Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Kurcze czy ja tez tu pasuję ??? Nie mam działki, na razie jestem na nieustającym etapie poszukiwań. Jest coraz gorzej, czasem nachodzi mnie zwątpienie ze chyba nic ciekawego nie znajdę. Albo działka ma taką cenę ze szok, albo nie podoba nam się. Jak ciezko znaleźć coś rozsądnego i w pobliżu Olsztyna.
-
do wszystkich, super nareście jestem u siebie bez kasy, ale z działką, na której zakładam ogród, przy fizycznym znęcaniu się nad moim wszystkomogącym mężem leci na piwo jak ślimaki z pomysłami to różnie dobrze doradza ELFIR, oraz HANIA55. DZIAŁKA ZA OKOŁO 6 MIESIĘCY MA SIĘ STAĆ BUDOWLANA następne zadanie to skok na bank bo z kasy się wycyckałam a dorobić nie ma jak póki co, trwam DOPÓKI SERCE BIJE WSZYSTKO JEST MOŻLIWE
-
amalfi, nie martw się nie bedziesz wozić cegły na rowerze jak zrobisz sobie przepyst w rowie z kręgów betonowych, tylko jeśli rów nalęży do gminy to musisz wystąpić do gminy o zgodę na wykonanie takiego przepustu, do tego projekt na wykonanie a na początek to wojskowe przęsło mostu saperskiego byłoby super tylko z kąd je wziąść?
-
lump praski moja działka też była prawie leśna tzn. w studium planowana pod zalesienie a w planie zagospodarowania terenu jako rolna po udaniu się do gminy zapytaj o rodzaj i wypis i wyrys z rejestru gruntów to jeszcze nie koniec świata na takiej działce budować się możesz po dokonaniu zmian obu dokumentów chyba, że jest zapis o zakazie zabudowy.
-
Zaraz, zaraz. Wiem, ze na pewno nie podmokly teren. takie prawdziwe Mazowsze jak pisal poeta Broniewski a czasami pieknie pisal, no, " piasek, wisla i las". No tak, dzialka lesna, jak nadmienilam, piasku to tam wiecej niz gwiazd na niebie chociaz sa w poblizu cegielnie czyzby tez glina ? Pod piaskiem ? To co sie robi w takim wypadku ? Czy sie jakos specjalnie bada grunt przed budowa ? Niech ktos kto cos wie napisze bo oszaleje z tego wszystkiego !