Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Widzę, że ta grupa trochę ucichła:) My planujemy budowę w okolicach Gniewina więc myślę, że i my możemy się tutaj udzielać
  3. Witam Forumowiczów z Małego Trójmiasta Kaszubskiego i okolic Czy polecić możecie mi sprawdzonego geodetę z tych rejonów? Pozdrawiam!
  4. Czy ktos moze podac namiary na sprawdzonego hydraulika, a moze ktos zna firme od rekuperacji i odkurzacza centralnego. Dzieki
  5. No to ja jestem z drugiej strony,tzn. na samym koncu wsi(gdzie diabeł mowi dobranoc -Glinne Pole).A co do cen,no cóż takie życie,spróbuj u tego Błaszka,on mieszka na Ogrodowej, tj. jak skrecasz w prawo(patrzac w kierunku Lewiatana) przy aptece to zaraz potem pierwsza w lewo.
  6. jadąc z głównej Kościelną w prawo ul. Sikorskiego. Rozmawiałem z Panem Witoldem jego ekipa jest spod Lęborka na razie ogólnie podał mi koszt 50-70k od wykopu po dach, drugi murarz z Kościelnej Pan Wojciech powiedział 50k za same mury, fajnie że po sąsiedzku ale szukam dalej. http://img25.imageshack.us/img25/7645/mapkalesniewousytuowani.jpg
  7. Hey Gdzie dokładnie w Leśniewie bedziesz sie budował?? Co do fachowców murarzy to w Lesniewie masz bodajże Adama Błaszka,jak zapytasz aptekarza to wyjasni Ci jak do niego trafić. Co do cen sie nie wypowiem bo nie wiem,ale wiem ze jego klienci są zadowoleni. A i jeszcze jak ja szukałem to w Tyłowie był pan Szymichowski,ale namiarów na niego już nie mam. Możesz też spróbować w Artbudzie,hurtownia przy przelotówce,znają okolicznych fachowców i doradza do kogo uderzyć. pozdrawiam
  8. W połowie drogi z Wejherowa do Pucka tj w Leśniewie mamy działkę i chcemy budować, szukam tanich i solidnych murarzy, domek będzie jednorodzinny 150mkw podpiwniczony
  9. Wielkie dzięki za pozdrowienia. Ja życzę szybkiej budowy - takiej bez stresów nie potrzebnych.
  10. Witajcie, powoli przymierzamy się do budowy w Wejherowie, coci daj namiar na tę niesprawdzoną ekipę, albo napisz coś o nich więcej, żeby kto inny się nie natknął pozdrawiam wszystkich z Wejherowa i okolic, Lęborka też
  11. Wita wszystkich. Ja buduje od wrzesnia domek w okolicach Wejherowa.Wlasnie wywalilem "ekipe"od stanu surowego.Stawianie pierwszej kondygnacji zajelo im 3miesiace(chlanie od samego rana),a ostatnie 3tygodnie wogole mnie olali.Szukam porzadnej firmy/ekipy od zaraz.Jesli ktos takowych zna to z gory dziekuje.
  12. Dokladnie, mroznie i szaro. Czekamy do wiosny - chyba jeszcze nigdy az tak bardzo nie oczekiwalam ocieplenia:)
  13. Witam poświątecznie i noworocznie. Jak idą u was budowy i wykończenia. Coś ostatnio pogoda nie rozpieszcza, więc zapewne u większości na planowaniu i szukaniu wykonawców sie teraz kończy.
  14. Witam serdecznie wszystkich. Ja mieszkam w Nowej Wsi koło Lęborka i tam tez się wychowałam. Czytając wasze wypowiedzi i innych, jestem szczęśliwa, że mój mąż jest "złotą rączką". Buduje, wykańcza, dociepla, kładzie płytki, płyty karton - gips, maluje .... słowem robi naprawdę wszystko - włącznie ze stawianiem kominków. Jakby co to piszcie do mnie na priv to podam kontakt
  15. Ja polecam również dekarza to numer 788640518 bardzo solidny , niestety wiecej jak na razie nikogo nie mogę polecić
  16. Nie mam w tej chwili w domu tej umowy z dekarzem. Całą dokumentację budowy trzymam w firmie. Jeśli dobrze pamiętam to gość nazywa się Kulpiński, a pod tym nazwiskiem mam nr kom. 606998409. Na pewno jest z Wilkowa pod Lęborkiem. Zresztą namiary na niego dostaniecie w firmie pod tym adresem http://www.matus.trim.pl . Właścicielem firmy jest mój znajomy p. Stefan. Polecam ją jeśli będziecie szukać pokryć dachowych. Ja u nich kupiłem cały dach. Można się targować Pytająć o dekarza powołajcie się na mnie tzn. Andrzeja spod Ustki któremu sprzedali Celtycką Braasa. Jeśli chodzi o pracę dekarza to będąc w Lęborku zobaczcie dach na ul.Zawiszy Czarnego 1, to jego dzieło. Pozdrawiam
  17. Witam jestes kolejna osoba ostatnio poznana, ktora sie wyprowadzila z Lęborka i zachowala mile wspomnnienia z tym miastem. Popowo - mala cicha wioska. Duzo lasow, bliso jeziora i PAGORKI - ciagle robi to na mnie duze wrazenie, bo pochodze z obszarow bardzo rowninnych. Budowa - jeszcze nie rozpoczeta a juz przygniata mnie perspektywa tych wszystkich problemow. Murarze - wiem, ze nikt nie bedzie pracowal za darmo - ale 43- 50 tys za dom to duzo. Sama robocizna. Ciagle szukamy. A tak przy okazji masz jeszcze namiary na tych dekarzy - czy mozesz podeslac mi ich namiary. Szukam solidnych wykonawcow polecanych przez innych. Pozdrawiam goraco.
  18.  

• Dodaj nową pozycję...