Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Szukam kogoś do podbitki dachowej okolice Czerwonaka (Miękowo) kontakt 504 508 014
  3. My braliśmy z tartaku w Manieczkach, byli dość konkurencyjni cenowo, ale drewno pozostawiało trochę do życzenia.
  4. Czy możecie polecić kogoś do wykonania projektu instalacji gazowej i wykonania podłączenia do domu
  5. Dowiedz sie o ceny w tartakach w Kiszkowie i Nekli.My kupowalismy w Kiszkowie ale podobno tartak w Nekli działa coraz pręzniej i ma niezłe ceny.
  6. kusi ale narazie robiłem wszystko bez kredytu . Po nowym roku postaram się o kredyt i zakończe budowe.
  7. Stan surowy otwarty bez dachu. Przed zimą strop zabezpieczony, zabije jeszcze okna i wstawie dzwi.
  8. No to razem jest nas dwóch . Na jakim etapie jesteś?. Nie widzę Twojego dziennika. Jak sie spiesze przed zimą głęboka zamknąć dach i okna. Pozdrawiam
  9. Ja cały czas jestem. Budowa Promnice na Północnej projekt REBEKA z ARCHIPELAG.
  10. Oj coś ucichło ucichło to Forum. Czyżby budujacy z okolic Czerwonaka udzielali sie gdzie indziej?
  11. Dzieki za zapytanie. W połowie sierpnia będe miał decyzję o pozwoleniu i na wtedy musze mieć już wszystko przygotowane na start. Wiesz żeby nie czekać za ekipą
  12. A moze ktoś z sąsaidów poleci dobrego Kierownika budowy i firmy do fundamentów oraz stanu surowego?
  13. Dzięki za szybką odpowiedz Projekt ładny bo wybieramy szmat czasu ... jak to zwykle bywa Oczywiscie robimy tam pare zmian, ktore m.in. drastycznie obniżą rachunki za ogrzewanie. Sciany i dach po U=17, okna trójszybowe, wentylacja mechaniczna, solary. Dałem projekt do wstepnej oceny energetycznej żeby oszacowali jego kosztożarłoczność roczną i czekam na wyniki. W tej chwili papierkologia ale juz na ukonczeniu, lada moment skladamy wniosek o pozwolenie )prąd już sie buduej, woda jest przy działcem gaz tez w budowie), ale juz jak widac szukamy kontaktwo do polecanych osób m.in od prac ziemnych. Ogrodzenie też chcemy tak jak Ty czyli (pale sosnowe + siatka leśna (przy okazji dzięki za informacje o firmir Siatkoogród Czerwonak). Pozdrawiam
  14. Witam Serdecznie! Promnice z tej strony z ścierniskiem zamiast fundamentów (niestety wypadek zmienił plany). Projekt ładny ale gigant , nie boicie się rachunków za ogrzewanie? Na jakim etapie jesteście, papierkologia czy ruszacie z pracami ziemnymi? Jeżeli chodzi o ogrodzenie to ja jeżeli już będę robił prowizorkę to z starych stempli i siatki leśnej. (Siatkoogród Czerwonak) Bramy żadnej tymczasowo nie planuję, będzie po prostu kawał siatki między słupkami do zwinięcia, ale daje to zaletę, że gdy przyjedzie większy sprzęt to zawsze można wykopać słupki i poszerzyć wjazd w dowolną stronę. Jeżeli chodzi o ekipę, to musisz przestudiować trochę postów na Wielkopolskim i na białej liście wykonawców. Ja niestety nie mogę nikogo polecić (chociaż robie wstępną wycenę i z paroma ekipami się kontaktowałem), bo nie znam jeszcze efektów ich prac osobiście. Powodzenia.
  15. Nasz wchodzi 29.06. Był polecany na forum, mamy nadzieję, że się sprawdzi. Daj znać, na kiedy potrzebujecie ekipy, to zapytam, czy ma jakiś wolny termin.
  16. Zaczynamy! Projekt Willa Wiktoria z Archonu. Czas startu - teraz. Zatem jezeli mozecie polecić sprawdzone firmy i fachowców na początek to chetnie skorzystamy. Budowa to Potasze koło Owińsk a na początek potrzebujemy Kierownika budowy, ogrodzenie tymczasowe (133 mb z bramką) i namiary na firmę budowlaną od fundamentów. Kazda oferta i pomoc mile widziana. Pozdrawiamy Aga i Robert
  17. Nasz dekarz wchodzi w 2 tygodniu lipca jak skończy i będzie OK to podam namiary[/b]
  18. Witam Możecie polecić jakąś solidną firmę do ociepleń w okolicach Czerwonaka. Pozdrawiam
  19. a teraz na gwałt potrzebujemy odkupić 50 - 60 używanych stępli budowlanych oraz siatkę leśną (używaną) do ogrodzenia 170mb działki. info na priva PLIZ
  20.  

• Dodaj nową pozycję...