Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Firma, która nie potrafi fachowo postawić ścianki działowej. Pan Marcin zapewnia o fachowości i uczciwości, ale są to tylko czcze słowa. Nie dajcie się oszukać. Nigdy nie wpłacajcie tej firmie pieniędzy przed zakończeniem prac i odbiorem!!! Jak wpłacicie pieniądze to zobaczycie ich rzadko a później już ich nie zobaczycie. Jeszcze będą próbowali pomówić, że nie jesteście rozliczeni. Nie wiem czy jest coś czego ta firma może nie zepsuć? Za rekomendację niech posłużą filmy.
  3. Witam serdecznie, Poszukuję sprawdzonej ekipy do ocieplenia i wykonania elewacji zewnętrzej domu typu klocek. Powierzchnia zewnętrzna ścian przekracza 200m2. Termin realizacji - lato 2016.
  4. Witam. Szukam działki budowlanej pomiędzy Trzcianką a Piłą nieopodal głównej drogi. Proszę o polecenie jakiejś atrakcyjnej miejscówki lub wyrażenie opinii dotyczącej ww. terenu. Z góry dziękuję za informacje. Michał.
  5. Witajcie, Po ponad roku bez postów w temacie Piły i okolic "odkopuję" Nasz wątek i witam Was z Ujścia. Narazie marzeń i motywacji jest więcej niż pieniędzy ale mam nadzieję, że jeszcze będę miał okazję chwalić się tutaj swoimi postępami budowlanymi. Cel jest jasno określony ale na tą chwilę pewnie więcej będę pytał niż odpowiadał
  6. No to teraz kolej na mnie Działa na tym forum 6 lat ale na tą grupę natknąłem się dopiero teraz - jakieś 5 minut temu - wcześniej jej nie widziałem, a szukałem. Buduję się, a raczej już się wybudowałem i zamieszkałem wraz z rodzinką 16km od Piły w kierunku Trzcianki. Zakończenie budowy w papierach nie oznacza jednak końca budowy w rzeczywistości - pracy pozostało jeszcze bardzo wiele...
  7. Drogie koleżanki i koledzy szukam dobrego fachowca do kładzenia płytek i do zabudowy karton-gips (poddasze, ścianki, podwieszane sufity). Budowa w Skórce. Jeśli znacie kogoś godnego polecenia dajcie znać na priv Pozdrawiam, Ania
  8. My cały czas zaglądamy i cały czas budujemy - Skórka
  9. Halo? czy ktoś jeszcze tu zagląda i buduje w Pile lub okolicach?
  10. Zapraszam do mojej galerii wykonanych zleceń. Aktualnie został ukończony drewniany taras w Złotowie. Dotacja unijna została przyznana! Pozdrawiam
  11. Minęło kilka miesięcy od mojego ostatniego wpisu tutaj i oto co się u mnie zmieniło: - od marca biorę udział w projekcie dotacji unijnych "pracuj dla siebie" dla osób chcących otworzyć i prowadzić własną działalność gospodarczą. Ze 195 osób, które złożyły wnioski do szkoleń dopuszczonych zostało 60 osób (w tym ja), a dotację dostanie tylko 20 osób (wyniki już 1 czerwca...), - w kwietniu wykonałem pierwszą samodzielną konstrukcję dachową (o powierzchni 200 m2 - dach czterospadowy), w miejscowości Sieroczyn pod Człuchowem (dla zainteresowanych współpracą mogę podać telefon do inwestora - oczywiście za jego zgodą), - od końca kwietnia do początku maja wykonałem konstrukcję dachową (o powierzchni 345 m2 - dach dwuspadowy) jako podwykonawca, w miejscowości Jastrowie (Stacja uzdatniania wody Zeciuk). W tym momencie odbywa się tam krycie dachu przez firmę, z którą współpracuję, - obecnie wykonuję konstrukcję dachu dwuspadowego (powierzchnia 130 m2) w miejscowości Krajenka (również służę numerem telefonu do inwestora). Najpóźniej 1 lipca oficjalnie otwieram działalność gospodarczą z usługami ciesielsko-dekarskimi, czy to będzie z dotacją unijną czy bez. Więcej informacji na priw:) Pozdrawiam.
  12. Hej Marcin Z102 ! Przeczytałem Wasz dziennik budowy więc teraz zacznę zwracać uwagę na Suzi ciągnącą tak pięknie wyspawaną przyczepką. Na gruz już mam chętnego sąsiada i wiele tego nie będzie. W dodatku będę zamawiał kontener na różniste graty i tam dokoptuje to czego sąsiad nie odbierze. Pozdrawiam Macin
  13. Hej eMKo77! Ja właśnie zaczynam się budować w skórce więc mnie też pewnie widujesz pod swoim oknem. PS. Jak będziesz miał jakiś gruz nadający się na utwardzenie drogi to chętnie przyjmę.
  14. Witam, mieszkam w Skórce i wiele osób z działek na Dębowej, Ogrodowej i Polnej przejeżdża pod moimi oknami. Mieszkamy z rodzinką w naszym domku już 10 lat i w tym roku nasze gniazdko czeka spory remont - zmiana źródła ciepła wraz z podłogówką oraz nowa aranżacja kuchni i odnowienie reszty pomieszczeń. Pozdrawiam, Marcin
  15. Witam Wszystkich Mam na imię Leszek i jestem Przedstawicielem Handlowym (branża farbiarska - SIGMA, DEKORAL) z żoną Patrycją wynajmujemy mieszkanie w Chodzieży. W Grudniu 2010 zakupiliśmy działkę w Margoninie. Planujemy się budować w 2012 roku. Narazie jesteśmy na etapie szukania projektu oraz ogrodzenia naszej działki (prawdopodobnie w marcu). Jak macie jakieś zapytania co do farb z chęcią doradzę (w pile jestem co 2 dzień).
  16. Witam wszystkich. Jestem z Piły. Budowę domku mamy z żoną w planach za kilka lat. Na co dzień zajmuję się dachami, głównie więźbami, a w tym roku otwieram własną działalność w tym kierunku. Jeśli są jakieś pytania z tego zakresu to w miarę możliwości służę pomocą
  17. Witaj Ania Wczoraj w Pile byliśmy tylko że tak niespodziewanie jakoś wyjątkowo szybko poszło wszystko w pracy a mnie poniosło do Piły po czapkę dla Małgosi poniewaz w Złotowie cóż jak to określiły panie w sklepach jest PO SEZONIE!!!:mad: no dasz wiarę . Nie uwierzysz ale takie bzdury to tylko w klepie w w Złotowie usłyszysz .W Galerii osiedzieliśmy do 19,00 dłużej nie dało rady bo Małgosia w dzień nie spała i juz miała dość a ją jak na ten plac zabaw poslemyto nie ma dziecka 2 godz .Więc spotkamy sie napewno ale teraz taki cza gorący .a jak Wasz kredyt ? słyszałaś w tv że od przyszłego roku będzie znacznie trudniej o kredyt. zresztą tak gadaja jak by w tym roku było łatwiej :bash:u nas dach praktycznie położony .praktycznie bo zabrakło 40 szt.dachówek :bash:ale mnie uświadomiono że to tak jest że sie nie da policzyć co do szt a dostawca już ponad miesiąc jedzie obłęd jakis wszyscy mają "WYCZESANE" jak juz kasę dostanie to ma Cię w głębokim poszanowaniu .Tylko sie koleżanko Anno nie za sprzątaj przed świętami bo do wigilii sił Ci zabraknie Pozdrawiam Wioletta:D
  18. Cześć Wiola, My jesteśmy jak najbardziej za spotkaniem. To kiedy? Najlepiej jakiś weekend. Myślę, że znajdzie się w Pile jakieś fajne miejsce żeby posiedzieć.
  19. Witajcie:welcome: Co myślicie Ania i Marcin ? Mówiłam o tej propozycji spotkania z Panem Andrzejem, Romanowi i wiecie co :zdziwiłam się bo z entuzjazmem przyjął zaproszenie teraz czekamy na Waszą decyzją i znów okazało się że zaskoczył mnie he he Wczoraj byliśmy po kuchnie HELLO KITY w tesco bo u nas nie ma
  20. Drodzy Forumowicze, Z radością i podziwem obserwujemy, jak funkcjonuje Wasza Grupa Budująca na Forum. Chcemy na łamach "Muratora" opisać to unikalne zjawisko, jakim jest istnienie Grup Budujących. Prosimy o spotkanie z Wami. Zaproponujcie termin, przyjedziemy. Chcemy porozmawiać, jakie są Wasze relacje wzajemne i opinie. Czekamy na odzew! Liczymy na nieskomplikowane zorganizowanie takiego spotkania któregoś wieczoru lub w weekend. Prosimy o sygnał - najlepiej pisząc na: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Andrzej T. Papliński Kierownik Działu Publicystyka miesięcznika "Murator" tel. (22) 59 05 358 ----------------------------------------------- MURATOR miesięcznik ul. Dęblińska 6, 04-187 Warszawa e-mail: [email protected] WWW: http://murator.pl
  21. Cześć Wiola! Intryguje mnie co takiego kupiliście w BRW... Małgosia nieźle spożytkowała czas dla siebie, hehe Też mam nadzieję, że kolejnym razem będziecie na troszkę dłuższą chwilę. Chętnie się z Wami znowu spotkamy. A o nowej pracy będę mogła Ci opowiedzieć za jakieś dwa tygodnie, bo póki co jestem jeszcze w starej...
  22. Ania i Marcin Byliśmy w Pile w blacku izrobiliśmy mały zakup do naszego "skarbka" zwyczajnie kocham ich meble:yes: Małgoś zostawiliśmy w kasztanowej w bajkowym świecie a my na zakupy myślałam że może starczy nam czasu by się spotkać ale Małgoś po dwóch godzinach była wykończona i zasnęła w samochodzie . Spotkamy sie jeszcze mam nadzieje i usłysze od Ani jak w nowej pracy miłej niedzieli pozdrawima Wioletta
  23. Wiola, a co Ty po nocach spać nie możesz? Dzięki za namiary Niedziela aktualna?
  24. Ania Marcin:p witajcie na wiadomości pryw podam wam namiary na gościa od składu budowlanego:P wiola
  25. Ania A u nas ekipa od dachu poszła dokończyć gdzieś już zaczęty dach i muszą skończyć a póżniej wrócą do nas ciekawe czy do zimy ten dach będzie położony jak zwykle czas pokaże a teraz mój połówek sam lub z tatą wykonuje prace kosmetyczne tegoż dachu i kładzie łaty pod dachókę:wiggle:wczoraj zmarzł jak smok Składajcie szybko dokumenty do banku będę trzymać kciuki a po otrzymaniu kredyty zobaczycie jak kasa ucieka obłędnie obawiam sie wykończeniówki:o ale może na wyrost .Narazie oglądam wszystkie na forum, na które uda mi sie natknąć .Forumowicze mają takie pomysły że mnie powala mój minimalizm :Ppozdrawiam Wioletta
  26. Jesteśmy, jesteśmy. Jakoś pogoda nas zamula i zniechęca do robienia czegokolwiek. Rano wstajesz to jeszcze ciemno, a o 18 już szarawo... Do tego zimno i zachmurzone niebo... Ech. Odebraliśmy projekt po adaptacji, teraz trzeba złożyć resztę dokumentów do kupy i złożyć do PnB. Pozdrawiamy
  27.  

• Dodaj nową pozycję...