Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
oj przybywa nam słupków przy drodze białołęckiej przybywa ... kochany sąsiad się grodzi po dordze - ciekawe jaki będzie mandat... - rozumiem człowieka ale od złej strony się do sprawy zabiera i tylko sobie większych kosztó narobi... Jak by ktoś nie wiedział to w momencie kiedy droga powiatowa zostanie zagrodzona trzeba natychmiast wzywać policję, straż miejską oraz ZDM również Generalny Inspektorat Nadzoru Budowlanego - i wszystkich świętych co by się nadziwili jak w polsce drogi powiatowe wyglądają... i wyciągneli z tego konsekfencje i naukę
-
Uwaga, w zwiazku z planowanym projektem MPWIK dotyczacym wody w ulicy Zdziarskiej poszukuje wlasciciela(li) dzialek z obrebu 4-16-16 o numerach 22/1-20. Projekt MPWIK moze obejmowac rowniez polozenie rur w drogach poprzeczych do Zdziarskiej - jest to 3-cia droga liczac od kanalku poprzeczna na w kierunku na polnoc. Warunkiem jest wpisanie sluzebnosci MPWIK w stosunku do tych drog do stycznia 2008. Prosze o kontakt osoby, ktore maja dzialki w tej okolicy lub maja namiary do wlascicieli. Pozdrawiam, BS
-
no i mamy kolejny kawałek drogi to jeszcze kilka takich odcinkó i było by naprawde przyjemnie Bogus/Moniaa dzięki za info. w tym tygodniu Razem z sąsiadami mieliśmy podpisywać umowę z Gazownią na doprowadzenie i podłączenia trzech działek/domów w moim bezpośrednim sąsiedztwie - ktoś się chce jeszcze przyłączyć???
-
Jesli chodzi o gaz to niby wszytko na dobrej drodze, ale nasz wykonawca nawala i pokpil troche sprawe z papierami w ZDM i Spolce Wodnej (te instytucje sa wlascicielami/zarzadcami dzialek przez ktore ma isc rura), a gaz mial byc na wakacje Latamy wiec z papierami sami, potem pozwolenie na budowe i miejmy nadzieje ze juz za kilka tygodni bedzie gaz. Pzdr, Bogus
-
Faktycznie wyrownali troche nasze ulice, natomiat troche brakuje do tego co nam obiecali, czyli polozenie destruktu na calej Bialoleckiej i Zdziarkiej. Dostalem 2 pisma z ZDM - umiecilem na mojej stronie - o utwardzeniu i i WPI 2008, trzeba by pojsc tym tropem... Odnosnie WODY - otrzymalem informacje ze udalo sie wpiasac do planow MPWiK doprowadzenie wody w 2 etapach 1/ do Zdziarkiej (projekt 2008, realizacja 2009) 2/ dalej Bialolecka (projekt 2009, realizacja 2010) - w przyszlym tygodniu ide do infratruktury bo trzeba bedzie podzialac z aktami notarialnymi aby to sie udalo. Wiecej info juz wkrotce.... Pozdrawiam, Bogus BTW. Zdziarska jest powiatowa chyba dalej niz do Planety
-
no i mamy jakiś efekt - jakiś bo białołęcka została tylko raz wyrównana i jest troche lepiej ale pewnie nienadługo. jakiś tez bo jak może zauważyliści Ździarska któa nie jest drogą powiatową wygląda teraz na odcinku od ostrudzkiej do prawie Planety zupełnie przyzwoicie z grubą warstwą destruktu... cieszy mnie to niezwykle tym bardziej że wkońcu Zdziarska wogóle stała sie przejezdna a niestanowiła tylko toru przeszkód... ale z drugiej strony można było zrobić z taką (nieregularna i nieuregulowaną) drogę porządek a dlaczego niemożna tego zribić z dorgą powiatową??!! może coś ktoś podpowie jak to zrobić...
-
Kaisa też wysyłałą do ZDM pisma - w ostatnim czasie się pozmieniali dyrektorzy i chyba tamten jużniepracuje... a co z waszym Gazem - też mieliście jakoś na jesieni robić... tak, tak ja tez wysłałam wciagu ostatnich 4 tygodni dwa pisma, zmieniło sie w ZDM kilka osób w zarządzie. Boguś a Ty do kogo wysyłasz ?? pozdrawiam, KasiaR
-
Monia czy wiadomo co z naszą drogą Białołęcką miała byc robiona w lato (zeszłe) i nic... podobno wasz sąsiad dobroczyńca wyszedł na drogę z widłami jak maszyny przyjechały... my kontaktowaliśmy się z ZDM ale nic konkretnego nieuzyskaliśmy - kolejny raz nas zbyli jakby tylko nam jednym to przeszkadzało - czy Bogdan coś działa w tym temacie bo droga w coraz bardziej opłakanym stanie ??
-
na razie ciezko mowic o budowie, jestem na etapie gromadzenia papierow i dopieszczania projektu i jezeli wszystko bedzie po mysli to domek stanie na Zdziarskiej 22, po przeciwnej stronie drogi jest gospodarstwo ze szklarniami, prawie po sasiedzku widac duzy teren niedawno przekopany przez archeologow i pewnie wiosna zaczna stawiac blizniaki. Generalnie na razie laka i kilka drzew.
-
sparwa u mnie podobnie - też z miesiąc leżała jak niewięcej ale dopytałem się i jest tak że plany beda ale jeśli nie będzie chcętnych odbiorcó to można plany zmienić i inwestycje odsunąć w czasie bo nie ma dla kogo budować... my niezależnie od wielkości inwestycji pokrywamy tylko koszty przyłacza tj ok 1200 PLN (900 netto) jeśli zainteresowanych będzie więcej i będą się interesować to ten czas do 13 miesięcy może się skrócić i moga podjąc działąnia wcześniej a jeśli odzew bedzie mizerny to będzie powó żeby w razie potrzeby przesunąc ten projekt a wykonać wcześniej inny gdzie zainteresowanie odbiorcó jest większe... co do wody ja próbowałem działąć w zeszłym roku i na początku tego i wkońcu zdecydowałem się na prywatna stację uzdatniania - zainwestowałęm i narazie jestem zadowowlony - o tym już pisałem na forum Tarchomin-białołęka
-
Sprawe koordynuje generalnie sasiadka, z tego co wiem, zostaly zebrane podpisy kilku rodzin (5, 6 (?)) i wraz z mapka umiejscowienia zainteresowanych oraz wynikami jakosci wody zostaly przeslane na rece Burmistrza. Czekamy na odpowiedz. Wykorzystujac moment chcialby sie zapytac o gazociag. Ja dostalem ok miesiac temu warunki przylacza, ale z podpisaniem umowy sie na razie nie spieszylem, gdyz plany rozpoczecia budowy siegaja min 1 roku tak wiec sam nie wiem, czy powinienem wykorzystac moment o ktorym piszesz (budowa magistrali) czy spokojnie jeszcze poczekac do momentu rozpoczecia budowy?