Dziennik budowy akowego gniazdka-już mieszkamy!!!!
składniki
150g wędzonego łososia w plasterkach
450g mrożonego szpinaku - bardzo drobno zmielonego (Hortex)
sól pieprz
4 jajka
gałka muszkatołowa
4 łyżki koperku
200g twarogu (zwykły półtłusty)
4 łyżki jogurtu naturalnego
łyżka skórki z cytryny sok z cytryny
2 łyzki masła
Szpinak poddusic na masle aby wyparowała woda. Ubić białka - dodać wystudzony szpinak i żółtka, wymieszać. Doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową. Rozsmarowac na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 min w 200 stopniach.
Twaróg wymieszać z jogurtem, posiekanym koperkiem i skórką z cytryny. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Rozsmarować na cieście szpinakowym i ułożyć łososia. Zrolować, zawinąć w folię i wstawić na dwie godziny do lodówki.
ja podaję na sałacie z pokrojoną cytryną do skropienia rolady
ma wyglądać tak:
http://www.smakimprezy.pl/images/roladki_szpinakowo_lososiow.jpg
0 komentarzy
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia