Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Goleniów - początek budowy
fuchsler odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
Dzięki bardzo -
fuchsler odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
dziękuję tym którzy się zachowują normalnie a tzw. elita ... no cóż jeden człowiek jest lekarzem, drugi prawnikiem a niektórzy są palantami... -
skorpio odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
popatrz na swój avatar, jest tam w okolicach pewne miejsce, generalnie (nie tylko Twoje) takie uwagi mniej więcej tam można chować szukanie nie boli, często pomaga, wiele wyjaśnia a kupy w stylu takiego postu zasługują na wskazane wcześniej miejsce no i sam nie przybliżyłeś Pytającego ani o krok do wymarzonego domu Niestety większość z Twoich ponadsześciutysięcy postów też można w to miejsce wsadzić. Pytającego nie przybliżyłem ale też nie zniechęciłem. Skoro nie mogłem pomóc to przynajmniej nie wypisywałem głupot w Twoim przaśnym stylu. -
Barbossa odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
uuuch, ochrona działa, żebym ja miał taki antyspam pozdrowienia dla czuwających, Pogodnych Świąt -
Barbossa odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
popatrz na swój avatar, jest tam w okolicach pewne miejsce, generalnie (nie tylko Twoje) takie uwagi mniej więcej tam można chować szukanie nie boli, często pomaga, wiele wyjaśnia a kupy w stylu takiego postu zasługują na wskazane wcześniej miejsce no i sam nie przybliżyłeś Pytającego ani o krok do wymarzonego domu -
skorpio odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
Jest dokładnie tak, jak napisałeś. Trochę obserwuję to forum i zauważam to samo. Jest grupa starych forumowiczów, którzy tworzą tzw. "lożę szyderców". I biada temu, który akurat niechcący się nawinie. Panowie, krótki apel - nie chcecie pomóc osobie o to proszącej? to nie piszcie nic. Inaczej nikt tu już nie będzie zaglądał i pozostanie Wam ponaigrywać się z siebie samych. -
kikaw29 odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
Na forum w grupach budujących jest grupa goleniowska, przejrzyj ten wątek, może tam znajdziesz jakąś podpowiedz. Każdy kiedyś zaczynał -
kikaw29 odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
A gdzie konkretnie będziesz się budować? Trudnością jedną z podstawowych jest przede wszystkim oczekiwanie na dokumenty, przy czym ja sama tego nie załatwialam, zrobienie całej dokumentacji do PnB zlecilismy. dość dlugo czekaliśmy na projekt z Enea. zaczelismy załatwiac dokumentacje około sierpnia i dopiero po świetach zlozymy dokumenty do PnB. co do cen to nie umiem Ci konkretnie powiedziec, bo to sie zmienia. Pytaj ile chcą i ewentualnie sie targuj. Moja rada - uzbrój się w cierpliwość! i powodzenia! -
pierwek odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
zależy co rozumieć pod pojęciem "skorzystaj z Forum"... może na początku użyj opcji szukaj? -
sys odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
"Szukasz opinii? Chcesz wiedzieć jakie rozwiązania wybierają inni? Skorzystaj z FORUM. " ... i potem się klika i wchodzi na forum..ale co niektórzy są tu tak długo że prawie z niego nie wychodzą i nie wiedzą co pisze na drzwiach. -
theodolit odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
ano możesz natknąć się na klopoty w postaci trenujących tam chłopaków http://www.infowsparcie.net/wria/images/gryfice_26br/sks_byd2000.jpg O to jest najlepsza grupa zdejmująca humus - 5 min i po sprawie łopatą dno krateru wyrownac i zalewac ino za zrobienie dziury pod szambo koło domu kosztuje więcej -
co tak ostro Panowie, przeca napisał ano możesz natknąć się na klopoty w postaci trenujących tam chłopaków http://www.infowsparcie.net/wria/images/gryfice_26br/sks_byd2000.jpg -
Kris2222 odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
ale tupet , chłopie weź papiery i pochodź trochę to sie dowiesz co są za problemy, Każdy inwestor ma inne problemy przy danej inwestycji, wiec nie licz, że znajdziesz na to lek na forum. Jeśli masz lenia to zleć to odpowiedniej osobie , ona ci to załatwi ,oczywiście nic za darmo , u mnie miało to kosztować 1500zl , dlatego załatwiłem sam , praktycznie zajęło mi to jeden dzień , -
pierwek odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
napisz chociaż jak tej trudności uniknąć... jak sobie sam radzisz z leniem jak Cię najdzie? Co do mnie...Ja nie mam tego problemu, bo nie mam na niego czasu -
jajmar odpowiedział Kasieńka i Piotr → na topic → Goleniów - początek budowy Goleniów - początek budowy Topics
Największą trudnościa w budowie jest lenistwo inwestora, która tu nam ładnie zaprezentowałeś. -
Zaczynam "zabierać się" za budowę domu w systemie kanadyjskim w okolicy Goleniowa (zachodniopomorskie:)). Czy ktoś zna orientacyjne koszty architektów, geodetów, projektantów instalacji na tym terenie. Na jakie trudności mogę się tutaj natknąć, chodzi mi zarówno o urzędników jak też instytucje typu ENEA, Gazownia itp. Proszę o rady jak tych trudności uniknąć