Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Witam, ja tu pierwszy raz zaglądam, buduję dom w okolicach Leszna pod Warszawą i nie wiem czy to odpowiednia grupa, bo może blizej mi do "kampinowskiej"...ale gdzieś trzeba zacząć. Czy ktoś korzystał z usług firmy BUD-IR z Wierzbina? Czy znajdzie się ktoś chetny na dwa słupy betonowe od prowizorki elektrycznej ze skrzynką na licznik oraz kawalkiem kabla (ok. 60mb)? A i jeszcze jedna sprawa. Czy ktoś ma namiary na niedrogie źródło kruszywa czy tłucznia do utwardzenia drogi, kogoś z tego terenu (koszt transportu)?
  3. Witam Mam do sprzedania używany garaż metalowy 3x5 m. Nadaje się do przechowywania rzeczy w czasie budowy. Cena 600 zł. Odbiór własny Białołęka okolice hurtowni Minox. Pozdrawiam Tomek tel. 0 601 30 40 33
  4. czy przypadkiem nie potrzebuje ktoś grzejników BUDERUS? Zrobiliśmy z mężem podłogówkę w domu kupionym od dewelopera i mamy na zbyciu model LOGATREND VK-profil czyli montowane do podłogi, grzejniki sprzedaję z termostatami, są zafoliowane fabrycznie, 7szt., do obejrzenia w Jankach Na allegro kosztują 3066zł, ja sprzedaję za 2200zł gg 4652522 601 375 055
  5. Podnosze wątek do gory, bo dopiero zaczynam, a prawda jest taka ze w wikeszosci na innych grupach wiadomosci bywaja przestarzale, ceny rowniez, (telefony też). Poza tym wyszukiwanie info po postach i w kilku grupach jest meczace. Zwaszcza ze wiekszosc fora grupowych z tej strony (zachod) bylo zakladanych dawno i nawet nie chce im sie odpowiadac na pytania, bo juz pewnie zdazyli to zrobic kilka razy. prosba, wpisujcie co wiecie. Osobiscie moge na te chwile polecic studniarzy (rowniez poleceni przez forum), bo mam juz wode (gdyby byl ktos zainteresowany zaraz znajde telefon) pozdrawiam
  6. Dziękuję bardzo za odpowiedź! Pozdrawiam! Witam, jak się "sprawuje"Twój kierownik budowy? Zadowoleni jesteście? Szukam właśnie więc byłabym wdzięczna za info. Pozdrawiam
  7. Szukam baraku dla ekipy budowlanej. Czy ktoś miałby do odsprzedania? Nadal też szukam kierownika budowy - nikt nie odpisał Pozdrawiam
  8. Witam, jak się "sprawuje"Twój kierownik budowy? Zadowoleni jesteście? Szukam właśnie więc byłabym wdzięczna za info. Pozdrawiam
  9. Witam w twojej okolicy polecam firme panek w Michałowicacach mają duży wybur kominów z kwasówki i nie tylko kominów strona: http://www.kominy.wamm.com.pl/index.html
  10. Witam mam pytanie, planujemy murować kominy z cegły pełnej, czy PRZESTRZEŃ między kominem a wkładem ceramicznym (jak również kwasówką) wypełniać wełną na całej powierzchni przestrzeni czy np. mozna wełną dawać co kilka cm????????? jaką wełną stosowaliście u siebie????? (chodzi mi o firmę i rodzaj)
  11. CZESC, gdzie kupywaliście wkłady do kominów? Jakie macie rozwiązania kominowe u siebie. My chcemy zrobić jeden komin spalinowy, jeden kwasowy (gaz) i 3 wentylacyjne.
  12. polecam wypożyczalnie sprzętu w Starych Babicach, jak się jedzie z Warszawy to za rondem w prawo. ul. Sikorskiego 6telefon 606384100, miła babka i ceny dobre. np. wypożyczaliśmy stopkę do zagęszczenia piachu 70 zł za dzień, mają też benzynę do sprzętu. szeroki wybór sprzętu od betoniarek po zagęszczarki, walce do trawy itp.
  13. witam polecam skład drewna w Babicach przy stacji gazowej Pan sławek tel 606919615 ceny konkurencykne sprawnie nie liczą za transport , przyjmują zwroty całą budowę zaopatrywałem się u nich i jeszcze się zaopatruję. Solidna firma drewno z pod Kielc. pozdr
  14. CZESC, DZIĘKI TRACER za info. Właśnie skorzystaliśmy wczoraj z Sebatransu z Babic. za metr tak jak mówisz 25 zł. tel 22 752 04 86. tylko nie wiem czy nie zaniżone wagowo dostawy piachu. z wyliczenia nam wyszło że wykorzystamy 120 m3 a w rezultacie musieliśmy zamówić 140 m3. co do wypożyczalni sprzętu budowlanego (my braliśmy zagęszczarkę tzw. "skoczka". BARDZO POLECAM wypożyczalnię w Starych Babicach ul. Sikorskiego 6 (tel. 606384100) bardzo miła babka a co za tym idzie obsługa. wypożyczenie "skoczka" za dzień 70 zł, na miejscu można wziąc od razu paliwo w baniakach do sprzętu ( za 5 litrów 25 zł- z dodatkiem oleju)- chyba najlepsze również ceny w okolicy- duży asortyment (betoniarki, zagęszczarki, walce do trawy, przyczepy, rusztowania). dzięki ludziska za to forum. tu można wszystko znależć i o wszystko zapytać. SUPER.
  15. hej to dużo Sebtrans na ul. kutrzeby w babicach koło oczyszczalni ścieków brał 25 zł za metr, co do koparki to oczywiście że jest potrzebna 100 zł/ godz piasek zasypowy trzeba wrzucić w komory fundamentowe, następnie zageścić zagesczarką naklepiej płytową 300 kg warstwy co 30 cm pozdr
  16. CZESC, Gdzie kupowaliscie piach do zasypania fundamentów? czy 400 pln za 10m3 to dobra cena? czy zasypując fundamenty była potrzebna koparka? dzieki MM
  17. Witam Myśmy wypożyczali sprzęt w Babicach /koło cmentarza/. Wypożyczalnia sprzętu jest też w Lesznie u Piotra /te. 022 725 84 47/.
  18.  

• Dodaj nową pozycję...