Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Witam Dawno mnie tu nie było, ale już kończę budowę. Kompletacja dokumentów i mieszkamy. A przy okazji mam do sprzedania skrzynkę elektryczną budowlaną z kompletem bezpieczników. Gotowa do użycia, jeszcze u mnie podłączona do skrzynki głównej. Cena ok. 500zł. Odbiór: Poznań-Kotowo. Szczegóły i zdjęcia na priv.
-
Witam, czy możecie polecić kogoś od podłogówki, kto ma doświadczenie w układaniu podłogówki w całym domu (dodatkowo tylko drabinki w łazienkach)? Budowa na wschód od Poznania (okolice Pobiedzisk). Pytałem na białej liście, ale niestety bez odzewu - może tu zajrzy ktoś kto miał takich instalatorów i był z nich zadowolony.
-
Witam Was, polecam wam fachowca od wszelkich prac wykończeniowych - podaję namiary p. Robert tel.661 633-095 (proszę powołać się na Cypriana) Fachowiec solidny, terminowy, punktualny, który potrafi również doradzić i podsunąć dobre pomysły i rozwiązania - bardzo nam pomógł przy budowie. U nas wykonywał prace od gipsowania, malowania, zabudowy nidą, ocieplenia poddasza po drenaż, ocieplenie budynku, kład również glazurę, panele podłogowe, wykonywał również prace stolarskie - całość przy naprawdę rozsądnej cenie.
-
Może ktoś polecić firmę gdzie kupię betonowe (nie upieram się na ten materiał) szambo ? Najlepiej jeśli to byłaby firma, która takie szamba montuje. Miejsce budowy 30 km od Piły. No i żeby nie było bardzo drogo, chociaż bardziej zależy mi na solidności. Ewentualnie czy ktoś korzystał z usług firmy Ol-kan - http://www.ol-kan.pl
-
Witam wszystkich wielkopolskich forumowiczów. Pytanie a zarazem prośba do was czy macie może jakaś zaufana ekipe która kładzie tynki maszynowe gipsowe??? Szukam kogos żetelnego o godnego polecenia. Dziękuje z góry za jaka kolwiek podpowiedz . Pozdrawiam wojtass Mogę polecic muraży-elektryka-instalatora-majstra z ekipąa robia prawie wszystko-łącznie z dachem-jak by co na PW prosze.
-
Dla starostwa poznańskiego stan na styczeń 2010 - nie potrzeba było odbioru instalacji elektrycznej, potrzebne natomiast są umowy z dostawcami mediów : prąd, woda, ścieki, gaz.. Co do gazu to taki absurd ze podpisując umowę z gazownią oświadcza się że oddało się dziennik budowy instalacji gazowej , a go nie ma jak oddać skoro się nie ma umowy, polski bareizm Pawlok
-
Też powoli zbieram dokumenty potrzebne do oddania budynku,jak narazie potrzebuję: -świadectwo energetyczne -dziennik budowy -oswiadczenie kierownika budowy -mapki geodezyjne -odbior kominiarski -odbiór instalacji gazowej(+dziennik budowy(na to mialem osobny) -odbiór instalacji elektr. jak na razie chyba wszystko