Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Dzięki za info, też tam byłąm, ale wymysliłam sobie bramę do poszycia sztachetkami a takie mają z Pułtuska i wychodzi podobnie jakza zamówioną pzdr
  3. Temat bram mam na świerzo Ja kupiłem gotową. Kompletna brama z furtką (4+1m). Koszt 820 PLN (+50 za transport) Jest to najtańsza brama jaką spotkałem. Są inne, znacznie solidniejsze, a niewiele droższe. Można kupić za ok. 1000PLN ->http://www.hzr.pl/ Brama robiona na zamówienie to koszt ok. 1500PLN. Chyba nie warto
  4. Witam! A ja o ogrodzeniu z siatki. Czy może ma ktoś siatkę ZGRZEWANĄ? Jest w takiej cenie co powlekana ocynkowana - najgrubsza- a podobno jest lepsza trwalsza i ładniejsza. Bardzo proszę o opinię! A bramy i bramki zamawiacie, czy kupujecie gotowe?
  5. Witam, Ja okna zalatwialem u swojego znajomego - Veka 5-ci komorowa obła - perfectline swing. Pewnie z racji znajomosci wyszlo konkurencyjnie, nie mniej jednak moge podac kontakt. Mam jednak pytanie do lubelakow na etapie wylewek: JESLI NIE KAńCZUGOWSKI TO KTO ? Jesli mozecie polecic JKOSC prosze o posty. Pozdrawiam
  6. Mam serdeczne zapytanie : Proszę o podpowiedź jakie okna kupić ?, przeszukałem już internecik i rynek lubelskich sprzedawców, ale jak to w zyciu bywa....ofert internetowe są piękne i gładkie...a efekt koncowy nie zawsze rózowy Znalazłem takie firmy jak: 1. GORAN 2. URZEDOWSKI 3. OKNOPLAST 4. OKNODOM Dodam, iż nie mam preferencji czy maja to byc plastiki czy drewno, chce po prostu kupic dobre okna i mić bezproblemową dostawę i montaż. Pozdrawiam
  7. Ja moge spokojnie polecic swoich. W zeszlym roku placilem 55zl/m na gotowo. Jesli cie to interesuje pisz na prv. Pozdrowienia
  8. Witam wszystkich budujacych Mam pytanko do tych którzy polozyli dach i mogliby polecici fachowców od dachu. Oczywiscie i cena jest wazna, bo co niektórzy to z cenami przesadzaja. dzieki czekam na odpowiedz.
  9. Witam! Ja w kwestii bloczków. A próbowaliście w Kraśniku? "Tag-Bud" (Można wygooglać, a jak nie, to służę namiarami - wiadomość na P.W.)
  10. Dolacze sie do prosby....ja takze bardzo poprosze o info dt. w/w bloczków oraz solidnej cegly i styropianu eksdraduru please ?
  11. Witam! Poszukuję dobrych bloczków fundamentowych. A może ktoś ma jakies informacje nt bloczków z : 1.Wibro-Lubartów, 2. od Wolińskiego-Skrobów 3. od Urbana-Lisów??
  12. Witam Państwa po dłuższej przerwie, Mam do sprzedania 2 palety betonu komorkowego 24cm po dobrej cenie, niestety bez transportu. BK u mnie na budowie ok 7km od Lubartowa. Zainteresowanych prosze o kontakt na prv. Pozdrawiam
  13. Według mnie aka, ogrzewanie rzeczywiście lepiej jest zrobić po tynkach (wcześniej myślałem o kanalizacji i wodzie). U siebie planuję rozprowadzić instalacje w posadzkach, w warstwie styropianu. Podejścia do grzejników można wtedy albo zrobić z posadzki (ale wtedy gorzej to wygląda, a na pewno zbiera się kurz przy rurkach), albo ze ściany za grzejnikiem zasilanym od dołu (ładniej, chociaż pewnie więcej pracy dla fachowca). Ponieważ do skucia byłoby niewiele -tylko na rurki za grzejnikiem, można to zrobić po tynkach, a później uzupełnić, jest tego niewiele i nie będzie widać (jakby komuś niewyszło). W łazience do grzejnika drabinkowego najpierw rurki potem glazura. W zasadzie zostaje tylko pion na górę, ale jak się uda, najlepiej go puścić w takim miejscu żeby nie było potem widać i obudować, a jeżeli musi być w bruździe to nie przez środek pomieszczenia, tylko gdzieś w rogu, a później "ładnie" tynk uzupełnić.
  14. ale instalacja grzewcza raczej po tynkach, tynkarze mogliby uszkodzić rurki rozprowadzające wodę
  15. Najlepiej zrobić najpierw instalacje, ponieważ po zrobieniu tynków hydraulicy będą musieli je skuwać, a później (nie wiadomo czy będą chcieli) ponownie je położyć. W przypadku łazienki to wiadomo - brak tynków, a na końcu glazura.
  16. Witam, Jestem nowy na forum. Odkupiłem budynek w stanie surowym. Poszukuje murarza z pomocnikiem do wybudowania scianki i jeszcze czegos. Razem okolo 100 pustakow pojdzie. Okolice Lublina, zaplecze socjalne jest. Oczywiscie murujemy jak temperatura dodania bedzie. Jak ktos ma namiary to piszcie na priv: marbi malpa onet kropka pl Marcin
  17. Raczej tak dobrze to nie jest. Chyba wszyscy przenieśli się na to drugie forum lubelskie z większymi tradycjami.
  18. Zazdroszczę perspektywy wielkanocnej przeprowadzki. Choć z drugiej strony, zaczęliśmy dopiero jesienią tego roku więc chyba i tak nie jest źle. Mamy zrobiony stan zero, a teraz przerwa i pewnie ciąg dalszy dopiero na wiosnę. Zimę mam zamiar wykorzystać na kupowanie materiałów (tych co się da), żeby uniknąć ewentualnych wiosennych powyżek. Pozdrawiam wszystkich budujących
  19. Chyba towarzystwo przenioslo się do wątku lubelskiego no i tylko patrzeć jak powstanie ...planujący budowę w 2008 roku U mnie w przyszłym tygodniu hydraulika, potem wylewki no i płytki, wanny, parkiety.... może na Wielkanoc będzie przeprowadzka
  20. Witam wszystkich na forum We wrześniu zakupilismy działkę i na wiosnę 2008 planujemy zacząć budowę, jesteśmy na etapie załatwiania papierologii. Poszukuję architekta do adaptacji projektu i wykonania kilku zmian, przejrzałam forum ale jakoś nikt nie chce polecać swoich architektów...może ktoś słyszał o jakimś dobrym i w przystępnej cenie, choć nie korzystał z niego? P.S., działeczka nasza jest w Pryszczowej Górze
  21.  

• Dodaj nową pozycję...