Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
więźba - skąd drewno ?
Vardamir odpowiedział a topic → więźba - skąd drewno ? więźba - skąd drewno ? Topics
witam u mnie drewno przezimowalo najpierw a potem latem zbilem dlugana rynne i moczylem w srodu impregnujacym ... od robali grzybka i ognia a potem jusz po zmontowaniu wiezby jesio raz opryskiwaczem ale mysle ze kolo kwietnia powtorze yten zabieg jewszcze raz ... -
więźba - skąd drewno ?
Snowdwarf odpowiedział a topic → więźba - skąd drewno ? więźba - skąd drewno ? Topics
drewno jest z lasu - to takie miejsce gdzie jest dużo drzew drzewo to takie drewno co jeszcze żyje (czyli rośnie) pozdrowka snow -
więźba - skąd drewno ?
rosta2 odpowiedział a topic → więźba - skąd drewno ? więźba - skąd drewno ? Topics
Ważne jest również im większa gęstośc słoi oraz im drewno ciemniejsze tym lepsze ma większą wytrzymałość.Jest to istotne przy drewnie na więżbe.Generalnie nie kupować drewna białego z dużymi odstępami między słojami. Pozdrawiam -
więźba - skąd drewno ?
color odpowiedział a topic → więźba - skąd drewno ? więźba - skąd drewno ? Topics
Ja przywiozłem z pod Kalinngradu (prawie ) zbiłem długąwannę na budowie i je moczyłem po zamontowaniu przez cieśli wziełem opryskiwacz i jeszcze raz całość przeleciałem plus miejsca cięć. -
więźba - skąd drewno ?
Mario B odpowiedział a topic → więźba - skąd drewno ? więźba - skąd drewno ? Topics
Najlepsze drewno to "zimowe"tz.cięte zimą,może trochę poczekaj,chociaz w tym roku było durzo wiatrołomów i tartaki mogą mieć zapas takiego drewna.Cięzko wyczuć.Mario -
więźba - skąd drewno ?
mironmk odpowiedział a topic → więźba - skąd drewno ? więźba - skąd drewno ? Topics
No właśnie, drewno w tartaku, a drzewo w lasku - ale temat aktualny. Mironmk -
więźba - skąd drewno ?
loniu odpowiedział a topic → więźba - skąd drewno ? więźba - skąd drewno ? Topics
ja znam tartak w skórzewie są ok. Czasami sami cieśle mają zaprzyjaźnione tartaki i są w stanie załatwić drewno w dobrej cenie a do tego jak im zlecisz przygotowanie drewna to oni biorą odpowiedzialność żebywszystkie elementy były ok. Popytaj swoich cieśli. -
więźba - skąd drewno ?
dobrzykowice odpowiedział a topic → więźba - skąd drewno ? więźba - skąd drewno ? Topics
drzewo jak najbardziej ale drewno znajdziesz juz raczej tylko w tartaku... pozdrowienia -
więźba - skąd drewno ?
kwiatkor odpowiedział a topic → więźba - skąd drewno ? więźba - skąd drewno ? Topics
dobrzykowice - 6 z "plusem" za środek ogniobójczy! -
Loniu, dzięki za info na prive. Mam pytanie do forumowiczów z ok. Poznania, gdzie kupić więźbę? I czy wystarcza impregnacja powierzchniowa (zanurzeniowa). Przyznaję, że jak czytam wątek "więźba" w innym miejscu i podejście do sprawy Agnichy1704 to boję się o mój dach. A może lepiej teraz zamówić drewno i poczekać z układaniem dachu do wiosny? Poradźcie. Mironmk