Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
ZWROT VAT ZA MATERIAŁY BUDOWLANE Według Gazeta Prawna.PL (z dnia 27.12.2011) eksperci są zgodni – niezależnie od tego, że prawo do ubiegania się o zwrot podatku nie ulega przedawnieniu, nie warto zbyt długo zwlekać ze składaniem wniosków. Z uwagi na trudną sytuację budżetową rząd może ograniczyć prawo do rekompensat, które kosztują budżet ponad 1 mld zł rocznie - dodają. Tomasz Bełdyga również uważa, że w dobie kryzysu finansów publicznych rząd może dojść do wniosku, że państwa nie stać na dalsze finansowanie zwrotów i znieść tę preferencję lub przynajmniej ją ograniczyć. Takie zapowiedzi padały już podczas pierwszej fali kryzysu w 2009 roku. Warto odzyskać swoje pieniądze (przy PnB za całość inwestycji to może być nawet ponad 30tyś zł, na czysto, nieopodatkowane) zanim będzie zapóźno. Polecem się. Szybko i solidnie. Śląsk i Zagłębie. Więcej informacji na prv.
-
Balustrady robi mi firma ze Zbrosławic tzn to już Miedary czy jakoś tak . Za 3 balustrady kute,kolor patynowany coś z bordo ciężko mi wytłumaczyć kolor to cena 5.500zł.Troche drogo ale ja chciałam takie trochę powyginane kształty i to dlatego. A schody robi nam góral z polecenia.Będą stopnie drewniane a podstopnie stal szczotkowana,poręcze drewno+stal.Cena 8.000zł. Pierwszy wolny termin ma w lipcu . Namiary podam tu może się komuś przydadzą też Balustrady tel.602-740-895 Schody tel.509-300-555
-
N.Bytom dopiero sie rozkrecam z dokumentacja, jakos po zakupie wydaje mi sie ta dzialka mala nieustawna tia... a przed zakupem nic mnie nie odstraszalo musze doczytac w ktorym kierunku mam zalatwiac papierologie, wybor biura architekt. przylacza itd, jestem oszolomiona, bo zylam na razie mysla o sfinalizowaniu zakupu dzialki a ta stala sie juz faktem i dopiero do mnie dotarl ogrom prac, ktory mnie czeka