Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

O tym Klubie

Oświęcim, małopolska, województwo małopolskie, Brzeszcze, Zator, Bieruń, Wadowice, Rybna, Rudnik, Jawornik, Zakliczyn. Hurtownie na terenie małopolski. Budujemydom małopolska. Domy, ogrodzenia, baseny w małopolsce. Ogłoszenia sprzedaż domów w Małopolsce. Budowanie domów jednorodzinnych Kraków. Katalog firm małopolska.
  1. Co nowego w tym klubie
  2. W Andrychowie masz z tego co kojarzę KłosBud do wylewek. Cena w okolicach 30zł/m2 z ułożeniem styropianu. Niestety nie wiem jak robią.
  3. Dzień dobry, chcieliśmy się przywitać ze wszystkimi z grupy. Początkiem kwietnia zaczynają nam robić fundamenty i wjazd na działkę
  4. Witam, działka wybrana - czas na projekt. Możecie polecić jakiegoś architekta? Wykonanie projektu indywidualnego domu parterowego (około 120m2 powierzchni użytkowej) w kształcie litery T (garaż jednostanowiskowy przodu domu) wraz z: -adaptacją do działki, -projektem przyłączy, -mapą do celów projektowych, -projekt zabezpieczeń na szkody górnicze (kategoria 2 z prognozą na 3). Dom z piecem gazowym, oparty na płycie fundamentowej. Działka 889m2.
  5. Witam, poszukuje ekipy do tynkow, wylewek i ocieplenie dachu. Czy moze ktos kogos poleciec i jak sie ceny ksztaluja bo zupelnie nie wiem..okolice Andrychowa. pozdrawiam
  6. Witam Mam pytanie , czy ktoś z Was budował dom z bala ????? Zaczynam taką budowę i szukam DOBREJ Firmy, ewentualnie cieśli znającego się NAPRAWDĘ na rzeczy.... KTOŚ-COŚ ?????
  7. życzymy powodzenia sami czy z ekipą/ekipami ?? jaki projekt ?? my budujemy sami, narazie mamy zalany strop
  8. Witam Wszystkich jako nowy w grupie Oświęcimskiej. Budowa przede mną..ufff
  9. Czarna Lista: Roman Dwornik z Sułkowic - Wykonawca Uwaga na tego Pana! Umówiony termin rozpoczęcia prac na przestrzeni miesiąca przekładał średnio 2 razy w tygodniu, a każdy telefon to pół godziny jego tłumaczeń. W końcu przyjechał na plac budowy wytłumaczyć czemu spóźni się kolejne 3 dni, a dzień przed rozpoczęciem prac zadzwonił, że jednak rezygnuje z budowy, bo "ma przeczucie", że ta budowa mu się nie ułoży. Facet wydawał się szczery i uczciwy jak mało kto. Na moje pytanie czy jest poważny stwierdził, że nic złego nie robi, bo "jego też tak kiedyś w życiu oszukali". Najgorszy typ człowieka jaki spotkałem w życiu. A wybrałem go na podstawie Białej listy...
  10. mam pierwsze pytanie, macie namiary lub skąd braliście i jaka cena: - bloczki fundamentowe - beton na ławę oraz w projekcie mam komin systemowy schiedel rondo plus 20, właściwie dwa, do kominka i pieca. Nie ukrywam dość drogi, jakaś tansza alternatywa ? Bo czytam i czytam i co strona to inne opinie
  11. Cześć Ja jeszcze nie buduję, ale jestem na etapie wybierania projektu i kłótni z drugą połówką czy parterowy czy piętrowy. Liczę, że uda mi się od Was wiele dowiedzieć. Orientuje się może ktoś z Was, czy w gminie Zator jest dopuszczona budowa płaskiego dachu ? Będę musiał iść do WBZP i tak, ale w tym tygodniu nie będę miał na to czasu.
  12. jasne jak cos to wal śmiało i pytaj nawet w jakbysie komus wydawało w najgupszych sprawach . miejmy nadzieje ze sie rozrusza tak jak kiedys co codziennie ludzie pisali po kilka czy kilkanascie postow i trzebabyło codziennie sprawdzac aby byc na bierzaco
  13. Polecam pana Mazgaja z okolicy Andrychowa tel. 886 965 616. Robił mi schody w Grojcu. Wszystko można dogadać, umówić się na termin. Jest przede wszystkim słowny. To niestety nie jest zbyt częsta cecha fachowców. Z nim nie było żadnych kłopotów. I schody wycenił najtaniej z okolicy (wycenę robiło mi chyba 8 osób).
  14. witam mamy nadzieje na dniach dostac pozwolenie i zaczynac szalenstwo z budową budowa w okolicy oswiecima, domek niecale 100m uzytkowej mamy nadzieje ze grupa sie rozrusza bo napenwo bedziemy mieli wiele pytan pozdrawiamy
  15. Witam w naszej ostatnio ospałej grupie . Ja swojego kierownika niestety nie moge polecic aczkowiek życze powodzenia w budowaniu i jak cos to pisz jak bedziemy mogli to bedziemy pomagali , a na poczatek pochwal sie według jakiego projektu budujesz ,
  16. Witam, zaczynam budowę w Babicach, chciałam zapytać Was czy może orientujecie się/ znacie/ polecacie/ jakiegoś dobrego Kierownika Budowy?
  17. Witam, będę budować dom w okolicach Andrychowa i potrzebuję zdobyć informacje na temat architekta godnego polecenia. Nie jestem z tego terenu i nie znam architektów. A architekci z mojego obszaru nie chcą pracować dla Wadowic. Ciekawe dlaczego? Mniejsza o to. Muszę znaleźć kogoś godnego zaufania, kto później będzie nadzorował budowę, aby wszystko było w porządku. Pozdrawiam
  18. Witam forumowicze. Czy możecie polecić kogoś do obłożenia schodów betonowych drewnem i wykonania balustrady? Najlepiej kogoś z Kęt lub okolicy. Pozdrawiam i dziękuję za namiary.
  19. Do instalacji wod. - kan. i c.o. z czystym sumieniem polecamy Gerarda Płonkę z Kęt 607755032. O okna warto zapytać w Kętach p. Dudziak Okna Expert - dostaliśmy dobrą cenę, ani do okien ani do montażu nie mieliśmy najmniejszych zastrzeżeń. Czy ktoś z was zakładał u siebie betonowe szambo? Gdzie kupowaliście?
  20. I co korzystacie z ich usług ? czy znalezliscie kogoś innego ? Nas tez czeka kuchnia wiec szczegolnie nas to interesuje ,
  21. http://www.meble-oswiecim.pl/ Jarosław Nurek zna ktoś?Proszę o opinie. Jeśli macie sprawdzonych wykonawców kuchni proszę o info.
  22. Budzimy sie!!!!Ale u nas sie bezruch zrobił , gdzie te stare czasy gdzie codziennie toczylismy rozmowy dyskusje i porady . Może juz wszyscy sie wybudowali i mieszkaja . Nam w sumie tez niewiele zostało bo kuchnia i elewacja , i własnie w zwiazku z elewacją mam kilka pytan a mianowicie jakie sa teraz ceny za robocizne za połozenie styropianu , poklejenie siatki i połozenie tynku moze jakies swoje sugestie itp, A moze mozecie polecic jakies firmy i ile u was brali
  23.  

• Dodaj nową pozycję...