Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości
  • wpisów
    167
  • komentarzy
    0
  • odsłon
    546

Dziennik budowy akowego gniazdka-już mieszkamy!!!!


A co bedziesz piec w foremce swiatecznej?

 

polędwiczki już robiłam! bomba-wszystko mi się pomieściło :wink:

 

a świątecznie karkóweczkę w całości chce zrobić

masz akuratny przepisik? :wink:

 

Aka ja do miseczki wlewam olej, do tego zgnieciony czosnek, sol, pieprz, wegete, papryke, magi, tymianek, ziola prowansalskie - wszystkiego na oko. Smaruje pedzlem mieso, biore metalowy szpikulec od saszlykow i naklowam cale mieso i ugniatam. Wkladam do grubej folii, zawiazuje i do lodowki na 3 dni. Codziennie wieczorem mieso w folii ugniatam i mietole (bez wyjmowania z worka). Robie tak boczki zawijane, schab faszerowany miesem mielonym, karkowe itd. Po 3 dniach wkladam do brytfanny - gesiarki, chwile opiekam, podlewam szklanka wina i szklanka bulionu, przykrywam i wkladam do piekarnika na 200 stopni na 1/2 godziny. Kolejne 1,5 godziny pieke na 170 stopni. Nie podlewam, musi byc przykryte szczelnie - mieso jest soczyste, pychotka, roboty praktycznie malo.

 

Aka tylko te 2 godziny w piekarniku to podalam tak na 2 kg kawal miesa, a wino musi byc czerwone do wieprzowiny.

0 komentarzy


Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia

Gość
Add a comment...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...