergera chodzi po około 7.50 brutto z dowozem. Za twoją cene to chodzą po allegro ale ciągle mam obawy czy tak zakupiony towar potem można w miarę normalnie reklamować jakby co.

U mnie jest MAX Leiera. Prosty, trzymał wymiary, murarze sobie chwalili. Podobno trochę kruchy, ale mało odpadów było... Znaczy, nie tak źle...

Dzisiaj dzwoniłam w kilka miejsc, nie wszędzie mają maxa Leiera, ale tam gdzie mają to generalnie polecają ta firmę, natomiast zdecydowanie odradzają maxa z plecewic, chociaż też mają w ofercie.

Zarezerwowaliśmy 5 500 szt. w sobotę pojedziemy zapłacić za towar - zdecydujemy się na maxa Leiera - będzie dobrze.

Moje pytanie wynikało z faktu, że o tej firmie mało słyszałam.

Do akacja Gdybyś drugi raz budował/a wybrał/a być maxa Leiera?

Trochę kruchy to znaczy... Przecież dom się nie zawali :wink: Prawda??

myślę że płacąc w lipcu za 10palet porothermu winerbergera 11,5 po 8złszt "troche" przepłaciłem. Sciany nośne budowałem z termoporu 24 leiera i drugi raz bym tego błądu nie popełnił...

Nie przejmuj się!!! Ja w lipcu za Porotherm Winerberger 11,5 zapłaciłem 9 zł/szt brutto :o :o :o. Dobrze że kupiłem tylko 4 palety, bo do dziś stoją niewykorzystane. :oops: Wiem, moja wina, nie zachowałem zimnej krwi i dałem się ponieść bumowi budowlanemu. I uważam że to wszystko było napędzone przez hurtowników :evil: :evil: :evil: . Powinni za taki proceder karać :evil:

My budowaliśmy czerwiec-sierpień z Maxa Leier. Kupowany był w grudniu 2006r po 2,30zl/szt :) Stawiany był "w poprzek" -grubośc ściany 28,8cm+ styropian 12cm (będzie w maju). Polecam. Materiał popularny, lubiany przez murarzy bo "prosty w obsłudze". Potwierdzam, że jest nieco kruchy, ale to może byc atut przy kuciu bruzd pod elektrykę czy wod-kan :wink:

Witam.

Napisze ktoś jeszcze na temat tych pustaków "Leier". Właśnie mam kupować po 2,8zł, ale jezcze się zastanawiam ze względu na tą kruchość o której nie poraz pierwszy słyszę. W grę wchodzą jeszcze Biegonice po 3,2zł/szt. A te? Jakie z nimi doświadczenia?

ps. forum czytam/oglądam od prawie roku, ale dopiero dzsiaj się zarejestrowałem i to jest mój pierwszy post :)

Witam.

Napisze ktoś jeszcze na temat tych pustaków "Leier". Właśnie mam kupować po 2,8zł, ale jezcze się zastanawiam ze względu na tą kruchość o której nie poraz pierwszy słyszę. W grę wchodzą jeszcze Biegonice po 3,2zł/szt. A te? Jakie z nimi doświadczenia?

ps. forum czytam/oglądam od prawie roku, ale dopiero dzsiaj się zarejestrowałem i to jest mój pierwszy post :)

Nie chodzi o to, że one "rozsypują się w rękach" :) Raczej o to, że np jak pukniesz mocniej młotkiem to połowa odpadnie -ale tak jest i ze zwykłą dziurawką. Bierz leiera -warto! (tym bardziej za tą cenę :wink: ).

A jak byscie porownali tego maxa Leiera z porothermem (rozmiar ok 50x250x25 cm) - jakosc do ceny? Czy taniej budwac z maxa ale za to jakosciowo nieznacznie gorzej, czy moze nie warto przeplacac za porotherma bo jakosc scian bedzie porownywalna? Ja dopiero sie przemierzam do budowy ale materialy chcialem kupic juz w tym roku. Murarz doradzal tego porotherma ale sam juz nie wiem :(

Marcin

A jak byscie porownali tego maxa Leiera z porothermem (rozmiar ok 50x250x25 cm) - jakosc do ceny? Czy taniej budwac z maxa ale za to jakosciowo nieznacznie gorzej, czy moze nie warto przeplacac za porotherma bo jakosc scian bedzie porownywalna? Ja dopiero sie przemierzam do budowy ale materialy chcialem kupic juz w tym roku. Murarz doradzal tego porotherma ale sam juz nie wiem :(

Marcin

Ja bym nie przepłacała, tym bardziej, że poroterm i tak trzeba ocieplac (jak i maxa). My początkowo myśleliśmy o porotermie -ale kalkulacja kosztów była bezlitosna :) (maxa kupowaliśmy po 2,30 -na domek poszło 3000sztuk).