Przegląd
O tym Klubie
- Co nowego w tym klubie
-
Grupa Nowe Brzesko i okolice!
dol odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
Też miałem ochotę na drewniaka ale zrezygnowałem a była spora szansa wszak stolarzem meblowym jestem a miało być tak pięknie . Ale puki co niestety ytong 24 +20 cm styru . Brak dobrych ekip i naprawdę taniego i dobrego drewna odwiódł mnie od tego pomysłu na budowanie . Wawrzeńczyce to zaraz koło Pobiednika gdzie latam na lotnisku modelami . -
kasiulka7 odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
hej tez sie dołanczam my jesteśmy na etapie pozwolenia na budowe w Wawrzeńczycach. Projekt kupiony ,i na reszte czekamy. Geodeci- chlopaki z firmy z Proszowic . ALE coraz wiecej mysle i szukam i czytam o drewniaku- szkieltowym ale.... tyle opini jest na tak i nie ze juz zglupialam ! I dalej nie wiem co robic ;/ , narazie poczekamy na pozwolenie i dalej bede myslec. A moze ma ktos jakies opinie na ten temat , z pewnego sprawdzonego zrodla?? i namiary naEKIPY wszelkie mile widziane ! Pozdrawiam wszystkich forumowiczow goraco -
dol odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
Witam ponownie grono. Widzę że rozmowa rozszalała się na dobre aż trudno się wtrącić i dopchać . Wiarus - ja mam też zamiar budować w tym systemie właśnie przeszedłem szkolenie w tym zakresie bo mam zamiar to sam robić z przyczyn ekonomicznych . To tak proste jak machanie cepem i obecnie jestem na szkoleniu od pianki pur do ocieplania poddaszy strasznie mnie to ciekawi te że tak powiem nowe technologie jak kładzenie na poliuretanie styropianu czy płyt GK. -
Witam mamy zamiar się postawić na działce kupionej w Szczurowej Ale wszystko jeszcze przed nami . Takie pytanie z czego macie zamiar budować ??. Niestety z przyczyn ekonomicznych zmuszony jestem podwinąć rękawy i zabrać się sam do roboty bo dom jest spory i z torbami bym poszedł jak by mi ktoś zaczął budować wszystko firmy .Zresztą po ostatnich wycenach przez firmy dałem sobie spokój z budową szybko znaczy chciałem drewniaka . A do tego mam trochę jebla na punkcie dokładności i tak już mam i raczej nie bardzo znam kogoś kto mi tak zrobi za małe pieniądze i jeszcze dobrze . Chcę budować dom bardzo zbliżony do pasywnego a w zasadzie to jest bliźniak z pompą ciepła oraz reku i pewnie GWC ale to się zobaczy . Jakie przewidzieliście fundamenty lub czy ktoś się decyduje z was na płytę jakie stropy i czy macie jakieś namiary na naprawdę dobre składy budowlane . -
Dumaxxxnt odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
Witam Jeżeli ktoś będzie zainteresowany nowoczesnym i energooszczędnym systemem grzewczym dla domu to zapraszam do kontaktu [email protected] Informację do poczytania na temat systemu http://www.sztuka-ogrzewania.pl Istnieje również (po wcześniejszym umówieniu) zobaczenia wykonanej instalacji, gdzie dodatkowo można porozmawiać z właścicielem inwestycji i wypytać się jak wyglądała współpraca. Oferujemy darmową wycenę więc nic Cię nie kosztuje sprawdzenie ile ten system kosztuje dla Twojego domu. -
wiarus12 odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
Witam, mam male pytanko; czy ktoś budował lub buduje w systemie Dry Fix? -
kotecek odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
Witaj! Niestety, my nie mamy pompy ciepła, więc nic nie doradzę, ale witam w grupie! -
Pawel1977 odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
Witam wszystkich. Jestem tu nowy i chcialbym dolaczyc do grupy. Co prawda budowe prowadze w okolicach proszowic od strony kr. ale mysle ze przyjmiecie mnie tu. w moim dzienniku opisuje cala budowe, i pojawia sie nowe wpisy . Na ta pore jestem juz na etapie instalacji , ktore rowniez sam wykonuje , ale chcialbym dowiedziec sie czegos jeszcze na temat pomp ciepla czy ktos ma taka zalozona w naszej okolicy i jak sie sprawdza? pozdrawiam serdecznie:) -
kotecek odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
My też życzmy powodzenia z papierami w budowie! A na razie wesołych Świąt wszystkim! -
Rocia odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
Wiarus, życzę szybkiej, łatwej i przyjemnej przeprawy w papierologii -
wiarus12 odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
Hejka Wszystkim!!!Jestem z Proszowic, ruszam na wiosnę.na razie te cholerne papiery. -
Rocia odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
Witajcie! Fajnie, że mnie odwiedziliście. Mieszkam w Proszowicach i bardzo Wam kibicuję. Muszę Was odwiedzić po długiej przerwie, bo zupełnie nie wiem na jakim etapie już jesteście. Do zobaczenia w Chatce... -
Witamy!!!! Przede wszystkim życzę powodzenia w załatwianiu formalności Teraz chyba troszkę inaczej to wygląda niż te 4 lata temu, kiedy my przez to przechodziliśmy... W każdym razie NIE korzystajcie z usług biura projektowego Pro-San-Instal z Nowego Brzeska. Oszukali nas, Budzików i jeszcze inne osoby, które kontaktowały się z nami przez to forum. Strasznie jestem ciekawa gdzie dokładnie się budujecie Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki )) -
Sistercja odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
Witajcie, jeśli ktoś jeszcze tu pisze, to dołączam się do grupy jeśli wszystko dobrze pójdzie, to za rok zaczynamy budowę. Na razie ilośc formalności mnie po prostu przeraża. Drodzy budowlani poprzednicy - czy mieliście duże problemy z wyszukaniem architektów, geodetów i innych speców niezbędnych do otrzymania pozwolenia na budowę? pozdrawiam :] -
ejasinsk odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
Witam, mam do sprzedania blaszak ( nie używany) za 900 zł pustaki max oraz projekt dom w rododendronach 6P http://allegro.pl/projekt-dom-w-rodo...2.html#gallery Krzysztoforzyce --- okolice Krakowa ( tel 668850080 lub e-mail [email protected] , [email protected]) -
Przestrzegamy przed firma Pro-San-Instal z Nowego Brzeska. Inwestora maja w d..., kompletny brak profesjonalizmu, klamia, ze zalatwili sprawe po czym okazuje sie, ze nawet nie zaczeli. Jakiekolwiek interesy z tymi ludzmi to strata czasu, nerwow i pieniedzy. Wiecej w temacie: http://forum.muratordom.pl/architekci-nie-zdobyli-dla-nas-pozwolenia-na-budowe-help,t130290.htm Przestrzegamy! -
Proszę -- jak na zamówienie!!! W Nowym Brzesku powstanie fabryka!!! http://www.nowe-brzesko.iap.pl/?id=wiadomosci&nrwiad=160730 Pisząc o nowych firmach nie miałam na myśli fabryki, ale zawsze to coś... Mam nadzieję, że nie będzie trucicielem... W końcu jest obowiązek zakładana tych wszystkich filtrów na kominy itd... A może ta fabryka nawet nie będzie miała żadbego komina? Wiem tyle, że bedzie produkowała maszyny min dla odlewnictwa i przenoszą ją z Krakowa. -
Znam Kazimierze Wielka bardzo dobrze Kuplilismy tam bloczki betonowe na skladzie u Kuleszy, ale z tego co wiem, ma raczej wysokie ceny. W Nowym Brzesku taniej! Nas tez urzeka, tez -
budziki odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
Co do ekip budowlanych to byłoby cudownie bo to też spędza nam sen z oczu.A może dostaniemy wczesniej warunki zabudowy,bo to w tym biurze pytali nas kiedy chcemy sie budować no i my powiedzieliśmy sierpień to powiedzieli że do sierpnia będzie wszystko.Myslelismy ze tak długo to bedzie trwało. -
budziki odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
My chyba zawsze chcielismy gdzieś w tamtej ok.mieszkać .Ja mam sentyment jeszcze z lat dziecięcych jak całe wakacje spędzałam w Pławowicach.I tak mi zostało podobno marzenia sie spełniaja-coś w tym jest .A mój maż- jego linia po mieczu wywodzi sie z kazimierzy wielkiej więc i jego tu ciagnie.Jakas cześć rodziny też tu mieszka, po drugie nie chcemy mieszkać na ślasku,jest brudno, brzydko i szkodliwie,mamy tego dośc.Urzeka nas ten klimat małych miejscowości , ludzie i krajobraz.Co do Nowego Brzeska to masz racje rozwija się ma powstać Nowobrzeski Okreg Gospodarczy,walczą o prawa miejskie wiec też mam nadzieję że będzie tak jak pisałaś. Działeczkę tez udało nam się kupić całkiem przypadkowo i po przystępnej cenie 25 tys.więc jesteśmy bardzo zadowoleni,tym bardziej że mamy pół hektara pola na wsi gdzie można będzie cos sobie wykombinować żeby było łatwiej. Zobaczycie będzie cudownie -
A tak zupelnie z innej beczki to sa podobno 2 dobre i tanie ekipy budowlne w Bobinie niedaleko Nowego Brzeska. Bedziemy sie wypytywaac -
Zakladajac, ze uda nam sie wybudowac nasze domy i ze za rok czy dwa przeprowadzimy sie i zamieszkamy w Gminie Nowe Brzesko... dlaczego wybraliscie wlasnie tamte okolice aby sie osiedlic? Czy sprawily to wzgledy rodzinne czy po prostu tam udalo Wam sie kupic tanio dzialke? Dlaczego szukaliscie wlasnie w tamtych okolicach? Czy nie boicie sie przeprowadzic w nieznane miejsce? My kupilismy tam dzialke poniewaz cenowo odpowiadala naszym mozliwosciom Poza tym jest WIELKA, ma wspaniala skarpe czesciowo porosnieta mlodym swierczkami, modrzewiami i bukami, co dla mnie, mgr inz lesnictwa, wydalo sie po prostu zrzadzeniem losu Nastepny wielki plus tej dzialki to fakt, iz znajduje sie ona dokladnie w plowie drogi miedzy naszymi domami - 24 km od Krakowa i 24 km od domu meza Bedzie gdzie i szybko podrzucic dzieciaki, kiedy juz pojawia sie na swiecie, niech sie dziadki tez troche poopiekuja, a co! Zaleta jest tez znaczne (ok 1km w linni prostej) oddalenie od drogi. Mozemy miec pewnosc, ze zaden tir nigdy nie przejedzie kolo naszego domu i dzieciaki oraz wszelkie psy, koty i inne stworzenia, ktore z nami zamieszkaja beda mogly czuc sie bezpiecznie (no przynajmniej jesli chodzi o tiry). Szkol jest w poblizu 3, z Nowego Brzeska czesto kursuja busy do Krakowa, droga do Nowej Huty, niestety tylko do skrzyzowania z droga na Niepolomice, ale jest dobra (miejmy nadzieje, ze szybko zrobia nowa droge na tym nieszczesnym odcinku kolo kombinatu!!!). Jak na razie miasteczko Nowe Brzesko nie urzeka swa malowniczoscia... Jednak zaczelo sie juz troche rozwijac. Ostatnio wyremontowano budynek gminy, od dobrych kilku, moze nawet 10 lat, droga krajowa 79 prowadzaca przez srodek miasteczka nie sklada sie juz z dziurawego, choc zabytkowego bruku, po ktorym mozna bylo jechac z predkoscia najwyzej 20km/h, powstaja nowe supermarkety, stare domy sa odremontowywane, nowi ludzie osiedlaja sie w okolicy (MY, MY!!! )... Zaloze sie o beczke piwa, ze za 10 lat Nowe Brzesko bedzie wygladalo zupelnie inaczej i moze nawet, jako polozone w niewielkiej odlegosci od Krakowa (a Krakow wciaz sie rozrasta!) , stanie sie centrum gdzie rozwijaja sie nowe firmy? Takie jest moje male marzenie -
sama prawda z twoich ust płynie trzeba będzie opic latem,my mamy nadzieję opijać jeszcze w tym roku -
Nie to Brzesko A o browarze mozna pomyslec, jak najbardziej ! Ja to nawet myslalam o szampanie jak tylko dostane sie jakos do tej mojej dzialeczki nieszczesnej, opuszczonej, bo Pani w Dublinie A na browara to wszystkich zapraszam w lecie. Pod fundamenty trzeba wszak wypic, bo sie trzymac nie beda, nieprawdaz? -
retrofood odpowiedział dol → na topic → Grupa Nowe Brzesko i okolice! Grupa Nowe Brzesko i okolice! Topics
będzie nowy browar????