Dziennik budowy akowego gniazdka-już mieszkamy!!!!
Odgpioony od Tolusi przepis na pyszna karkóweczkę
Peklowałam też mięsko na sobotnio-niedzielny obiad, chcecie przepis?
Podaję: 2 kg cudnej, chudziutkiej karkówki, natrzeć wszystkim co lubicie, sól ziołowa, pieprz, papryka mielona, vegeta, zioła prowansalskie, czosnek i ja daję bardzo dużo majeranku.
Zawinąć w folię i trzymać w lodówce co najmniej dwa dni.
Po dwóch, trzech dniach włożyć mięsko do naczynia żaroodpornego, obłożyć plastrami ananasa z puszki. Polać szklanką bulionu.
Na to położyć przepłukaną wodą kapustę kiszoną i polać wszystko sokiem z ananasów.
Przykryć i piec w 180 stopniach przez dwie godziny. Pychota
0 komentarzy
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia