Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. W profilu ciągle mi zalega ten wątek jako "moja grupa" i tak z ciekawości i dla przypomnienia sobie weszłam. Jak tam Wasze budowy? Moja nie ruszyła niestety.
  3. Szampana już kupiła? Jak się działki nie obleje, to mętlik na niej pozostanie! Diabła trza przegnać!
  4. Witam, ja to mam mętlik dopiero. Jakiś obłęd ... obłęd. Jutro może i działka będzie. Oby bo już do głowy mi ciśnienie weszło. A jak bedzie to od czego zacząć. Jak bym wiedziała to bym budowlankę skończyła i połowę dłużej bym żyła... Pozdrawiam zdezorientowanych
  5. Każdy tu pasuje !!! I każdy jak zaczynał bym moooocno zdezorientowany Będzie DOBRZE
  6. Kurcze czy ja tez tu pasuję ??? Nie mam działki, na razie jestem na nieustającym etapie poszukiwań. Jest coraz gorzej, czasem nachodzi mnie zwątpienie ze chyba nic ciekawego nie znajdę. Albo działka ma taką cenę ze szok, albo nie podoba nam się. Jak ciezko znaleźć coś rozsądnego i w pobliżu Olsztyna.
  7. Cześć, to zależy przede wszystkim od architekta i od jego samowyceny no i oczywiście od regionu Rynek (przynajmniej w Krakowie) wskazuje, że nie zejdziesz poniżej 100 zł za m2 planowanego domu - przynajmniej z tego co ja wiem w przypadku architektów z konkretnym portfolio.
  8. Ale ......szukam intensywnie projektu juz drugi miesiac .........i nic. Zastanawiam sie nad projektem indywidualnym - czy ktos wie jak sie ksztaltuja ceny projektow indywidualnych - 120-130 metrow, uzytkowe poddasze, dach dwuspadowy ?
  9. do wszystkich, super nareście jestem u siebie bez kasy, ale z działką, na której zakładam ogród, przy fizycznym znęcaniu się nad moim wszystkomogącym mężem leci na piwo jak ślimaki z pomysłami to różnie dobrze doradza ELFIR, oraz HANIA55. DZIAŁKA ZA OKOŁO 6 MIESIĘCY MA SIĘ STAĆ BUDOWLANA następne zadanie to skok na bank bo z kasy się wycyckałam a dorobić nie ma jak póki co, trwam DOPÓKI SERCE BIJE WSZYSTKO JEST MOŻLIWE
  10. amalfi, nie martw się nie bedziesz wozić cegły na rowerze jak zrobisz sobie przepyst w rowie z kręgów betonowych, tylko jeśli rów nalęży do gminy to musisz wystąpić do gminy o zgodę na wykonanie takiego przepustu, do tego projekt na wykonanie a na początek to wojskowe przęsło mostu saperskiego byłoby super tylko z kąd je wziąść?
  11. lump praski moja działka też była prawie leśna tzn. w studium planowana pod zalesienie a w planie zagospodarowania terenu jako rolna po udaniu się do gminy zapytaj o rodzaj i wypis i wyrys z rejestru gruntów to jeszcze nie koniec świata na takiej działce budować się możesz po dokonaniu zmian obu dokumentów chyba, że jest zapis o zakazie zabudowy.
  12. Witam wszystkich! My planujemy rozpocząć budowę na wiosnę 2008. Mamy już pozwolenie na budowę, budujemy systemem gospodarczym. No i musimy się w końcu zacząć rozglądać za materiałami jak sobie o tym pomyślę to strach mnie ogarnia. Jak to będzie ? Pozdrawiam
  13. Moim zdaniem powinnaś iść do Urzędu Gminy właściwego dla umiejscowienia działki. Dowiesz się, czy możesz tam budować. Bo jeśli chodzi o działki leśne, są jakieś odrębne przepisy.
  14. Zaraz, zaraz. Wiem, ze na pewno nie podmokly teren. takie prawdziwe Mazowsze jak pisal poeta Broniewski a czasami pieknie pisal, no, " piasek, wisla i las". No tak, dzialka lesna, jak nadmienilam, piasku to tam wiecej niz gwiazd na niebie chociaz sa w poblizu cegielnie czyzby tez glina ? Pod piaskiem ? To co sie robi w takim wypadku ? Czy sie jakos specjalnie bada grunt przed budowa ? Niech ktos kto cos wie napisze bo oszaleje z tego wszystkiego !
  15. Nie mam pojecia o niczym a odziedziczylam dzialke ! Nawet nie wiem gdzie sie znajduje dokladnie i ile to jest hektar oraz co znaczy, ze jest 'lesna". Brak kasy na budowanie. Tyle wiem. Co robic ?
  16. Retrofood dzięki! U mnie w rodzinie medycyna i policja. Mam nadzieję, że nie będziesz potrzebował, bo obie instytucje odwiedza się w razie kłopotów. Kurcze, gdzie tam do mojej elektryki. Ale w sumie to czas leci, do kwietnia rzut beretem. Pozdrawiam.
  17. Święta prawda. Aha, jak będziesz potrzebowac konsultacji z elektryki to napisz na PW, bo tu może nie zawsze zajrzę. A jam elektryk. A na reszcie budowlanki to się znam o tyle, że ... pół rodziny to budowlańcy z zoną na czele
  18. A gdzie ta działeczka? Działka jest w okolicach Miedezianej Góry. A swój domek gdzie wybudowałeś?
  19. my wiśniówkę .....też pijemy żadko Wiem Jamles, że Wy Jamlesy ino czysty spiryt
  20. Patka, tak sobie myślałam, że brak kasy to pryszcz wobec podmokłego terenu. Moi rodzice wybudowsali dom na takim. Wilgoć i tyle. Może teraz są jakieś środki, które zapobiegają rozprzestrzenianiu sie wilgoci. Nie wiem.
  21.  

• Dodaj nową pozycję...