--<<DZIENNIK CIENIASÓW>>-- projekt indywidualny
teraz patrzy czy wierzba rośnie
ulala to troszkę poczekamy
Dobrosiu a może tak przepisik na karpateczkę być wrzuciła
Dobra. Zatem once again
2 żółtka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
2 cukry waniliowe
1 litr mleka
2 opakowania krakersów
1 masło roślinne
Dno formy ( ja używam prostokątnej szklanej 35x25 ) wykładamy krakersami.
Do garnka : 2 żółtka i wszystkie cukry. Zmiksować.Dodać mąkę i mleko.Zmiksować.
Dodać masło roślinne.Postawić garnek na mały ogień i podgrzewać wciąż mieszając , do zagotowania.Zgęstniałą masę szybko przelać do formy na krakersy.Równo rozprowadzić i na to wyłożyć drugą warstwę krakersów.Odstawić do wystygnięcia - jak wystygniete posypać cukrem pudrem.
Smacznego
0 komentarzy
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia