Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Przestrzegam przed firmą z Brzezin mocno reklamująca się na allegro, gdyż przywozi mniej niż się zamawia. Jeśli już się zdecydujesz to MUSISZ zmierzyć drewno na samochodzie przed wyładowaniem. Ja tego nie zrobiłem i to był wielki błąd. Niestety zaufałem temu człowiekowi bo był to mój drugi zakup, a po za tym drewno przyjechało w kiepskim momencie gdy musiałem szybko wyjśc z domu odebrać syna ze szkoły. Kierowca jednak zapweniał, że jest tyle co trzeba bo oni biorą z palet na których jest 2,5 metra.Jak się później okazało palety te mają 2 metry drewna. Zaufanie wynikło również z faktu, że rok temu zamówiłem 10m i wprawdzie dostałem pół metra mniej, ale ponieważ był tańszy o 5 zeta na metrze od konkurencji to przyjąłem taką pomyłkę w pomiarach. Dodatkowo dawał rozpałkę za darmo co też kosztuje. Tym razem zamówiłem 5 metrów i niestety po ułożeniu okazało się, że jest 3,9 metra PRZESTRZENNEGO!! Oprócz tego nie dostałem rozpałki do każdego metra mimo że była obiecana. Podkreslam, że ułożenie nie jest idealne tak, że można powiedzieć, że to są metry sześcienne. Zresztą raczej drewna nigdy nie można ułożyć idealnie w metry sześcienne (jak to sugeruje sprzedawca) ze względu na jego nieregularne kształty. Powiem więcej ułozyłem gorzej niż było na samochodzie czy na paletach na podwórku u tego pana. Zostałem zatem OSZUKANY a ponieważ nie zmierzyłem na samochodzie tego drewna więc OSZUSTWO się udało. Jestem w plecy prawie 200 zł jednakże może ta opinia ostrzeże innych i koleś straci więcej niż zyskał. Dodam, że kupowałem wcześniej również u konkurencji (nie będe reklamował, żeby nie być posądzonym o stronniczość). Jak zamówiłem 10 metrów to dostałem 10 metrów a nie 20% mniej. Aha i jeszcze reklamacja - nie liczcie na coś takiego. Człowiekowi nawet się nie chciało podjechać albo chociażby spojrzeć na zdjęcie drewna jakie ułożyłem żeby pokazać, że nadal są to metry przestrzenne i jest ich tylko 4 a nie 5. Nawet sugerował że mogłem przecież ten metr juz gdzieś schować, a może mi ukradli. No cóż nie należy mierzyć wszystkich swoją miarką.
  3. DREWNO KOMINKOWE Palimy ceny !! Jesteśmy firmą zajmującą się dostawą najwyższej jakości drewna kominkowego jak i opałowego.Towar jaki Państwu proponujemy pochodzi z lasów Państwowych o sortymentach: S2B,S2A W ofercie posiadamy: - Dąb 185zł - Brzoza 170zł - Olszyna 165zł - Mieszanka drzew liściastych 160zł - Drzewo iglaste 140zł i inne. Transport i dostawa: - Drewno jest mierzone przy kliencie, dzięki czemu wiesz ile kupujesz. - Drewno jest pocięte i połupane na kawałki 40cm z tolerancją 3cm. Na życzenie klienta tniemy na dowolne długości. - Za dopłatą istnieje możliwość ułożenia drewna u klienta. - Przy zamówieniu 15mp drewno rozpałkowe GRATIS!! - Transport GRATIS!! przy zamówieniu 4, lub więcej mp! - Zamówienia realizujemy samochodami 3, 5, 8, 15mp. Kontakt: 697-084-029
  4. Jest w Kejkutach .... albo w Zakopanym albo w Szczecinie ....Jeszcze jakbyś napisał w jakim rejonie mieszkasz to było by super ....
  5. Cześć, Czy ktoś z Was ma dobre, czytaj sprawdzone źródło, z którego kupuje drewno kominkowe? Pytałem w kilku miejscach i wszyscy sprzedawcy zapewniają mnie że ich towar jest sezonowany i najlepszy w okolicy, rozumiecie:) Może ktoś pomoże? Pozdrwiam MArcin
  6.  

• Dodaj nową pozycję...