Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. witam! mam dosyc pilna sprawe. czy ktos z was ma namiary (i moglby sie ewentualnie nimi podzielic ) na tynkarza, ktory zrobilby mi tynki gipsowe recznie? niestety na calym osiedlu nikt nie ma odpowiedniego pradu, co by podlaczyc maszyne do tynkow maszynowych z gory wielkie dzieki!
  3. Witam Dawno mnie tu nie było, ale już kończę budowę. Kompletacja dokumentów i mieszkamy. A przy okazji mam do sprzedania skrzynkę elektryczną budowlaną z kompletem bezpieczników. Gotowa do użycia, jeszcze u mnie podłączona do skrzynki głównej. Cena ok. 500zł. Odbiór: Poznań-Kotowo. Szczegóły i zdjęcia na priv.
  4. Witam, czy możecie polecić kogoś od podłogówki, kto ma doświadczenie w układaniu podłogówki w całym domu (dodatkowo tylko drabinki w łazienkach)? Budowa na wschód od Poznania (okolice Pobiedzisk). Pytałem na białej liście, ale niestety bez odzewu - może tu zajrzy ktoś kto miał takich instalatorów i był z nich zadowolony.
  5. Witam Was, polecam wam fachowca od wszelkich prac wykończeniowych - podaję namiary p. Robert tel.661 633-095 (proszę powołać się na Cypriana) Fachowiec solidny, terminowy, punktualny, który potrafi również doradzić i podsunąć dobre pomysły i rozwiązania - bardzo nam pomógł przy budowie. U nas wykonywał prace od gipsowania, malowania, zabudowy nidą, ocieplenia poddasza po drenaż, ocieplenie budynku, kład również glazurę, panele podłogowe, wykonywał również prace stolarskie - całość przy naprawdę rozsądnej cenie.
  6. Przepraszam ale wazne - moze ona gdzieś sie błaka.. Hera, dobermanka adoptowana ze schroniska w Zgorzelcu zaginela dzis w Przezmierowie kolo Poznania. Jakby ktos widzial prosze o kontakt z nasza Aga: 600366381 http://img545.imageshack.us/img545/8456/86891955.jpg
  7. W zeszłym roku kupowałem drewno połupane w nadleśnictwie w Czerniejewie.Początkowo cena wydawała sie mało atrakcyjna ale przy większej ilości udzielili rabatu.
  8. Może ktoś polecić firmę gdzie kupię betonowe (nie upieram się na ten materiał) szambo ? Najlepiej jeśli to byłaby firma, która takie szamba montuje. Miejsce budowy 30 km od Piły. No i żeby nie było bardzo drogo, chociaż bardziej zależy mi na solidności. Ewentualnie czy ktoś korzystał z usług firmy Ol-kan - http://www.ol-kan.pl
  9. Witam Szukam "troche" ziemi / piasku - ok. 100-150 ton do podsypania dzialki Moze pan /pani kogos polecic ? poprosze o nazwisko i telefon do 'ziemiarzy" z okoloc Swarzedza , Kostrzyna , - poludniowego Poznania itp z gory dziekuje za namiar
  10. Witam. Może podacie jakieś namiary na: 1)Maty wiklinowe do zakrycia płotu (siatki) przed wscibskimi w dobrych (tzn tanio) cenach ? 2) Szkółki z drzewami owocowymi w starym stylu - tzn wysokie drzewa owocowe w okolicach Poznania? pozdrawiam Pawlok
  11. Witam wszystkich wielkopolskich forumowiczów. Pytanie a zarazem prośba do was czy macie może jakaś zaufana ekipe która kładzie tynki maszynowe gipsowe??? Szukam kogos żetelnego o godnego polecenia. Dziękuje z góry za jaka kolwiek podpowiedz . Pozdrawiam wojtass Mogę polecic muraży-elektryka-instalatora-majstra z ekipąa robia prawie wszystko-łącznie z dachem-jak by co na PW prosze.
  12. Witaj Pado -długo mnie niebyło bo czasu zbrakło-niema sprawy jakieś propozycje -pytania -na pw. Pozdrawiam serdecznie wojtass Luboń.
  13. Czy ktoś mógłby polecić instalatora od gazu, który fachowo wykona instalację wewnętrzną gazową według gotowego projektu, z doprowadzeniem do przyłącza w granicy działki?
  14. Witam, szukam parapetów zewnętrznych. Oczywiscie prosze o fachowa porade które warto brac pod uwage a które z góry odrzucic:) Gdzie tanio i w duzym wyborze kolorystycznem dostane parapety? Dzięki!
  15. Dla starostwa poznańskiego stan na styczeń 2010 - nie potrzeba było odbioru instalacji elektrycznej, potrzebne natomiast są umowy z dostawcami mediów : prąd, woda, ścieki, gaz.. Co do gazu to taki absurd ze podpisując umowę z gazownią oświadcza się że oddało się dziennik budowy instalacji gazowej , a go nie ma jak oddać skoro się nie ma umowy, polski bareizm Pawlok
  16. Też powoli zbieram dokumenty potrzebne do oddania budynku,jak narazie potrzebuję: -świadectwo energetyczne -dziennik budowy -oswiadczenie kierownika budowy -mapki geodezyjne -odbior kominiarski -odbiór instalacji gazowej(+dziennik budowy(na to mialem osobny) -odbiór instalacji elektr. jak na razie chyba wszystko
  17. Jestemy na końcowym etapie budowania domu i zbieramy dokumenty potrzebne do odbioru, czy ktoś może napisać do potrzebujemy?
  18.  

• Dodaj nową pozycję...