Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. No właśnie nie widać wogóle kleju na ścianie. Czyżby z klejem coś nie tak, a może ściana była nieodkurzona z brudów i pyłów.
  3. Na filmie ewidentnie widać, że wełna (zgodnie z przepisami p. poż. powyżej 8 piętra musi być) i to ewidentnie skopany montaż. Widać klej po obwodzie i na placki co jest błędem. Nie widać wyraźnie ile kołków, ale z tego co widać to dużo za mało. Styropian wyglądał jakby wcale nie był kołkowany i widać, że klej nie złapał wcale ściany. Można zgadywać, że był zły klej użyty lub użyty w niewłaściwy sposób lub w niewłaściwych warunkach.
  4. Tak się kończą przetargi gdzie wygrywa najtańszy wykonawca
  5. OK, teraz jasne widac na filmie zarówno styropian jak i wełne ciekawe czy zanim społdzielnia zapłaciła za te robote ktoś w jej imieniu /inspektor nadzoru/ sprawdził sposób mocowania ...
  6. ze względów p-poż od 8 kondygnacji wełna jeśli był to styropian to powinni tez pisać o zaniedbaniach i prezes spółdzielni powinien już się tłumaczyć czemu lekceważy przepisy
  7. styro do iluś tam kondygnacji/metrów powyżej wełna gdzieś w WT jest o tym, ale szukać mi się nie chce...
  8. http://www.tvn24.pl/2298344,0,0,1,1,od-budynku-odpadla-elewacja,wideo.html zdjęcie nie jest nalepszej jakości - sądziłem, ze to styropian tak zgaduje, lecz nie wiem co do kołków sam nie mam zdania ale - tu moze być sedno tzn. padaja tez głosy, ze były lecz za krótkie, inni opiniują, ze za rzadko ... byc moze ktos z Tarchomina zna temat i coś napisze ....
  9. to była raczej wełna i niekołkowana z tego co widzialem...
  10. Na Tarchominie z bloku przy ulicy Śreniawitów 7 odpadło kilkanaście metrów kwadratowych styropianowej elewacji ... tvn Warszawa podaje, ze elewacja oderwała sie między ósmym a dwunastym piętrem o godzinie 2 nad ranem straż pożarna zabezpieczyła okolicę budynku i "pomogła" pozostałym fragmentom spaść na ziemie wg oceny straży pożarnej, winę za uszkodzenie ponosi ... pogoda /wiatr?/ lecz pogody nie mozna ukarac ... za to wykonawce - tak /wykonawca Instalbud/ czy w niedługiej przyszłości grozi nam wiecej takich " odlotowych atrakcji" ? pażywiom - uwidim mawiają Rosjanie ...
  11.  

• Dodaj nową pozycję...