Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Posiadam dwie działki na sprzedaż w miejscowości turystycznej Rzewnica nad jeziorem Szczytno (Południowe Kaszuby). Działki o powierzchni: - 715 m2 - 614 m2 Do celów orientacyjnych podaje link o kompleksie turystycznym w Rzewnicy http://kompleksrzewnica.pl/
  3. Znalazłem temat przypadkiem i go odświeżam . Otalżyno znam dobrze i ostatnio rozglądam się za kawałkiem ziemi w tej okolicy . Proszę o kontakt jeśli ktoś z Państwa ostatnio się tam osiedlił. [email protected]
  4. W Otalżynie ludzie kupują działkę ze względu na prestiżową lokalizację i odpowiednie sąsiedztwo .Osobiście jezdzimy tam często latem z rodzinką . Na pewno miejsce ma swój własny urok , który widać szczególnie jeśli porównamy to miejsce z położonym niedaleko jeziorem Kamień . W Otalżynie jest cicho , spokojnie latem nie ma takiego ścisku w Kamieniu czy Koleczkowie .
  5. To prawda jakiś czas temu ta lokalizacja stała się modna tak jak kiedyś Koleczkowo czy Kamień . Sam jestem zainteresowany zakupem działki w tej miejscowości i szukam jej od dłuższego czasu . Niestety dostać tam działkę w przystępnej cenie jest ciężko . Wynika to w dużej mierze ze specyfiki miejsca - jezioro z dwóch stron otoczone lasem i gmina pozwoliła tylko na budowę jednego osiedla domków . Tereny na , których można było coś pobudować dawno zostały wykupione od miejscowych i zabudowane. Z tego wynika główny mankament tej lokalizacji czyli - wysoka cena zakupu działki . Atutem tej miejscowości jest bardzo niewielka odległość od trójmiasta dobry dojazd . Mój brat mieszka tam już ponad dwa lata kupił tam całoroczny dom i chwali sobie tą lokalizację ze względu na sąsiedztwo . Moim zdaniem to bardzo dogodna lokalizacja jeżeli chodzi o dojazd do 3-miasta i bardzo prestiżowa ze względu na sąsiedztwo . Osobiście też szukam tam działki ale ceny są jak na razie wysokie
  6. Witam forumowiczów Jestem zainteresowana kupnem działki w miejscowości Otalżyno . Interesuje mnie działka z mediami możliwie blisko jeziora . Od znajomych słyszałam wiele pozytywnych opinii o tej lokalizacji Otalżyno jest oddalone tylko o 4 km od miejscowości Kamień a podobno znacznie większa cisza i spokój niż w Kamieniu . Z tego co wiem w Otalżynie już na początku lat dziewiędziesiątych większość działek została wykupiona znane postacie z trójmiasta głownie artystów i polityków . Z tego powodu niesłychanie trudno kupić tam ładnie położoną działkę w normalnej cenie . Bardzo proszę o Wasze opinie na temat tej lokalizacji . Czy opłacalnym jest kupienie tam działki . Opinie i oferty działek proszę przesyłać na e-mail [email protected]
  7. Witam Piszę ponownie w tej samej sprawie . Pilnie poszukuję działki w miejscowości Otalżyno . Interesuje mnie położona możliwie blisko jeziora z dobrym dojazdem i sąsiedztwem . Oferty proszę kierować na e-mail [email protected]
  8. Witam, Mam do sprzedania działki pod zabudowę jednorodzinną w miejscowości Małkowo od 855 do 1100 metrów; w pobliżu osiedli "Park w Małkowie" i "Osiedle Zielone". Na działkach skrzynki elektryczne, wodociąg w budowie - finalizacja wrzesień 2012. Osoby zainteresowane proszę o kontakt [email protected] lub 693937343.
  9. Oferta skierowana jest do odbiorców indywidualnych, deweloperów oraz instytucji. Specjalizujemy się w projektowaniu pomieszczeń mieszkalnych, rezydencji, apartamentów a także wnętrz użyteczności publicznej takich jak biura, restauracje, bary i sklepy. W zależności od potrzeb i rodzaju inwestycji istnieje kilka sposobów realizacji projektu mogą to być: porada, szczegółowy projekt wraz z rysunkami technicznymi oraz wizualizacjami, lub rozbudowana forma współpracy opierająca się na projekcie z nadzorem autorskim. Na każdym etapie prac służymy radą i swoim doświadczeniem. Szczegółowe informacje dotyczące cen oraz terminów realizacji uzyskacie Państwo pod nr telefonu 660 40 29 43 lub pod adresem internetowym [email protected] poniżej linki do moich realizacji https://plus.google.com/photos/109859366705135248504/albums https://www.facebook.com/fabrykawnetrz1/photos http://www.fabryka-wnetrz.com/
  10. to prawda , ja tez zachecam do samodzielnych poszukiwan . My nasza dzialke szukalismy prawie dwa lata , dzien w dzien biegalismy z samego rana do kiosku po gazety potem na necie no a potem juz w samochodzie objazdowka . latem zamiast odpoczywac nad woda to pocilismy sie w aucie jezdzac i ogladajac. ale warto bylo . nie zalujemy . Mamy sliczna dzialeczke . biura posrednictwa nie raz probowaly wcisnac jakies podmokle laki itp. pamietajcie biura sprzedaja czesciej to co samemu sie nie udalo sprzedac . dobra rada zanim kupicie wizyta w gminie obowiazkowa - my prawie kupilismy dzialke na planowanej autostradzie . I nawet panie w gminie staraly sie to zataic , wyszlo przypadkiem jak wlasciciel wlaczyl telefon na glosnomowiacy a pani geodeta mowila cyt " panie Wojtku niech pan szybko dobije targu i bierze jak najwieksza zaliczke , a o plany autostrady niech sie sami martwia" prawie padlam .autostrada leborska miala wtedy 3 warianty przebiegu , jeden z nich przebiegal przez ta ladna dzialeczke - oczywiscie nie kupilismy jej. ale przestrzegam - sprawdzajcie wszystko !!!!! powodzenia ta moja historia to tak dla przestrogi
  11. Witam, jestem na etapie rozglądania się za działką... interesują mnie obrzeża Gdyni, może Wiczlino .... byle nie totalne odludzie . jak ktoś ma do zaoferowania bądź ma w bezpośrebim sąsiedztwie 'fajna' okoła 1000m działkę na sprzedaż, to proszę o cynk;) [email protected]
  12. Witam Słyszałam wiele pozytywnych opinii o miejscowości Otalżyno . Jestem zainteresowana kupnem działki nad tamtejszym jeziorem . Miejscowość jest oddalona tylko 4 km od jeziora Kamień a podobno znacznie większa cisza i spokój niż w Kamieniu . Z tego co się dowiedziałam nad jeziorem tym działki powykupywane zostały na początku lat dziewiędziesiątych i teraz trudno trafić atrakcyjną działkę w przyzwoitej cenie . Czy ktoś ma jakieś informację na tej miejscowości , czy opłaca się tam kupić działkę ? .Ewentualne oferty z ceną proszę kierować na email [email protected]
  13. Po długich poszukiwaniach kupiłem 1000m^2 w koleczkowie Do sprzedającego dotarłem z ogłoszenia bezpośredniego w internecie - warto było zadać sobie trud samodzielnych poszukiwań bo to co oglądałem przez agencje pośrednictwa zawsze było 50-100 tys droższe. Z perspektywy zachęcam wszystkich poszukujących do wytrwałości. Dla zainteresowanych: widziałem tablicę w Koleczkowie, róg ul. Kamieńskiej i Wejherowskiej, działka duża - coś koło 30arów, ceny też nie pamiętam dokładnie ale coś ok. 60-70PLN/m^2. Działka wyglądała na podmokłą (przy rzeczce). Powodzenia.
  14. Mam do sprzedania działkę 3000m2 w miejscowości Pszczółki tj 20 km od Gdańska, bardzo spokojna okolica, cisza spokój a do Trójmiasta blisko, ładna miejscowość, Wydane warunki zabudowy pod budowę domu jednorodzinnego, nic tylko stawiać domek rozpoczyman budowę się na sąsiedniej działce więc polecam więcej info na priva
  15. Gmina Cedry Wielkie ma do sprzedania około 10 działek położonych w Cedrach Małych.Uzbrojone cena wywoławcza 69.000 zł Więcej info na gminnej str internetowej
  16. a ja mam do sprzedania ładnie położoną działkę w Leźnie. 839m2, uzbrojona w prąd wodę i kanalizę. Miła i spokojna okolica. Blisko szkoła, sklepy, kościół. Jeżeli ktoś zainteresowany, proszę o maila
  17. Witam my natomiast posiadamy działeczkę W Gdyni - Wiczlinie, 862m2, Woda , prąd , kanaliza w trakcie podłączania. Działeczka kupiona w 2007 roku za 250 zł/m okazja jak na tą dzielnicę Z tego co wiem , koło mnie są jeszcze 3 działeczki do sprzedania:) 2 działeczki po 1000 m i chyba jedna 700m ale nie dam głowy. Pozdrawiam
  18. A wpiszę się i ja... Działka w Gościcinie, na skarpie, pode mną tereny zalewowe, po lewej stawy rybne(więc tu sąsiadów nie będzie-no chyba, że znów Orlex zaszaleje). Za mną (albo przed , zależy z której strony patrzeć) autobus MZK(ok 100m), jakieś 2 km do SKM, Wejherowo ( z m.in Kauflandem czy Lidlem) - 6km. Trasa dwupasmowa Szczecin-Gdańsk ok 1,5 km. A z okna widok na pola, lasy, mnóstwo czapli siwych, saren, zająców a i (w sezonie) bocianów (jak krążą nad domem to się dziwnie robi.... Kupiłem za ok 70 tys (1038m2-2007rok), a dziś wartość nie mniej niż 150. Woda była w drodze, więc nawiertka, przyłącze i jest, śtrum na działce (ze skrzynką licznikową), Tepsa (po prawie roku) podłączona.A kanalizę planują w tym roku (hehe , pewnie jak i gaz od 10 lat).
  19. Jestesmy z mężem włascicielami działki w Rokietnicy koło Pruszcza Gdańskiego. Działki ok 1000m wiem ze są jeszcze do sprzedania.O ile się nie myle ok 10.jakby kogos intersowało moge dac namiary.(kosztują ok 200tys).Fajny teren.Blisko centrm a jednak daleko od zgiełku.Spokój cisza.A jakies 3 km od centrum Pruszcza,Jestesmy bardzo zadowoleni!!!!!!!!!1
  20. Zapomniałaś dodać o sąsiadach , Rafineria Gdańska,oczyszczalnia Wschód, góra fosfogipsów, niebawem spalarnia śmieci, do tego cudowny most pontonowy ,na którym możesz pozostawić całe zawieszenie samochodu czyli wszystko co potrzebne do ostatecznej zmiany miejsca zamieszkania Prawie wszystko sie zgadza. Spalarni smieci nie bedzie:). A myslisz, ze "sasiedzi" to tylko truja sobieszewo-wislinke? przed zakupem dzialki sporo czytalam o tych trucicielach. Fakt jest taki, ze oddzialywuja na caly nasz region. Nawet duze zanieczyszczenia od haldy, czy rafinerii wystepuja w starogardzie gdanskim . inna sprawa to, ze sami mieszkancy podkrecaja cala atmofsere, poniewaz chca wyludzic odszkodowania. Rozmawialam z mieszkancami, sami do tego sie przyznaja i smieja sie. A rzeczywistymi moimi sasiadami, beda tez pracownicy rafimerii:) np. dyr po studiach chemicznych A dodatkowo jeszcze jest problem obwodnicy i nowych drog. nie chcialabym sie dowiedziec po wybudowaniu swojego wymarzonego domu, ze niedlugo bede miala widok na droge ekspresowa. oto przyklad, ze plany zagospodarowania przestrzennego nie daja gwarancji http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=31224
  21. Zapomniałaś dodać o sąsiadach , Rafineria Gdańska,oczyszczalnia Wschód, góra fosfogipsów, niebawem spalarnia śmieci, do tego cudowny most pontonowy ,na którym możesz pozostawić całe zawieszenie samochodu czyli wszystko co potrzebne do ostatecznej zmiany miejsca zamieszkania
  22. Ja mam do sprzedania działkę budowlaną w Koleczkowie gdyz ze względu na powiększenie się rodziny zostajemy jednak w mieście. 1120m2, uzbrojona, pięknie położona. Dane na priv.
  23. Witam, jestesmy z mezem wlascicielami dzialki w sobieszewie. Jestem bardzo zauroczona tym miejscem. -do Gdańska 20 min samochodem -autobusy ( w razie czego;) co 30 min -las -morze ok 400-500 m do plazy -szkola, itp -tam czuje sie jak na wczasach, a to tak blisko trojmiasta polecam aha ceny:(. teraz sa troche wysokie ok 200 zl/m2, ale mimo wszystko warto rozwazyc to miejsce
  24.  

• Dodaj nową pozycję...