rASI domek - fotoretrodziennik
Coś pyyyysznego...
obiecany przepis na faworki![]()
20 dkg mąki
3 żółtka
szczypta soli
3 łyżki gęstej śmietany
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka spirytusu
mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki, zagnieść dość trwarde elastyczne ciasto ( jak coś można dodać śmietany bo łyżka łyżce nierówna a i mąka jedna bardziej sucha inna mniej
) ważne żeby było takie aby dało sie wałkować bez podsypywania mąką, cieniutko wałkować im cieniej tym bardziej chrupiące są ciąć przewijać smażyć na złoto
posypać cukrem pudrem
uprzedzam wszakże że ta jedna porcja to tak wystarczy dla dwóch osób bo połowę się pożera przy smażeniu
![]()
![]()
0 komentarzy
Rekomendowane komentarze
Brak komentarzy do wyświetlenia