agnieszka1980 17.11.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Witam,prosze o opinie, chcemy zakupić pustaki Max-220 - producent Leier.Cena 2,98/szt. Cena chyba dobra.Mieliście może doświadczenie z pustakami tej firmy?Może słyszeliście opinie o ich produktach.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 17.11.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Nikt nie kupował z tej firmy????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 17.11.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 nie wiem jak maxy ale odpowiednik porotherma wienerbergera zwany chyba termoporem ponoc jest bardzo kruchy i nierowny. Uprzedzam ze to zaslyszane opinie - sam budowalem z porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 17.11.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Ja budowalem z Thermoporu Leiera i częściowo potwierdzam to co pisze garbus2 - są kruche. Natomiast co do wymiarów i kształtu to wszystko było OK. --Pozdrawiam,Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 17.11.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 no ja juz zapłaciłem po 2.78 i czeka aż mi przywiozą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 19.11.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Ja budowałem Maxami Leiera. Były naprawdę bardzo proste ,ale przed wymurowaniem sprawiały wrażenie trochę kruchych. W ścianie już takie kruche nie są, a patrząc na maxy w kształcie beczek z innych firm kupiłbym Leirer ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzypp 19.11.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam ja własnie kupiłem Porotherm 25 p+w po 6,20 brutto , wyglada ładnie na paletach murarz obejrzał i powiedział że ok, ja tak powiedział to kupiłem, teraz czekam na 11,5 na scianki działowe zakup po 4,30 za sztukę. miejmy nadzieję że bedzie dom ciepły i sciany mocne , a co wy myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.11.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 myślę że płacąc w lipcu za 10palet porothermu winerbergera 11,5 po 8złszt "troche" przepłaciłem. Sciany nośne budowałem z termoporu 24 leiera i drugi raz bym tego błądu nie popełnił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej z Wadowic 19.11.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Skrzypp mam pytanie czy ten porotherm brałeś na składzie czy przez allegro. W moich stronach na składach 25ka P+W wienerbergera chodzi po około 7.50 brutto z dowozem. Za twoją cene to chodzą po allegro ale ciągle mam obawy czy tak zakupiony towar potem można w miarę normalnie reklamować jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 19.11.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 U mnie jest MAX Leiera. Prosty, trzymał wymiary, murarze sobie chwalili. Podobno trochę kruchy, ale mało odpadów było... Znaczy, nie tak źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 19.11.2007 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 U mnie jest MAX Leiera. Prosty, trzymał wymiary, murarze sobie chwalili. Podobno trochę kruchy, ale mało odpadów było... Znaczy, nie tak źle... Dzisiaj dzwoniłam w kilka miejsc, nie wszędzie mają maxa Leiera, ale tam gdzie mają to generalnie polecają ta firmę, natomiast zdecydowanie odradzają maxa z plecewic, chociaż też mają w ofercie. Zarezerwowaliśmy 5 500 szt. w sobotę pojedziemy zapłacić za towar - zdecydujemy się na maxa Leiera - będzie dobrze. Moje pytanie wynikało z faktu, że o tej firmie mało słyszałam. Do akacja Gdybyś drugi raz budował/a wybrał/a być maxa Leiera? Trochę kruchy to znaczy... Przecież dom się nie zawali Prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbib 19.11.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 myślę że płacąc w lipcu za 10palet porothermu winerbergera 11,5 po 8złszt "troche" przepłaciłem. Sciany nośne budowałem z termoporu 24 leiera i drugi raz bym tego błądu nie popełnił... Nie przejmuj się!!! Ja w lipcu za Porotherm Winerberger 11,5 zapłaciłem 9 zł/szt brutto . Dobrze że kupiłem tylko 4 palety, bo do dziś stoją niewykorzystane. Wiem, moja wina, nie zachowałem zimnej krwi i dałem się ponieść bumowi budowlanemu. I uważam że to wszystko było napędzone przez hurtowników . Powinni za taki proceder karać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 20.11.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 My budowaliśmy czerwiec-sierpień z Maxa Leier. Kupowany był w grudniu 2006r po 2,30zl/szt Stawiany był "w poprzek" -grubośc ściany 28,8cm+ styropian 12cm (będzie w maju). Polecam. Materiał popularny, lubiany przez murarzy bo "prosty w obsłudze". Potwierdzam, że jest nieco kruchy, ale to może byc atut przy kuciu bruzd pod elektrykę czy wod-kan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danpi 20.11.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ja też budowałem z maxa leier i wszystko było ok - wymiar, kształt. Jak chodzi o kruchoś nie zauważyłem takiej cechy choc przestrzegano mnie przed tym producentem. Ogólnie jestem zadowolony - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeTek 23.11.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam. Napisze ktoś jeszcze na temat tych pustaków "Leier". Właśnie mam kupować po 2,8zł, ale jezcze się zastanawiam ze względu na tą kruchość o której nie poraz pierwszy słyszę. W grę wchodzą jeszcze Biegonice po 3,2zł/szt. A te? Jakie z nimi doświadczenia? ps. forum czytam/oglądam od prawie roku, ale dopiero dzsiaj się zarejestrowałem i to jest mój pierwszy post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 23.11.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Jak kiepscy murarze to czy to będzie porotherm czy lejer zawsze będzie im kruchy. Wiadomo, ceramika poryzowana delikatna jest, nie da się tym rzucać. Jak spadnie to sie potłucze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 23.11.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam. Napisze ktoś jeszcze na temat tych pustaków "Leier". Właśnie mam kupować po 2,8zł, ale jezcze się zastanawiam ze względu na tą kruchość o której nie poraz pierwszy słyszę. W grę wchodzą jeszcze Biegonice po 3,2zł/szt. A te? Jakie z nimi doświadczenia? ps. forum czytam/oglądam od prawie roku, ale dopiero dzsiaj się zarejestrowałem i to jest mój pierwszy post Nie chodzi o to, że one "rozsypują się w rękach" Raczej o to, że np jak pukniesz mocniej młotkiem to połowa odpadnie -ale tak jest i ze zwykłą dziurawką. Bierz leiera -warto! (tym bardziej za tą cenę ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 23.11.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Ja - budowałem odpadów było sporo , ale dom całkiem dobrze sobie stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 23.11.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 A jak byscie porownali tego maxa Leiera z porothermem (rozmiar ok 50x250x25 cm) - jakosc do ceny? Czy taniej budwac z maxa ale za to jakosciowo nieznacznie gorzej, czy moze nie warto przeplacac za porotherma bo jakosc scian bedzie porownywalna? Ja dopiero sie przemierzam do budowy ale materialy chcialem kupic juz w tym roku. Murarz doradzal tego porotherma ale sam juz nie wiem Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 23.11.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 A jak byscie porownali tego maxa Leiera z porothermem (rozmiar ok 50x250x25 cm) - jakosc do ceny? Czy taniej budwac z maxa ale za to jakosciowo nieznacznie gorzej, czy moze nie warto przeplacac za porotherma bo jakosc scian bedzie porownywalna? Ja dopiero sie przemierzam do budowy ale materialy chcialem kupic juz w tym roku. Murarz doradzal tego porotherma ale sam juz nie wiem Marcin Ja bym nie przepłacała, tym bardziej, że poroterm i tak trzeba ocieplac (jak i maxa). My początkowo myśleliśmy o porotermie -ale kalkulacja kosztów była bezlitosna (maxa kupowaliśmy po 2,30 -na domek poszło 3000sztuk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts