Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Temat bram mam na świerzo Ja kupiłem gotową. Kompletna brama z furtką (4+1m). Koszt 820 PLN (+50 za transport) Jest to najtańsza brama jaką spotkałem. Są inne, znacznie solidniejsze, a niewiele droższe. Można kupić za ok. 1000PLN ->http://www.hzr.pl/ Brama robiona na zamówienie to koszt ok. 1500PLN. Chyba nie warto
-
Witam, Ja okna zalatwialem u swojego znajomego - Veka 5-ci komorowa obła - perfectline swing. Pewnie z racji znajomosci wyszlo konkurencyjnie, nie mniej jednak moge podac kontakt. Mam jednak pytanie do lubelakow na etapie wylewek: JESLI NIE KAńCZUGOWSKI TO KTO ? Jesli mozecie polecic JKOSC prosze o posty. Pozdrawiam
-
Mam serdeczne zapytanie : Proszę o podpowiedź jakie okna kupić ?, przeszukałem już internecik i rynek lubelskich sprzedawców, ale jak to w zyciu bywa....ofert internetowe są piękne i gładkie...a efekt koncowy nie zawsze rózowy Znalazłem takie firmy jak: 1. GORAN 2. URZEDOWSKI 3. OKNOPLAST 4. OKNODOM Dodam, iż nie mam preferencji czy maja to byc plastiki czy drewno, chce po prostu kupic dobre okna i mić bezproblemową dostawę i montaż. Pozdrawiam
-
Według mnie aka, ogrzewanie rzeczywiście lepiej jest zrobić po tynkach (wcześniej myślałem o kanalizacji i wodzie). U siebie planuję rozprowadzić instalacje w posadzkach, w warstwie styropianu. Podejścia do grzejników można wtedy albo zrobić z posadzki (ale wtedy gorzej to wygląda, a na pewno zbiera się kurz przy rurkach), albo ze ściany za grzejnikiem zasilanym od dołu (ładniej, chociaż pewnie więcej pracy dla fachowca). Ponieważ do skucia byłoby niewiele -tylko na rurki za grzejnikiem, można to zrobić po tynkach, a później uzupełnić, jest tego niewiele i nie będzie widać (jakby komuś niewyszło). W łazience do grzejnika drabinkowego najpierw rurki potem glazura. W zasadzie zostaje tylko pion na górę, ale jak się uda, najlepiej go puścić w takim miejscu żeby nie było potem widać i obudować, a jeżeli musi być w bruździe to nie przez środek pomieszczenia, tylko gdzieś w rogu, a później "ładnie" tynk uzupełnić.
-
Witam, Jestem nowy na forum. Odkupiłem budynek w stanie surowym. Poszukuje murarza z pomocnikiem do wybudowania scianki i jeszcze czegos. Razem okolo 100 pustakow pojdzie. Okolice Lublina, zaplecze socjalne jest. Oczywiscie murujemy jak temperatura dodania bedzie. Jak ktos ma namiary to piszcie na priv: marbi malpa onet kropka pl Marcin
-
Zazdroszczę perspektywy wielkanocnej przeprowadzki. Choć z drugiej strony, zaczęliśmy dopiero jesienią tego roku więc chyba i tak nie jest źle. Mamy zrobiony stan zero, a teraz przerwa i pewnie ciąg dalszy dopiero na wiosnę. Zimę mam zamiar wykorzystać na kupowanie materiałów (tych co się da), żeby uniknąć ewentualnych wiosennych powyżek. Pozdrawiam wszystkich budujących
-
Witam wszystkich na forum We wrześniu zakupilismy działkę i na wiosnę 2008 planujemy zacząć budowę, jesteśmy na etapie załatwiania papierologii. Poszukuję architekta do adaptacji projektu i wykonania kilku zmian, przejrzałam forum ale jakoś nikt nie chce polecać swoich architektów...może ktoś słyszał o jakimś dobrym i w przystępnej cenie, choć nie korzystał z niego? P.S., działeczka nasza jest w Pryszczowej Górze