Dziennik Wiewióry
Przepis na Ciasto Mojej Mamy (especially for Malmuc):
Upiec biszkopt z 5 jajek.
Masa kokosowa:
20 dkg kokosu i 400 ml 18% śmietany namoczyć na 2 godziny. Potem wsypać szklankę cukru pudru i wymieszać.
Krem rumowy:
20 dgk śliwek kalifornijskich pokroić w kostkę i namoczyć w 100 ml rumu. Ugotować 1 budyń z małą ilością cukru. Kostkę miękkiej Palmy utrzeć z pół szlanki cukru pudru, potem dodawać stopniowo zimny budyń i ucierać. Następnie dodawać stopniowo śliwki namoczone z rumem.
Układanie:
Biszkopt, powidła, masa kokosowa, krem rumowy, na górę polewa.
Polewa:
2 łyżki kakao, 3 łyżki cukru, p.ół kostki Palmy - zagotować. Jak ostygnie, dodać 3 łyżki śmietany i wymieszać. Jak źlę się łączy - zmiksować. Albo kupić gotową
0 komentarzy
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia