Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. ZWROT VAT ZA MATERIAŁY BUDOWLANE Według Gazeta Prawna.PL (z dnia 27.12.2011) eksperci są zgodni – niezależnie od tego, że prawo do ubiegania się o zwrot podatku nie ulega przedawnieniu, nie warto zbyt długo zwlekać ze składaniem wniosków. Z uwagi na trudną sytuację budżetową rząd może ograniczyć prawo do rekompensat, które kosztują budżet ponad 1 mld zł rocznie - dodają. Tomasz Bełdyga również uważa, że w dobie kryzysu finansów publicznych rząd może dojść do wniosku, że państwa nie stać na dalsze finansowanie zwrotów i znieść tę preferencję lub przynajmniej ją ograniczyć. Takie zapowiedzi padały już podczas pierwszej fali kryzysu w 2009 roku. Warto odzyskać swoje pieniądze (przy PnB za całość inwestycji to może być nawet ponad 30tyś zł, na czysto, nieopodatkowane) zanim będzie zapóźno. Polecem się. Szybko i solidnie. Śląsk i Zagłębie. Więcej informacji na prv.
  3. Mamy do sprzedania rozdzielkę budowlaną + kabel w otulinie gumowej. Może jesteście zainteresowani? Namiary na ekipę poszły na priv. Pozdrawiam
  4. Chcę sie przywitać. Będę budować w okolicach Gliwic. Na razie papierologia w toku i szukam ekipy. Stąd prośba o namiary na solidna ekipę zwłaszcza do Basi
  5. Witam serdecznie Planujemy ruszyć wiosną, jeżeli wyrobimy się z papierami. Poszukujemy namiarów na sprawdzone ekipy do SSO. Ponadto jeżeli komuś pozostało po budowie to chetnie odkupię stemple, deski do szalowania oraz garaż blaszany. Pozdrawiamy cieplutko
  6. Balustrady robi mi firma ze Zbrosławic tzn to już Miedary czy jakoś tak . Za 3 balustrady kute,kolor patynowany coś z bordo ciężko mi wytłumaczyć kolor to cena 5.500zł.Troche drogo ale ja chciałam takie trochę powyginane kształty i to dlatego. A schody robi nam góral z polecenia.Będą stopnie drewniane a podstopnie stal szczotkowana,poręcze drewno+stal.Cena 8.000zł. Pierwszy wolny termin ma w lipcu . Namiary podam tu może się komuś przydadzą też Balustrady tel.602-740-895 Schody tel.509-300-555
  7. O siettt nie żartuj My również czekamy na trochę "ciepełka", czekamy z wylewkami już miesiąc , nie wspominając o pozostałych fachowcach. Barto307cc kto robi Ci balustrady i schody?? (jeżeli możesz to podaj namiary i "pochwal" się ceną. Również szukamy ....
  8. Hmm a tu wszyscy zapadli w zimowy sen czy co???? Ja z utęsknieniem czekam na cieplejsze dni bo Panowie tynkarze zwarci i gotowi do pracy .Narożniki zamontowane,okna pozaklejane no i tylko plusowej temperatury brak
  9. N.Bytom dopiero sie rozkrecam z dokumentacja, jakos po zakupie wydaje mi sie ta dzialka mala nieustawna tia... a przed zakupem nic mnie nie odstraszalo musze doczytac w ktorym kierunku mam zalatwiac papierologie, wybor biura architekt. przylacza itd, jestem oszolomiona, bo zylam na razie mysla o sfinalizowaniu zakupu dzialki a ta stala sie juz faktem i dopiero do mnie dotarl ogrom prac, ktory mnie czeka
  10. Powiedz tylko, gdzie dokładnie budujesz. My wprawdzie teraz dopiero zaczynamy, ale w planach jest przewidziany finał na jesień, a wykonawców mamy sprawdzonych (przez znajomych) i tanich.
  11. niesmialo sie podepne z prosba o namiary na sprawdzone ekipy, moj plan przewiduje na 2010 stan zero, wiec mam nadzieje, ze jakas ekipa bedzie miala wolny termin na koncowke roku
  12. Wszyscy zapadli w zimowy sen .U nas akurat kończą instalacje elektryczne,i czekamy na wiosnę na tynki. W tym tygodniu jeszcze podpisujemy umowę na wykonanie schodów wewnętrznych,oraz balustrad balkonowych
  13.  

• Dodaj nową pozycję...